Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: Επιστρέφει τον Αύγουστο με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: Επιστρέφει τον Αύγουστο με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Ξεχωρίζει η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη…

Με νέες παραγωγές, κλασική μουσική, ποίηση, ρεμπέτικο αλλά και μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη  επιστρέφει δυναμικά το Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, που διοργανώνεται για έβδομη χρονιά φέτος, από την 1η μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Το Μουσείο Μαστίχας Χίου, το προαύλιο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μεστά, η παραλία Καρφάς, τα Οθωμανικά Λουτρά στο Κάστρο, το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το Κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο, η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» και ο αύλειος χώρος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Συκούση αλλά και οι Οινούσσες είναι σημεία όπου θα φιλοξενηθούν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια με σκοπό την ανάδειξη των φυσικών τοπίων και της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς της Χίου, μέσα από συναυλίες και μουσικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρωτότυπη παραγωγή μουσικής αφήγησης «Λουκῆς Λάρας», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δημήτριου Βικέλα, την συμμετοχική δράση παραστατικής ανάγνωσης, ΠΟΙΗΜΑ(ΤΑ), που έχει ως σημείο αναφοράς ένα ποίημα του Κ. Π. Καβάφη και συναυλίες μιας ευρείας γκάμας ρεπερτορίου, από κλασική και σύγχρονη μουσική με διεθνούς φήμης σολίστ, μέχρι τζαζ, μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων αλλά και ρεμπέτικο. Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει η συναυλία που θα δώσουν για πρώτη φορά οι πρόσφυγες που συμμετέχουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ η αυλαία θα πέσει με τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και μια «πολύτιμη μοιρασιά ψυχής».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35