Έλληνες αρχηγοί κομμάτων: Ηλίας Ψινάκης και οι «Πολίτες» του

Έλληνες αρχηγοί κομμάτων: Ηλίας Ψινάκης και οι «Πολίτες» του

Ο Ηλίας Ψινάκης (ή Ψηνάκης, 8 Απριλίου 1958 Αθήνα) είναι Έλληνας μάνατζερ στο χώρο του θεάματος, τηλεοπτική προσωπικότητα της Ελλάδας, επιχειρηματίας και πολιτικός, δήμαρχος Μαραθώνος την περίοδο 2014 - 2019 και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2019 με το κόμμα «Πολίτες», που ίδρυσε ο ίδιος.

Είχε έρθει αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη εξαιτίας κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος που του αποδόθηκαν για τις καταστροφικές φωτιές στο Μάτι της Αττικής που έπληξαν την περιοχή το καλοκαίρι του 2018. Η Εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη, μαζί με ακόμα 27 άτομα.

Νεανικά χρόνια

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης και η Αλίκη Ψινάκη. Μεγάλωσε στις Φιλιππίνες και στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του διέθετε εργοστάσιο ηλεκτρονικών ειδών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Ψινάκης σπούδασε διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα και μάρκετινγκ και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα και στα δύο.

Καριέρα

Μόντελινγκ και τηλεόραση

Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε ως μοντέλο μόδας. Ακολούθως ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίου για μια ελληνική τηλεοπτική σειρά. Στη συνέχεια ανέλαβε μάνατζερ του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Μετά το τέλος της 16χρονης συνεργασίας του με τον Σάκη Ρουβά το 2004, αποφάσισε να διαχειριστεί τη δική του καριέρα στο χώρο της ψυχαγωγίας και εμφανίστηκε ως κριτής σε τηλεοπτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης όπως το Super Idol, το Dream Show, το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο και το The X-Factor.

Το 2006 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι Distraction, το οποίο διήρκεσε έξι επεισόδια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να εργάζεται ως μάνατζερ αρκετών Ελλήνων τραγουδιστών και ηθοποιών.

Τον Ιούνιο του 2022 ξεκίνησε στο Mega η μετάδοση της σειράς βίντεο που έχει αναρτήσει ο Ψινάκης στο προσωπικό κανάλι στο YouTube με τίτλο «Στο γηροκομείο», η οποία συνδυάζει στοιχεία αυτοβιογραφικού ντοκιμαντέρ, ριάλιτι και talk show. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Χρήστος Μάστορας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35