Οι ταινίες της ΕΡΤ2 (30.9/6.10)

Οι ταινίες της ΕΡΤ2 (30.9/6.10)

Πάνε να τις δούμε αναλυτικά:

14:30  |  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 30.9 - «Ο τυχεράκιας» 

Κωμωδία, παραγωγής 1968

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Νίκος Φέρμας, Χρήστος Καλαβρούζος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Απόστολος Σουγκλάκος, Γιώργος Οικονόμου, Γιώργος Τζιφός, Θανάσης Γκιώκας, Γιώργος Κοσμίδης, Τάκης Σαμπαζιώτης, Σταύρος Κλεώπας, Δημήτρης Καρυστινός, Νότης Πιτσιλός

Διάρκεια: 74΄

Υπόθεση: Ο Θύμιος, ένας επαρχιώτης, έρχεται στην Αθήνα και πιάνει δουλειά στο σουβλατζίδικο ενός συγχωριανού του.

Ο Θύμιος κερδίζει το ΠΡΟ-ΠΟ. Τότε ο Σταύρος και η Σουζάνα προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν με μαθήματα αριστοκρατικής συμπεριφοράς. Όταν καταφτάνουν από το χωριό τα αδέλφια της αγαπημένης του, ο Θύμιος επιστρέφει στην τάξη και γλιτώνει από τους επιτήδειους και τους απατεώνες.

19:00  |  ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 30.9 - «Σίσι: Τα μοιραία χρόνια» (Sissi: The Fateful Years of an Empress)

Ρομαντικό ιστορικό δράμα, παραγωγής Αυστρίας 1957

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ερνστ Μαρίσκα

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: Αρρώστια, πολιτική αστάθεια και φήμες για μοιχεία βαραίνουν τη Σίσι που βάζει τα δυνατά της για να αντιμετωπίσει τη μοίρα της.

Η νεαρή αυτοκράτειρα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες της πεθεράς της.

Το διάστημα που ο Φραγκίσκος Ιωσήφ βρίσκεται στη Βιέννη, η Σίσι ταξιδεύει στην Ουγγαρία με έναν κόμη, ο οποίος είναι θαυμαστής της, με σκοπό να εξευμενίσει τους Ούγγρους ευγενείς που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τις φήμες για ειδύλλιο με τον κόμη, όμως μια σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες την αναγκάζει να μείνει στην Κέρκυρα για να αναρρώσει.

Συναντιέται με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ στην Ιταλία, όπου χάρη στη μεγάλη γοητεία της καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του ιταλικού πληθυσμού.

14:30  |  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 1.10 - «Το πρόσωπο της ημέρας»

Κωμωδία, παραγωγής 1965

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Σενάριο: Γιάννης Μαρής, Γιώργος Λαζαρίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Λάκης Καλύβας

Μουσική: Κώστας Κλάββας

Τραγούδι: Έρρικα και Μαργαρίτα Μπρόγερ

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Προκοπίου, Λίλιαν Μηνιάτη, Κώστας Καζάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Γιώργος Κάππης, Χρήστος Δοξαράς, Θόδωρος Μεγαρίτης, Πάνος Νικολακόπουλος, Άρης Χρυσοχόου, Σπύρος Ολύμπιος, Αλίκη Ηλιοπούλου, Γιώργος Τζιφός, Υβόννη Βλαδίμηρου, Στάθης Χατζηπαυλής, Νίκος Κατερίνης, Δημήτρης Καρυστινός, Νίκος Νεογένης, Ντίνος Δουλγεράκης, Αλέκος Ζαρταλούδης, Σάββας Γεωργιάδης, Βύρων Σεραϊδάρης, Άλκης Στέας (εκφωνητής ραδιοφώνου)

Διάρκεια: 90΄

Υπόθεση: Ο Γρηγόρης (Κώστας Βουτσάς), καταστηματάρχης από την Κατερίνη, κερδίζει το πρώτο βραβείο σ’ έναν ραδιοφωνικό διαγωνισμό. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην Αθήνα για μία εβδομάδα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα και διαμονή σ’ ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο.

