Θοδωρής Χαλάς: «Πάντα ευχόμουν να υπήρχε ο χορός σαν μάθημα επιλογής στα σχολεία…»

Θοδωρής Χαλάς: «Πάντα ευχόμουν να υπήρχε ο χορός σαν μάθημα επιλογής στα σχολεία…»

Μια ξεχωριστή κουβέντα, γεμάτη αλήθειες, με τον χορευτή & τραγουδιστή Θοδωρή Χαλά...

xalas1

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με το χορό και ποια ήταν τα «πρώτα» σας βήματα;

Ο κύριος λόγος που ασχολήθηκα γενικά με τον χορό, είναι η αδερφή μου η Κλαίρη. Ήταν και είναι πηγή έμπνευσης για εμένα, καθώς θαυμάζω τον τρόπο που χορεύει αλλά και διδάσκει. Ήμουν θυμάμαι 15 χρονών όταν «αναγκαστικά» με έβαλε να χορέψω σε μια εκδήλωση στην σχολή που είχε τότε, και όπως καταλαβαίνετε, από εκείνη την ημέρα, δεν σταμάτησα ξανά τον χορό… Σύντομα στα 17 μου, είχα και τους δικούς μου μαθητές.

 

Μιλήστε μας για σχολή χορού «Marie Claire Dance Studio» στην οποία διδάσκετε, για τη φιλοσοφία και τους στόχους της.
Η φιλοσοφία μας γενικά σαν σχολή είναι να μην σταματάμε να εξελισσόμαστε προσωπικά σαν χορευτές  και στόχος μας είναι, να  εντάξουμε όσους περισσοτέρους μπορούμε στην μαγεία που λέγεται χορός και ειδικά στον αθλητικό χορό, όπου δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία 7 χρόνια. Πραγματικά είναι απίστευτος ο κόσμος του χορού. Είναι από μόνος του ένα αγχολυτικό, που στις μέρες μας είναι τόσο αναγκαίο.

 

Τι πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος χορευτής για να ακολουθήσει στη συνέχεια τις σπουδές του στο χορό;

Σίγουρα υπομονή, επιμονή, θέληση και λίγο ταλέντο… Είναι πολύ δύσκολο «άθλημα» ο χορός, αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά, να γίνει δηλαδή δάσκαλος ή προπονητής χορού. Πάντα ευχόμουν να υπήρχε ο χορός σαν μάθημα επιλογής στα σχολεία, καθώς έτσι, το επίπεδο στην χώρα μας θα είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Πως φαντάζεστε το μέλλον της δουλειάς σας μέσα από την κάθε μορφή κρίσης που βιώνουμε;

Κάθε κρίση επηρεάζει όλα τα επαγγέλματα, τα περισσότερα τουλάχιστον. Δεν φοβήθηκα ποτέ για κάτι στο μέλλον, σε σχέση με την δουλειά μου. Με πείσμα ξεκίνησα και αυτό δεν μπορεί να σταματήσει… Σίγουρα δυσκολευόμαστε, αλλά αν υπάρχει όρεξη, το μυαλό γεννάει ιδέες.

 

Την Ελλάδα με ποιο είδος χορού θα την ταυτίζατε;

Αναμφίβολα με το Ζεϊμπέκικο. Είναι πολύ περήφανος χορός. Ο λαϊκός μύθος λέει πως ο χορευτής παλεύει με τον θάνατο και στο τέλος τον κερδίζει. Έτσι πιστεύω και θέλω και εύχομαι για την Ελλάδα μας, ότι θα κερδίσει κάθε δυσκολία.

 

Πρόσφατα, αποφασίσατε να κάνετε ένα ακόμα βήμα, αυτό που έχει να κάνει με το τραγούδι και τη συμμετοχή σας στο «The Voice». Μιλήστε μας γι’ αυτό και τα άμεσα σχέδιά σας…
Το voice προέκυψε. Δεν ήταν αρχικά δική μου απόφαση… Δήλωσε συμμετοχή η μητέρα μου και τελικά γιατί όχι, πήγα… Βέβαια υπήρχε ένα υπόβαθρο πάνω σε αυτό, γιατί είχα κάνει από μικρός σπουδές φωνητικής και ορθοφωνίας  σε ωδείο. Ακόμα, ως ερασιτέχνης τραγουδιστής, είχα εμφανιστεί στα περισσότερα μαγαζιά της όμορφης πόλης μας. Για το μέλλον πάνω στο τραγούδι δεν  έχω κάτι συγκεκριμένο να σκεφτώ. Όσο για την συνέχεια, το αφήνω στην τύχη και ότι έρθει καλοδεχούμενο.

 

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Σε ένα παιδί θα έλεγα να μην σταματήσει να ονειρεύεται να μην σταματήσει να μορφώνεται (κάθε είδους μόρφωση όπως χορός, θέατρο, τραγούδι κ.τ.λ.) και κυρίως να μην λυγίζει να μην απογοητεύεται από ήττες ή διάφορες άλλες απορρίψεις. Ο επιμένων ανταμείβεται και γιατί όχι και νικά…

 

xalas2

Θοδωρής Χαλάς, πρωταθλητής στον χορό και δάσκαλος λάτιν χορών.

«Πολλοί πιστεύουν ότι ο χορός είναι απρόσιτο είδος πολυτέλειας. Για εμάς, στην σχολή χορού Marie Claire, ο χορός είναι δημιουργικότητα, απόδραση από την καθημερινότητα, ευχαρίστηση, παιχνίδι και τρόπος ζωής. Είτε γνωρίζετε κάποιο είδος χορού και επιθυμείτε να διευρύνετε τις γνώσεις σας, είτε δεν γνωρίζετε τίποτα και μαγεύεστε παρακολουθώντας τους άλλους να χορεύουν, στη σχολή μας μπορείτε μοιραστείτε την φιλοσοφία μας και να αναπτύξετε τις τεχνικές σας. Η υψηλή ποιότητα των μαθημάτων, η ποικιλία των διδασκόμενων ειδών, οι προσιτές τιμές, το ζεστό και φιλικό κλίμα αλλά πιο πολύ από όλα η αγάπη για αυτό που κάνουμε αποτελούν το προσφορότερο έδαφος για τις σπουδές σας στο χορό.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στην σχολή μας, για να γνωριστούμε καλύτερα και να πάρετε μια πρώτη γεύση για το τι σημαίνει χορός, εδώ στο MarieClaire Dance Studio»...

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και φέρει την "υπογραφή" τους: 

https://www.youtube.com/watch?v=eHarAaYkCEE   

Κλαίρη Χαλά και Θοδωρής Χαλάς: Δύο αδέρφια με ένα κοινό πάθος, τον χορό.

Ο Θοδωρής Χαλάς, παρ' όλο που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς θεσμούς χορού αποφάσισε πως θέλει να κάνει και μία δεύτερη καριέρα στο τραγούδι και βρέθηκε στη σκηνή του The Voice.

Ακούστε τον, στο νέο του τραγούδι, που κυκλοφορεί από την Heaven Music

...Θοδωρής Χαλάς, Βασίλης Αλεξόπουλος (Τιμωρός) - Ζήσε Την Στιγμή | Official Music Video (4K) - https://www.youtube.com/watch?v=D2ZU1pd2OG8

 

Για τον aylogyrosnews και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35