Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας στην ΕΡΤ 2, από 18.9 έως 22.9

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας στην ΕΡΤ 2, από 18.9 έως 22.9

Ας απολαύσουμε τις μοναδικές ερμηνείες…

Δευτέρα, 22:00  | Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Πόνος και δόξα» (Pain and Glory / Dolor y Gloria)

Δράμα, συμπαραγωγής Ισπανίας-Γαλλίας 2019

Σκηνοθεσία-σενάριο: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Ασιέρ Ετσεαντία, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας, Χουλιέτα Σεράνο

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Η ταινία εξιστορεί μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Σαλβαδόρ Μάγιο (Αντόνιο Μπαντέρας), ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου στη δύση της καριέρας του πια.

Κάποιες απ’ αυτές διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σ’ ένα χωριό στη Βαλένθια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού, ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες.

Το «Πόνος και δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για τη δυσκολία να τη διαχωρίζεις από την ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ συνειδητοποιεί την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς – και να βρει τη σωτηρία του.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει με την πιο προσωπική του ταινία και ο Αντόνιο Μπαντέρας δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του.

Τρίτη, 22:00  | «Αμερικάνικο όνειρο» (Lemonade)

Δράμα, συμπαραγωγής Ρουμανίας-Καναδά-Γερμανίας-Σουηδίας 2018

Σκηνοθεσία: Ιοάνα Ουρικάρου

Πρωταγωνιστούν: Μαλίνα Μανοβίτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπέισικ, Μιλάν Χουρντούκ

Διάρκεια: 86΄

Υπόθεση: Η Μάρα, μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, εργάζεται στις ΗΠΑ σαν αποκλειστική νοσοκόμα με προσωρινή βίζα. Θέλοντας να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιo της, παντρεύεται τον ασθενή της, Ντάνιελ, λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της.

Οι διαδικασίες για την απόκτηση της πράσινης κάρτας αρχίζουν, δίνοντας συνεντεύξεις στον αρμόδιο υπάλληλο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Mότζι. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται και προκύπτουν συνεχώς εμπόδια…

Φεστιβάλ-Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο 2018.

Βραβείο Heart of Sarajevo Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Επίσημη συμμετοχή στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 22:00  | Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Μια αγαπημένη οικογένεια» (What They Had) - Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου)

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2018

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ελίζαμπεθ Τσόμκο

Πρωταγωνιστούν: Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Σάνον, Ρόμπερτ Φόρστερ, Μπλάιθ Ντάνερ, Τάισα Φαρμίγκα, Τζος Λούκας

Διάρκεια: 91΄

«Μία οικογένεια ενωμένη στο παρελθόν, διαλυμένη στο παρόν»

Υπόθεση: Μία συγκινητική ιστορία για μία οικογένεια στα πρόθυρα της διάλυσης.

Η Μπρίτζετ (Χίλαρι Σουάνκ), από τη στιγμή που παντρεύτηκε, φρόντιζε πάντα και τους γονείς της και τη δική της οικογένεια. Όταν η μητέρα της Ρουθ (Μπλάιθ Ντάνερ), η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, βρέθηκε να περιπλανιέται ολομόναχη μέσα σε μια χιονοθύελλα, κάπου στο Σικάγο, η Μπρίτζετ επιστρέφει στο πατρικό της για να πείσει τον πατέρα της Μπαρτ (Ρόμπερτ Φόρστερ) ότι είναι πια καιρός να βάλουν τη Ρουθ σ’ ένα ίδρυμα.

Όμως, ο Μπαρτ αρνείται κατηγορηματικά και ο αδερφός της Νικ (Μάικλ Σάνον) δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια παλιές πληγές, που αναστατώνουν τις σχέσεις τους. Καθώς κάποιες σκληρές αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια, η οικογένεια συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος να αγαπάς πραγματικά είναι να βρίσκεις το κουράγιο να συγχωρείς.

Παρασκευή, 22:00  | «The Assistant»

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2019

Σκηνοθεσία: Κίτι Γκριν

Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Γκάρνερ, Μάθιου Μακφάντιεν, Κριστίν Φρόζεθ, Μπρέγκε Χάινεν, Πάτρικ Γουίλσον

Διάρκεια: 87΄

Υπόθεση: Η Τζέιν, που πρόσφατα αποφοίτησε από το κολέγιο και με ταλέντο στην παραγωγή ταινιών, μόλις βρήκε τη δουλειά των ονείρων της, ως βοηθός σε έναν ισχυρό άντρα της βιομηχανίας του θεάματος.

Η ημέρα της στη δουλειά είναι σχεδόν η ίδια με κάθε άλλον υπάλληλο στο γραφείο: φτιάχνει καφέ, παραγγέλνει μεσημεριανό, κανονίζει τους χώρους διαμονής για τα ταξίδια και λαμβάνει τηλεφωνικά μηνύματα.

Αλλά καθώς ακολουθεί την καθημερινή της ρουτίνα, ολοένα και παρατηρεί την κακομεταχείριση που ύπουλα χρωματίζει κάθε πτυχή της εργασιακής της ημέρας. Απέναντι σ’ αυτή τη συσσώρευση ταπεινώσεων, η Τζέιν τώρα αποφασίζει να πατήσει πόδι.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35