«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Μίκης Θεοδωράκης: Δρόμοι λαϊκοί»

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – «Μίκης Θεοδωράκης: Δρόμοι λαϊκοί»

Στον Μίκη Θεοδωράκη και στα δημοφιλέστατα τραγούδια του είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Νύχτα στάσου», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, στις 21:00.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον συνθέτη, τραγουδοποιό και βιρτουόζο πιανίστα Στέφανο Κορκολή, ο οποίος ερμηνεύει, πιάνο-φωνή, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σ’ ένα μουσικό στιγμιότυπο με μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου ερμηνεύουν μοναδικά διαχρονικά τραγούδια του συνθέτη: «Δραπετσώνα», «Βράχο βράχο τον καημό μου», «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες», «Βραδιάζει», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», ενώ ο εγγονός του, Άγγελος Θεοδωράκης, συγκινεί τραγουδώντας την «Επιστολή».

Η Λίνα Νικολακοπούλου μιλάει για τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη στην «Πολιτεία Γ» και συζητάει για τον μεγάλο δημιουργό με τον συγγραφέα-βιογράφο του συνθέτη, Γιώργο Αρχιμανδρίτη, και την ανιψιά του Μάρω Θεοδωράκη, κόρη του αγαπημένου αδελφού του, Γιάννη.

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης παραθέτει πολύτιμα στοιχεία για το έργο και την προσωπικότητα του πολυαγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη.

Στην παρέα της εκπομπής, η μουσικός-συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη, ο συγγραφέας και δημιουργός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού δρ Γιώργος Αρχιμανδρίτης, παρουσιαστής της λογοτεχνικής εκπομπής της ΕΡΤ «Η Λέσχη του Βιβλίου», οι ηθοποιοί  Δήμητρα Σιγάλα, Γιώργος Καραμίχος, Άρης Λεμπεσόπουλος και ο σολίστ του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35