«Ο άνθρωπος του Θεού»: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άρη Σερβετάλη ως Άγιο Νεκτάριο (photo & video)

«Ο άνθρωπος του Θεού»: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άρη Σερβετάλη ως Άγιο Νεκτάριο (photo & video)

Η πολυαναμενόμενη ταινία για ζωή του Αγίου Νεκταρίου, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, κάνει πρεμιέρα μέσα Αυγούστου στα σινεμά της χώρας.

 

aloga

 

100 χρόνια μετά την κοίμησή του, η γεμάτη δοκιμασίες, θυσίες αλλά και θείες επισκέψεις ζωή του πλέον δημοφιλούς Αγίου για τους Έλληνες, Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, που έχει εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.

Η κινηματογραφική ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» (Μan of God) που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες θα προβληθεί στους Ελληνικούς κινηματογράφους από τις 26 Αυγούστου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

Μία ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο

H δημιουργός Υelena Popovic αναφέρει σχετικά με το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει μέσα από τη μεταφορά της ζωής του Αγίου στη μεγάλη οθόνη: «Η ταινία υιοθετεί ένα ρεαλιστικό και προσωπικό τόνο προκειμένου το κοινό να παρακολουθήσει την ιστορία του και να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα, τα βάσανα, τις δοκιμασίες του. Ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Πολλοί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την αδικία, τα ψέματα, τη συκοφαντία και η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας. Στις μέρες μας, πολλοί αδικούνται και ταυτίζονται με τον Άγιο Νεκτάριο, αυτόν τον απλό άνθρωπο που έζησε ανάμεσά μας, που πάλεψε με την αδικία εκείνων που κηρύσσουν τη δικαιοσύνη, που υπέφερε όλη του τη ζωή, αλλά δεν ηττήθηκε. Ήταν νικητής και έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να ζούμε και να πεθαίνουμε. Αντλούμε δύναμη από τους βίους των Αγίων. Οι αγώνες τους καθρεφτίζουν τους δικούς μας και όταν νικούν τις ανθρώπινες αδυναμίες, μας δίνουν ελπίδα».

Η πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική ταινία για τη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, του αγαπητού επισκόπου των απλών ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες, τους διωγμούς και τις συκοφαντίες που υπέστη ακολουθούσε πιστά τον Χριστό μέσω του προσωπικού του Γολγοθά και Σταυρού γυρίστηκε σε μέρη που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα, όπου ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, έναν τόπο προσκυνήματος για πιστούς από όλο τον κόσμο.

 

pappas

 

Μία γεύση από την ταινία στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=0Oi1bsmR0Z8

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου:

https://www.iefimerida.gr/politismos/polyanamenomeni-tainia-gia-bio-agioy-nektarioy 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35