Πετρούπολη | Καλικαντζαροζαβολιές | Από τις Μορφές Έκφρασης

Πετρούπολη | Καλικαντζαροζαβολιές | Από τις Μορφές Έκφρασης

Οι αγαπημένες ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ θα ξεσηκώσουν τα παιδιά με μουσική, τραγούδι και χορό στην Πετρούπολη.

Οι Μορφές Έκφρασης δημιούργησαν για τα παιδιά μια ακόμα παράσταση παιχνίδι και μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τι θα συμβεί όταν η μουσική συναντά τα τρομερά καλικαντζαράκια! Τα θρυλικά χριστουγεννιάτικα ξωτικά της Ελληνικής παράδοσης, προκαλούν με τις ζαβολιές τους και μας προσκαλούν σε παιχνίδι, χορό και τραγούδι!

Από τη δημιουργό των sold out παραστάσεων «Ο Δράκος των χρωμάτων», «Κού-Κου! Μια βόλτα στο δάσος...» Άννα Σεβαστή Τζίμα, οι «Καλικαντζαροζαβολιές» μας μεταφέρουν σ’ έναν κόσμο όπου τα Χριστούγεννα αποκτούν ένα άλλο νόημα… Είναι ο καιρός για να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και να αναθεωρήσουμε τις πράξεις μας… με γνώμονα την καλοσύνη.

Η παράσταση είναι έντονα διαδραστική με ζωντανή μουσική.

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν φορώντας κόκκινα σκουφάκια, εάν το επιθυμούν!

Η παράσταση είναι σχεδιασμένη για παιδιά από 3-7 ετών.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Ο τρομερός αρχηγός των Καλικαντζάρων ο Μανδρακούκος, αποφασίζει να κάνει όλα τα παιδιά καλικαντζάρους, σκοπός του είναι, όπως κάθε χρόνο, να κόψει το δέντρο της ζωής και να κάνει τους ανθρώπους άνω κάτω με τις ζαβολιές του! Θα τα καταφέρει;

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, θα παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό παραμύθι της Μάρως και της Κάκως που συνάντησαν τους καλικάντζαρους στον μύλο και θα ανακαλύψουμε ότι η καλοσύνη έχει πάντα μεγαλύτερη δύναμη από τη ζήλια, τον φθόνο και την κακία!

 

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΖΑΒΟΛΙΕΣ 1

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Πότε:

26 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00

Εισιτήρια: 10€ // 8€ (ομαδικά 5 άτομα + , ΑΜΕΑ, Ανέργων, Πολύτεκνοι)

Που:

Αίθουσα Εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης

Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου 13231 Πετρούπολη

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002

Γίνονται και οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία!



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35