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα, τα μέλη δύο συμμοριών νομίζουν πως είναι ο «Πολύδωρος», ο άνθρωπος που επρόκειτο να μεταφέρει ένα κλεμμένο αρχαίο άγαλμα, το οποίο σκοπεύουν να πουλήσουν σ’ έναν βαθύπλουτο συλλέκτη.

Ο Γρηγόρης, κατά τύχη, αποκτά το άγαλμα και ο αρχηγός (Κώστας Καζάκος) της μιας συμμορίας, με τη βοήθεια μιας γοητευτικής γυναίκας (Ελένη Προκοπίου), προσπαθεί να τον παγιδεύσει.

Τελικά, ο Γρηγόρης θα βρεθεί κυνηγημένος, τόσο από τις συμμορίες όσο και από την αστυνομία...

19:00  | ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 1.10 - «Η μικρή βασίλισσα» (Victoria in Dover)

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής Αυστρίας 1954

Σκηνοθεσία: Ερντστ Μαρίσκα

Πρωταγωνιστούν: Ρόμι Σνάιντερ, Μάγδα Σνάιντερ, Άντριαν Χόβεν, Καρλ Λούντβιχ Ντιλ

Διάρκεια: 118΄

Υπόθεση: Αγγλία, 19ος αιώνας. Η νεαρή Βικτώρια στέφεται βασίλισσα της Αγγλίας. Σκοπός της είναι να κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει τη χώρα της να ευημερήσει.

Ωστόσο, η οικογένεια και ο έμπιστος σύμβουλός της, Λόρδος Μέλμπουρν, σχεδιάζουν να την παντρέψουν.

Της προτείνουν τον Γερμανό πρίγκιπα Αλβέρτο.

Η Βικτώρια, όμως, βλέπει το μέλλον της διαφορετικά και αποφασίζει να φύγει από το Λονδίνο για λίγες μέρες.

Ταξιδεύει για το Παρίσι. Στον δρόμο της, μένει ινκόγκνιτο σ’ ένα μικρό πανδοχείο στο Ντόβερ με τη βαρόνη που τη συνοδεύει.

Εκεί, τυχαία γνωρίζει έναν όμορφο άντρα και τον ερωτεύεται πολύ.

Αργότερα, κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, αποδεικνύεται ότι ο όμορφος άντρας είναι ο ίδιος ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

22:30  |  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 1.10 - «Άλυτη» (Entwined)

Θρίλερ, παραγωγής 2019

Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης

Σενάριο: John de Holland, Μίνως Νικολακάκης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θεόδωρος Μιχόπουλος

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

Σκηνικά - κοστούµια: Χρύσα Δαπόντε

Μουσική: Σωτήρης Δεµπόνος

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Μάντζιος (MetaPost)

Επεξεργασία ήχου: Power Media Productions

Μακιγιάζ: Ιωάννα Συµεωνίδη

Special Makeup Effects: Προκόπης Βλασερός

Visual Effects: Melancholy Star, Kent

Παραγωγοί: Μίνως Νικολακάκης, Λιλέτ Μπόταση

Συµπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου, EΡΤ, COSMOTE TV, Multivision, Authorwave, Melancholy Star

Υποστήριξη: Ελληνική Τεχνική

Εκτέλεση παραγωγής: Inkas Film Productions

Παίζουν: Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, John de Holland, Μαρία Εγγλεζάκη

Διάρκεια: 85΄

Υπόθεση: Ένας γιατρός φτάνει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια παράξενη κοπέλα, η οποία πάσχει από σπάνια ασθένεια του δέρματος και ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της. Αποφασισμένος να τη θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να τη σώσει.

Σημείωμα σκηνοθέτη: «Η ταινία “Άλυτη” εμπνέεται από ιστορίες ελληνικής λαϊκής παράδοσης, που έχουν αποδοθεί όσο πιο κοντά στον ρεαλισμό. Παρουσιάζει το σημείο συνάντησης δύο κόσμων: του σύγχρονου Δυτικού με τoν μυστικισμό της φύσης, αλλά και της λογικής με το συναίσθημα. Όπως έχει αναφέρει ο διεθνής τύπος, η “Άλυτη” φλερτάρει τόσο με τα γραπτά του Έντγκαρ Άλαν Πόε και το σινεμά του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο όσο και με κλασικές ταινίες όπως το “Καϊντάν” του  Μασάκι Κομπαγιάσι. Γυρισμένη σε ένα καστανοδάσος στην καρδιά του Πάρνωνα, ένα μέρος που έχει εμπνεύσει μύθους και θρύλους του παρελθόντος, η πρόθεση της ταινίας είναι να θυμίζει τις αφηγήσεις που ψιθύριζαν οι γιαγιάδες μας κάποια βράδια γύρω από το τζάκι, ιστορίες που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε, τυλιγμένες σε ένα μεταφυσικό πέπλο και που -τάχα- είχαν συμβεί σε κάποιον που γνωρίζαμε».

