Νέο άλμπουμ: Βαγγέλης Λαζόπουλος «Κάπου ανάμεσα»

Νέο άλμπουμ: Βαγγέλης Λαζόπουλος «Κάπου ανάμεσα»

Ένας σημαντικός νέος τραγουδοποιός στο πρώτο του άλμπουμ

Ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Λαζόπουλος, μετά την κυκλοφορία του single «Στην αιώρα του καιρού», που εντυπωσίασε για το πρωτότυπο άκουσμα και για τον φρέσκο ήχο και λόγο, μας παρουσιάζει ολοκληρωμένα πια, τη δημιουργική του προσωπικότητα, με την έκδοση του πρώτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο "Κάπου Ανάμεσα".

Ένας ιδιαίτερος δίσκος που φτιάχνει ένα δικό του κόσμο, μέσα από αφαιρετικές, μινιμαλιστικές ενορχηστρώσεις που έχει κάνει ο Παντελής Νικηφόρος των "λάμδα" και αποτελούν τον ιδανικό καμβά για τις χαμηλόφωνες ερμηνείες του Βαγγέλη Λαζόπουλου. Ηχητικά τοπία με καταγωγή τη Λένα Πλάτωνος και τους Portishead που μέσα από πέντε τραγούδια και δύο απαγγελίες -από την χαρισματική Δήμητρα Σιούκα- ξεδιπλώνουν μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με στίγμα και συναίσθημα.

Στιχουργικά τα τραγούδια ξεφεύγουν από την ερωτική ομφαλοσκόπηση και αγγίζουν τα σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα, την προσφυγιά και την κατεπείγουσα ανάγκη για ανθρώπινη ενότητα που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. "Ζεστές πατρίδες για όλους αυτούς που ο κόσμος δεν τους συμπληρώνει".

Ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το "Καθρέφτης του κόσμου," ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι με ιδιαίτερα φωνητικά, που ενσωματώνει έθνικ και παραδοσιακά στοιχεία. Το τραγούδι επικεντρώνεται στην έννοια της προσωπικής ευθύνης, προτρέποντάς μας να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας με ειλικρίνεια και αλήθεια, για την σωτήρια ανατροπή.

 

dd9141ef da98 04d0 3b0a 5a4d878c59cb

 

Ο δίσκος αυτός με το πρώτο άκουσμα, μας κάνει να αντιληφθούμε ότι ο Βαγγέλης Λαζόπουλος δεν είναι άλλος ένας νέος ταλαντούχος καλλιτέχνης που διεκδικεί την παρουσία του στην μουσική μας δημιουργία, αλλά μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση ολοκληρωμένου καλλιτέχνη, που ανυπομονεί να επικοινωνήσει τη μουσική του εμπειρία, για να συναντηθεί με εκείνους που ακόμα ελπίζουν.

Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ στις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά αξίζει να απολαύσετε την ακρόαση μέσα από τα videos που έφτιαξε για κάθε τραγούδι η Ελευθερία Άνθη δημιουργώντας μια μικρού μήκους οπτικοακουστική εμπειρία.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=buv307vacVw&list=PLawEl4vkTeoy08QAcfKEXCVi9N_idp1LB

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Formiggart.

TRACK LIST

1. Mια φωνή

2. Λαβύρινθος

3. Στην αιώρα του καιρού

4. Καθρέφτης του κόσμου

5. Οι εποχές

6. Ζεστές Πατρίδες

7. Μια ανατολή ακόμα



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35