IGUDESMAN & JOO στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -  Δευτέρα 13 Μαΐου

IGUDESMAN & JOO στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Δευτέρα 13 Μαΐου

Μια παράσταση που συνδυάζει το χιούμορ με την κλασική αλλά και την Ποπ μουσική.

Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki Joo είναι δύο διάσημοι κλασικοί μουσικοί που έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τις μοναδικές, ξεκαρδιστικές θεατρικές παραστάσεις τους, που συνδυάζουν το χιούμορ με την κλασική μουσική και με τη λαϊκή κουλτούρα, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 εκατομμύρια επισκέψεις στο You Tube.

Στην Ελλάδα τους απολαύσαμε στην παράσταση The Music Critic που παρουσίασαν με τον Τζον Μάλκοβιτς πριν δύο χρόνια στο Ηρώδειο.

Μέσα από πανέξυπνα "mash-ups" ενώνουν αριστουργήματα της κλασικής μουσικής, με ποπ επιτυχίες. Το κοινό θα βιώσει αυτούς τους ταλαντούχους μουσικούς να ερμηνεύουν γνωστά, δημοφιλή κλασικά κομμάτια που παραδίδονται με τη δική τους μοναδική πινελιά σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα όπως το «Από τον Μότσαρτ με αγάπη». «Ο Ραχμάνινοφ μόνος του» και «Ένας πολύ γαλάζιος Δούναβης».

Κωμικοί αλλά και μουσικοί βιρτουόζοι, ο βιολιστής Igudesman και ο πιανίστας Joo αναμειγνύουν είδη και στυλ με χορταστικές δόσεις χιούμορ και θεατρικότητας. Ωστόσο, ενώ η πρόθεση τους είναι ανατρεπτική αντιμετωπίζουν πάντα τη μουσική με απόλυτο σεβασμό.

Ο Aleksey Igudesman και ο Hyung-ki γνωρίστηκαν στο σχολείο Yehudi Menuhin σε ηλικία δώδεκα ετών και έκτοτε παρέμειναν ισχυροί φίλοι και συνεργάτες στη συγγραφή. Το 2004, ακολουθώντας τα βήματα διασημοτήτων όπως ο Victor Borge και ο Dudley Moore, δημιούργησαν την πρώτη τους πρωτοποριακή παράσταση, «A Little Nightmare Music». Από τότε, έχουν εμφανιστεί ως ντουέτο και ως σολίστ με ορχήστρες δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε πολλές από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου και σε διεθνή φεστιβάλ.

Πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής, όπως οι Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova και Julian Rachlin, έχουν συμμετάσχει στα μουσικά τους σκετς. Έχουν επίσης συνεργαστεί με ηθοποιούς, όπως ο John Malkovich και ο Sir Roger Moore, σε αρκετές περιπτώσεις για την ενίσχυση της UNICEF.

Ατομικά, ο Aleksey Igudesman έχει συνεργαστεί με μουσικούς που κυμαίνονται από τον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη του Χόλυγουντ, Hans Zimmer, έως τον πολυβραβευμένο με Grammy τραγουδιστή, Bobby McFerrin.

Ο Hyung-ki Joo, έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis) και επιλέχθηκε από τον Billy Joel, για να ενορχηστρώσει και να ηχογραφήσει τις κλασικές συνθέσεις του Joel για cd που έφτασαν στο No.1 των Billboard Charts.

 

AUSTRIA/Igudesmanandjoo © Julia Wesely - don't use the picture without copyright - sign!

 

Δείτε το video για την ερμηνεία τους στο I Will Survive!

Συντελεστές:

Aleksey Igudesman - βιολί

Hyung-ki Joo - πιάνο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ώρα έναρξης: 20:00

Εισιτήρια: Από 20 ευρώ.

Προπώληση: Μegaron.gr και από τα ταμεία του Μεγάρου 

«...Εξαιρετικά αστείο, πολύ πρωτότυπο και εξαιρετικά εξειδικευμένο..."

Τζον Μάλκοβιτς

«Είναι το πιο ξεκαρδιστικό σώου για τη μουσική και τη ζωή των μουσικών που έχω δει από την εποχή του μεγάλου Victor Borge. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου από το γέλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Δέστε αυτούς τους εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς. Αυτό που παρουσιάζουν είναι η πιο αστεία πλευρά της ζωής. Δεν είναι μονάχα διασκεδαστικό. Είναι ξεκαρδιστικό!»

Gidon Kremer

«Οι Joo  και Aleksey είναι ένα ΟΝΕΙΡΟ… Παρακολουθήστε τους!»

Sir Roger Moore 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35