24:00  |  Η ΒΟΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)  

(THE RUMBLE OF THE WORLD) 1.10

Οπτικοακουστικό κινηματογραφικό κολάζ/road trip, παραγωγής Ελλάδας 2021

Σκηνοθεσία – σενάριο - φωτογραφία: Πέτρος Σεβαστίκογλου

Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος

Μουσική: The Prefabricated Quartet

Επιμέλεια σκηνικών: Αντώνης Δαγκλίδης

Ήχος - Σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Γούσιος

Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Οργάνωση παραγωγής: Μαργαρίτα Βόρρα

Παραγωγή: Φαντασία Οπτικοακουστική

Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, EΡT Α.Ε., Πέτρος Σεβαστίκογλου

Παραγωγοί: Θάνος Αναστόπουλος, Στέλλα Θεοδωράκη

Παίζουν: Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόροφ, Ιώ Λατουσάκη, Βασίλης Μπούτσικος, Vassya Berezin, Asya Rechnaya, Wei Xun, Youri Bernandez, Omar Fall

Διάρκεια: 84΄

Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Σενεγάλη.

Συναντώντας νέους σ’ αυτές τις χώρες νιώσαμε τον παλμό τους να προμηνύει μια βοή και μια έκρηξη. Η πτώση του κομμουνισμού, η κρίση του καπιταλισμού, οι οικολογικές καταστροφές, τα μεταναστευτικά κύματα, η παγκοσμιοποίηση ήταν τα θέματα που ξεπετάγονταν στα ταξίδια μας. Η νέα γενιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εκτεθειμένη, αβοήθητη χωρίς να μπορεί να οραματιστεί ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Αυτή η «Βοή» ήταν η «φωνή» της νέας γενιάς. Τα λόγια, οι εικόνες, οι ήχοι και η μουσική τους συνθέτουν τις νότες μιας οπτικοακουστικής συμφωνίας με τίτλο: «Η βοή του κόσμου».

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Γενιά: 20 χρόνων το 2020

Κρίση, ανασφάλεια, πόλεμοι, οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Ένας κόσμος χωρίς προσανατολισμό, χωρίς κοινωνική πολιτική, χωρίς ιδεολογία. Η οικονομία του κέρδους ορίζει την απάντηση στο κάθε ερώτημα. Η οικονομία  δεν εξηγεί όμως ούτε από πού προερχόμαστε ούτε πού πηγαίνουμε ούτε γιατί πάμε. Έχει να μας προσφέρει μόνο ένα πιο φαινομενικά ορθολογικό μέλλον, έναν μεγαλύτερο συλλογικό πλούτο.

Οι νέοι ψάχνουν ένα νόημα, ένα κοινό όραμα που θα τους βγάλει από την απομόνωση, αναζητούν τη συνύπαρξη που θα τους κάνει να ανήκουν σε κάτι μεγαλύτερο από την ταπεινωτική ιδιότητα του καταναλωτή. Έναν τόπο όπου τα καίρια  ερωτήματα μπορούν να επανατεθούν.

Σενεγάλη, Κίνα, Ελλάδα, Αμερική, Ρωσία, Βραζιλία είναι οι χώρες από τις οποίες αντλούμε το υλικό της σύνθεσής μας. Σε κάθε χώρα ένα νέο πρόσωπο ορίζει την «τονικότητα» και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ενότητας. Ερασιτέχνης ή ηθοποιός αναπαράγει στιγμιότυπα από τη ζωή του,  «ερμηνεύει» σκηνές που  εμπεριέχουν το οπτικό ηχόχρωμα της «Βοής» που αποτελεί το κεντρικό θέμα και τον άξονα της ταινίας.

