Αγγελική Τουμπανάκη 5tet & Vocal Ensemble "For Women"

Αγγελική Τουμπανάκη 5tet & Vocal Ensemble "For Women"

Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Πορεία.

«Γυναίκες ασυμβίβαστες, πρωτοπόρες, επαναστάτριες, πειρατίνες, μάγισσες και ανδρονίκες, γίνονται τραγούδια που ενώνουν τις ψυχές μας και αφυπνίζουν το νου μας.»

Η μουσική παράσταση For Women, που μάγεψε και συγκίνησε το κοινό και έγινε sold-out όπου παρουσιάστηκε, έρχεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Πορεία, τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Σας υποσχόμαστε δυο βραδιές μέθεξης, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Kάτι πιο ευρύ από μια μουσική performance, κάτι περισσότερο από ένα φωνητικό ensemble, το For Women είναι ένα δυναμικό πρότζεκτ και ταυτόχρονα μια μουσική κολεκτίβα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η αγαπημένη και μοναδικής ποιότητας βοκαλίστρια και ερευνήτρια Αγγελική Τουμπανάκη. Στόχος της είναι να τιμήσει μέσα από τη δουλειά της και να αφηγηθεί ιστορίες ξεχωριστών Γυναικών, που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και έγιναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Στην παράσταση παρουσιάζονται κομμάτια αγαπημένων συνθετριών και συνθετών, όπως των Νina Simone, Joni Mitchell, Patti Smith, Tracy Chapman, Λένας Πλάτωνος, Μάνου, Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Leonard Cohen, Nick Cave, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα, Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ανατολία και Λατινική Αμερική – όλα με κεντρικό πρόσωπο τη Γυναίκα.

Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο και τη μουσική, θα βιώσουμε ιστορίες για γυναίκες ελεύθερες που ανέτρεψαν τα κοινωνικά στερεότυπα. Για πειρατίνες και μάγισσες, για γυναίκες παθιασμένες, αιρετικές, ονειροπόλες, πρωτοπόρες. Για γυναίκες που ερωτεύονται, που πονούν, που θρηνούν, που μάχονται, που ονειρεύονται, που επαναστατούν, που διαρκώς ανασταίνονται.

Δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και της τζαζ μουσικής, βοκαλίστριες, ηθοποιοί, ένα συμπαγές πλέγμα σπάνιων καλλιτεχνών επί σκηνής, δημιουργούν ένα πολυδιάστατο και γοητευτικό σύμπαν, με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Ενώνουν ετερογενείς μουσικές, αυτοσχεδιάζουν και αλληλεπιδρούν φτιάχνοντας έναν κόσμο αφιερωμένο στη γυναίκα την άχρονη και διαχρονική. Η μουσική συνδιαλέγεται με την τέχνη του θεάτρου και της ποίησης, η κίνηση γίνεται στοιχείο της μουσικής δραματουργίας, ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος φωτισμός ακολουθεί τον αφηγηματικό ρυθμό.

Και η ιστορία For Women, for all of us…,  ξεκινάει από την είσοδο… Με όραμα την ισότητα και την αρμονική συνύπαρξη των φύλων, κατά το διήμερο 30 και 31 Οκτωβρίου το κοινό με την είσοδό του στο θέατρο θα έχει την ευκαιρία να βιώσει μια διαδραστική καλλιτεχνική διαδρομή, σχεδιασμένη από την ομάδα έργου «FOR WOMEN Artivism project». Στο πλαίσιό της, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ, ενώ θα τιμηθούν και θα μιλήσουν για το κοινωνικό τους έργο ξεχωριστές Γυναίκες.

Το Toubanaki 5tet αποτελείται από πέντε διακεκριμένους μουσικούς της jazz και παραδοσιακής μουσικής σκηνής της Ελλάδας, μόνιμους συνεργάτες της βοκαλίστριας - ερευνήτριας Αγγελικής Τουμπανάκη.

To γυναικείο Vocal Ensemble που δημιουργήθηκε από την Αγγελική Τουμπανάκη ειδικά για την παράσταση For Women, έχει πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς τον Χορό του αρχαίου ελληνικού δράματος. Κατά τη μουσική δράση και την αφήγηση, πλάι στο τραγούδι, χρησιμοποιεί κρουστά, σύγχρονους βοκαλισμούς και body music. Η χορικότητα εκφράζει τη φωνή της γυναίκας και τη συλλογική της ταυτότητα που εκκινεί από το αρχαίο δράμα, περνάει από την παράδοση και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη φωνητική σύνθεση.

To  FOR WOMEN | Artivism project δημιουργήθηκε από την  Αγγελική Τουμπανάκη με αφορμή την ανάγκη και το όραμά της, οι καλλιτεχνικές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις συλλογικά να αντικατοπτρίζουν την εποχή και να δημιουργούν ένα ισχυρό κοινωνικό - ανθρωπιστικό αποτύπωμα. Η ομάδα έργου αποτελείται από  εξειδικευμένους εκπαιδευτές σε ζητήματα έμφυλης ισότητας, καλλιτέχνες, θεατροπαιδαγωγούς, υποστηρικτές και εμψυχωτές ευάλωτων ομάδων (μεταναστών, προσφύγων), φεμινιστικές ακτιβίστριες.

