Είναι το “Titane” το πιο αρρωστημένο φιλμ της χρονιάς;

Είναι το “Titane” το πιο αρρωστημένο φιλμ της χρονιάς;

To γαλλικό θρίλερ “Titane” κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και ετοιμάζεται να… κάνει χαμό με την κυκλοφορία του στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Ζουλιά Ντικουρνό γίνεται η δεύτερη γυναίκα σκηνοθέτις (μετά την Τζέιν Κάμπιον), που τιμάται με την ανώτατη βράβευση του Φεστιβάλ Καννών. Στο σενάριο του φιλμ που αναμένεται να διχάσει το κοινό, συνεργάστηκαν οι Jacques Akchoti, Jean-Christophe Bouzy και Simonetta Greggio.

Μέχρι στιγμής η ταινία έχει λάβει το πολυπόθητο βραβείο, δεν είναι λίγοι όμως οι κριτικοί που είναι επιφυλακτικοί, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι πρόκειται για μια σοκαριστική ιστορία που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Ποια είναι όμως η υπόθεση του “Titane”;

Το “Titane” επικεντρώνεται στη Alexia, που μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, τοποθετείται στο κεφάλι της μία πλάκα τιτανίου. Η γυναίκα μετά την τραγική εμπειρία της, αντί να φοβάται τα αυτοκίνητα, αναπτύσσει μια παράξενη ερωτική έλξη για τα μηχανήματα. Σε ένα σημείο της ταινίας, κάνει σεξ με αυτοκίνητο, μένει έγκυος με ένα υβριδικό, ενώ αρχίζει να θηλάζει μαύρο μελάνι. Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται παρανοϊκά, το BBC όμως έχει πλέξει το εγκώμιο, αναφέροντας πως είναι η «πιο συγκλονιστική ταινία του 2021».

Υπάρχουν φυσικά κι εκείνοι που όπως προαναφέραμε θεωρούν το “Titane” μια αρρωστημένη και δίχως νόημα ταινία, τον τελικό λόγο όμως το έχουν οι θεατές που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα.

Δείτε το trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=Q5_w2W5G9OM



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35