«Νύχτες λευκές»: νέο τραγούδι από τον Δημήτρη Λιόλιο

«Νύχτες λευκές»: νέο τραγούδι από τον Δημήτρη Λιόλιο

Ο Δημήτρης Λιόλιος τραγουδάει το «τώρα» μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που μεγάλωσε – «Νύχτες λευκές»

«…Κάποτε ήξερα ανθρώπους που αγαπούσαν να γνωρίζουν

Τώρα όλοι ξέρουν, μα δεν τους γνωρίζω πια εγώ...»

 

λευκες

 

Η εποχή της «παγκόσμιας κρίσης» που οι περισσότεροι εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον νιώθουμε να εισχωρεί με γρήγορους ρυθμούς ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, έχει σίγουρα πολλές οπτικές για να την «κοιτάξει» ο καθένας μας.

Ο Δημήτρης Λιόλιος με το καινούργιο του τραγούδι «Νύχτες λευκές», επιστρέφει αυτή τη φορά για να μας δώσει μια ιδιαίτερη οπτική σ΄ αυτήν την πραγματικότητα του σήμερα, ακολουθώντας την με τα μάτια του παιδιού που ζει μέσα στον καθένα μας.

Η μουσική στον ρόλο της συνειδητοποίησης του «τώρα», αγκαλιάζει τον στίχο που μιλάει για τους λόγους μας, τις δικές μας ευθύνες και λέξη την λέξη συνειδητοποιεί την όλη μας πορεία ως εδώ με έναν τρόπο ρομαντικό που δίνει χώρο στον ακροατή να συναντήσει την δική του αλήθεια από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Μια δραματικά έντονη συνύπαρξη στίχου και μουσικής που μόνο σκοπό έχει να θυμίσει αλλά κυρίως να «υπενθυμίσει» με ειλικρινείς διαθέσεις μέσα από ένα τραγούδι μόλις τριών λεπτών, ότι κτίζουμε μια νέα ζωή επάνω στο τεράστιο κενό μας.

Κυκλοφορεί ψηφιακά από την «Καθρέφτης Ήχων Αληθινών - Musicmirror» σε όλες τις ψηφιακά καταστήματα μουσικής.

Δείτε το Video Clip στο YouTube: https://youtu.be/z1KR8kJCXAE

Ακούστε το "Νύχτες Λευκές: https://orcd.co/nihteslefkes

Βρείτε το "Νύχτες Λευκές" στα ψηφιακά καταστήματα εδώ: Spotify: https://spoti.fi/3fXorgi  

Apple Music: https://apple.co/3mFlkuM  

Deezer: http://bit.ly/NihtesLefkes_Deezer  

Amazon Music: https://amzn.to/3s0roil

Ακολουθήστε τον Δημήτρη Λιόλιο

Facebook Official Page: https://www.facebook.com/dlioliosofficial

Instagram https://www.instagram.com/dimitris_liolios_official

 

ΛΙΟΛΙΟΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ -ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Λιόλιος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου είναι και η βάση του όλα τα χρόνια της μουσικής του πορείας κυρίως στην ελληνική εναλλακτική, προοδευτική μουσική.

Τα τραγούδια και η μουσική του είναι ένα πάντρεμα από Alternative Pop Rock, Progressive pop, Art Rock, Modern Pop Blues καθώς και από την ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Στις επιρροές του που είναι ετερόκλητες, βρίσκονται το Classic Rock των 70's, Soft και Art Rock, η Italian Pop (Musica Leggera), καθώς και το Memphis Blues με αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες όπως οi Pink Floyd,Emerson,Lake & Palmer,Foreighner,Rory Gallagher, αλλά και Billy Joel,Eagles,Dr John,Riccardo Cocciante και Lucio Battisti. Το alternative pop - rock,επίσης με David Bowie,U2,Nick Cave,REM και Madrugada στην οθόνη των επιρροών του όπως επίσης η νεοκλασσική και avant – garde μουσική με αντιπροσωπευτικούς δημιουργούς τον Philip Glass και τον Yann Tiersen.

Αυτοδίδακτος αρχικά στην κιθάρα και το πιάνο, γράφει μουσική, στίχους και τραγουδάει από μικρή ηλικία. Οι ζωντανές του εμφανίσεις ξεκινούν από τα χρόνια του σχολείου.

Στην δισκογραφία τον σύστησε ο Μάνος Ξυδούς μετά που γνωρίστηκαν στην διάρκεια μια εμφάνισης του Δημήτρη που έτυχε να είναι εκεί και να παρακολουθεί, ενώ το 1996 ακολουθεί συμβόλαιο με την Minos – EMI Greece για το cd/album “Το σκοτάδι καίγεται” (1998 – Minos / Emi), ενώ στα επόμενα χρόνια ακολουθούν τα “Μια θάλασσα που αγρίεψε” (2000 - Victoria / BMG), “Τι είναι η αγάπη τελικά;” (2009 - ΑΥΛΟΣ) και η ψηφιακή κυκλοφορία “Tα λόγια της ψυχής” ( 2011 - Musicmirror - ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ)

Από το 2011εώς και σήμερα, ακολουθούν single κυκλοφορίες με πιο πρόσφατη την συνεργασία του με το θρυλικό συγκρότημα της Ιταλίας, τους Nomadi διασκευάζοντας αλλά και ερμηνεύοντας μαζί με τον Γιώργο Χατζή στα ελληνικά την επιτυχία τους «Io voglio vivere» με τον ελληνικό τίτλο «Θέλω να είμαι εδώ»

Στην πορεία του, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως είναι οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Βόσσου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Χρήστος Δάντης, Σοφία Αρβανίτη και πολλοί άλλοι, όπως επίσης έχει κάνει και συνεργασίες με διεθνείς μουσικούς όπως ο Μιχάλης Παούρης (Michael Paouris) ο Μένιος Πασιάλης και ο Ιταλός drummer Nunzio Favia.

Στις αρχές του 2000 ένα αυτοάνοσο πρόβλημα υγείας, τον κρατάει μακριά από την ενεργή μουσική του πορεία για χρόνια.

Ανακαλύπτει τις εναλλακτικές θεραπείες και μπαίνει ενεργά ξανά στον μουσικό του δρόμο.

Το 2009, η Microsoft επιλέγει ένα τραγούδι του σε μουσική δική του και στίχους της Jan Caroll, το “Stormy Eyes”, ανάμεσα από καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, στα πλαίσια της πρώτης καμπάνιας των Windows 7, κάτω από τον τίτλο “Sponsored Songs”.

Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο αλλά και για παραστάσεις σύγχρονου χορού (Contemporary Dance).

Από το 2016 και μετά, πέρα από τις ζωντανές του εμφανίσεις, συμμετέχει και ο ίδιος ως ηθοποιός στις παραστάσεις του, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο μουσικοθεατρικό χαρακτήρα*.

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στο στούντιο, ετοιμάζοντας νέο υλικό, τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Αγγλόφωνο και Ιταλόφωνο στίχο.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35