Μη χάσετε την ξεχωριστή αυτή καλλιτέχνιδα που συστήνει στο κοινό του θεάτρου Πορεία μια από τις πιο σημαντικές και προσωπικές δουλειές της!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Aggeliki Toubanaki 5tet

Γιώργος Μακρής | γκάιντα, φλογέρες, καβάλ

Γρηγόρης Ντάνης | κιθάρα

Απόστολος Καλτσάς| μπάσο, loops

Δουμάνης Ηλίας | τύμπανα

Αγγελική Τουμπανάκη | φωνή, loops, Fx

For Women Vocal Ensemble (αλφαβητικά)

Βακάλη  Γεωργία

Καραμέρη Χρυσιάννα

Κωνσταντέλλου Βασιλική

Παπαθανασίου Μαριάννα

Προκοπίου Ζωή

Αγγελική Τουμπανάκη

Σε συνεργασία με το εργαστήριο μουσικών κρουστών οργάνων και της μουσικής ομάδας «Κρουστωδία» της θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Ευθυμίου

Φωνητική Προετοιμασία του φωνητικού συνόλου: Αγγελική Τουμπανάκη & Ζωή Προκοπίου

Ενορχήστρωση κρουστών του φωνητικού συνόλου: Πέτρος Κούρτης

Ενορχηστρώσεις συνθέσεων φωνητικού συνόλου: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Αγγελική Τουμπανάκη, Γιάννης Μπελώνης, Γρηγόρης Ντάνης

Χορογραφίες – Επιμέλεια Κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου

Σχεδιασμός και Χειρισμός Φωτισμού́: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Επιμέλεια και Χειρισμός Ήχου: Πασχάλης Κολέντσης

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 30 & 31 Οκτωβρίου 2023

Ώρα έναρξης παράστασης: 21.00 (διάρκεια 90 λεπτά)

Ώρα έναρξης βιωματικών  δράσεων FOR WOMEN | Artivism project: 20.00

Τιμές Εισιτηρίων:

Α’ ζώνη: 15 ευρώ, Β’ ζώνη: 12 ευρώ

Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 12 ευρώ, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας: 12 ευρώ, ειδική τιμή για άνεργη/ο γονέα μονογονεϊκής οικογένειας: 5 ευρώ.

*Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου.

Μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Πορεία και της «Artivism Productions»

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

www.poreiatheatre.com

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Πλατεία Βικτωρίας

Τηλέφωνα ταμείου: 210 8210991, 210 8210082

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

poreiatheatre.com, more.com,  2117700000, Nova, Public, MediaMarkt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολη, αθηνόραμα.gr

Αγγελική Τουμπανάκη βιογραφικό:

https://docs.google.com/document/d/1gCC2XMi7yYJ86DzcPV7fSDvNmlGZ_w_O/edit

Official Site: aggelikitoubanaki.com 

Aggeliki Toubanaki YouTube Channel

Facebook Page: ToubanakiMusicProjects

Instagram: toubanaki_music_projects

 

79093f36 77c9 7c23 b0e8 46fc05bba066

REVIEWS

For Women

Αγγελική Τουμπανάκη

Οι γυναίκες όλων των χωροχρονικών κουτιών γιορτάζουν. Εμείς πάλι… εμείς γιορτάζουμε μαζί τους. Αυτή η κυρία τραγουδάει με έναν τρόπο που τον υπογράφει, που αποτελεί πατέντα της και χαρακτηριστικό γνώρισμά της. Εμφανίζεται στη σκηνή έχοντας μαζί της άψογους παίχτες και πραγματικούς μουσικούς συνοδοιπόρους. Η Αγγελική Τουμπανάκη μάλλον λειτουργεί σαν πρεσβευτής του Eru, ευχαριστώντας τον «Πατέρα των πάντων» με μουσικές, που στην ουσία χαράζουν κόσμους και σύμπαντα. Ανυπομονούμε για την επόμενη μέθεξη!»

Αγγελική Τουμπανάκη «For Women», Κώστας Κούλης – noisy.gr

«Αυτό το ρεπορτάζ θα μπορούσε να είναι μια φράση. Στην προστακτική. Να την δείτε!!! Έχετε δει τραγουδίστρια όπου όλα της τα μέλη (χέρια, ώμοι, δάχτυλα), εκφράσεις προσώπου, αναπνοή, συντονίζονται και "χορεύουν" τις λέξεις; Μουσικός, δημιουργός, vocal performer, (η Αγγελική Τουμπανάκη) είναι ο ορισμός της παλλόμενης χορδής όταν ερμηνεύει...» Χάρις Ποντίδα – Tospirto.net

«Η Αγγελική Τουμπανάκη τιθασεύεται σε τέτοιο βαθμό από τη δύναμη της μουσικής, που η ίδια καταλήγει να είναι ατίθαση και αχαλιναγώγητη απέναντι σε κάθε μορφή της. Είναι μοναδικός ο τρόπος που συνδέει τις μουσικές του κόσμου και τις κάνει δικές της, μεταδίδοντάς τες ταυτόχρονα και στο κοινό που την παρακολουθεί, δημιουργώντας ένα είδος επίκλησης σε μια δύναμη χαράς...» Διονύσης Χριστόπουλος – Musicity.gr

«Αυτοσχεδιάζει, πειραματίζεται, τραγουδά με την ψυχή και το σώμα της, συγκινεί με τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις που ερευνά... Δημιουργός, παραγωγός, vocalist, περφόρμερ με τα όλα της, ανοιχτόκαρδη και αεικίνητη...» Γιώτα Συκκά – Καθημερινή Γιώτα Συκκά – Καθημερινή

«H Αγγελική μοιάζει να επικοινωνεί με τις πιο αρχέγονες χορδές μας, φέρνοντας στην επιφάνεια τόπους που νοσταλγούμε χωρίς να τους έχουμε καν ζήσει. Έχει αυτή την «υπερφυσική» ικανότητα.» Κική Μουστακίδου – Parallaximag.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35