Όλα αυτά τα ταξίδια, όλες αυτές οι συναντήσεις με νέους ανθρώπους με έφεραν αντιμέτωπο με μια «Βοή» που αναδύεται από αυτήν τη νέα γενιά. Μια «Βοή» που προμηνύει  έκρηξη. Η κρίση του καπιταλισμού και του οικονομικού μοντέλου της ανάπτυξης, η οικολογική καταστροφή, η τρομοκρατία, η ανύψωση τειχών και η παγκοσμιοποίηση με την επιβολή του δυτικού κυρίαρχου μοντέλου πολιτισμού φέρνουν τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών. Είναι εκτεθειμένη, αβοήθητη και προπάντων χωρίς καμιά συλλογική πολιτική πρόταση που να της επιτρέπει να οραματιστεί ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Αυτή τη «Βοή» προσπάθησα να καταγράψω μέσα από τις εικόνες, τους ήχους, τις μουσικές του κόσμου. Νέοι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, τηλεοράσεις, δρόμοι, τοπία θα αποτελέσουν τις νότες μιας οπτικοακουστικής συμφωνίας με τίτλο «Η βοή του κόσμου».

Φεστιβάλ - Βραβεία:

Ειδική μνεία στο 34ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου για το ανθρωποκεντρικό βλέμμα της ταινίας και τα ερωτηματικά που θέτει για τη δύναμη του κινηματογραφικού μέσου.

Συμμετοχή στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συμμετοχή στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

***Η ταινία προβλήθηκε Μάρτιο και Απρίλιο 2022 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

15:30  |  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 2.10 - «Τρεις κούκλες κι εγώ»

Κωμωδία, παραγωγής 1960

Σκηνοθεσία: Νίκος Τσιφόρος

Σενάριο: Πολύβιος Βασιλειάδης – Νίκος Τσιφόρος

Φωτογραφία: Γιάννης Χατζόπουλος

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μάρω Κοντού, Μάρθα Καραγιάννη, Ντίνα Τριάντη,  Γιώργος Λευτεριώτης, Νίκος Ρίζος, Σμαρώ Στεφανίδου, Μαίρη Λίντα, Τάκης Χριστοφορίδης, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Διονύσης Παγουλάτος, Βελισσάριος Κοντογιάννης, Μαργαρίτα Αθανασίου, Γρηγόρης Βαρώσης, Γιούλα Σκανδάλη, Νίκος Γρηγορίου, Βαγγέλης Σάκαινας, Τόλης Βοσκόπουλος (παρουσιαστής), Τάκης Βάβαλης, Εύα Χόνδρου

Διάρκεια: 78΄

Υπόθεση: Ο λογιστής ενός οίκου μόδας, που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, αναλαμβάνει να συνοδεύσει τρία μανεκέν σε ένα κοσμοπολίτικο νησί με σκοπό την προώθηση των ρούχων του οίκου.

Κατά τη διαμονή τους στο νησί, ένας εφοπλιστής, ένας κοντός καταφερτζής και ο ίδιος ο λογιστής ερωτεύονται τις τρεις καλλονές.

22:00  |  ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 2.10 - «H νύχτα και η πόλη» (Night & The City)

Νέο-νουάρ αστυνομικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1992

Σκηνοθεσία: Ίρβιν Γουίνκλερ

Σενάριο: Ρίτσαρντ Πράις, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέραλντ Κερς

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Λανγκ, Τζακ Γουόρντεν, Άλαν Κινγκ, Ρίτσαρντ Πράις, Κλιφ Γκόρμαν, Ιλάι Γουάλας

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Ο Χάρι Φάμπιαν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας δικηγόρος μπλεγμένος σε απατεωνιές σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Συχνάζει στο μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και στη σύζυγό του Έλεν.

Ο Χάρι έχει σχέση με την Έλεν, η οποία ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της μπαρ και να αφήσει τον Φιλ. Η Έλεν για να αφήσει τον άντρα της χρειάζεται τη βοήθεια του Χάρι.

Ο Χάρι, αφού αποτυγχάνει σε μία ακόμη κομπίνα από τον τοπικό μαφιόζο, αποφασίζει να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει ιμπρεσάριος σε αγώνες πυγμαχίας.

Στρατολογεί τον μεγαλύτερο αδερφό του μαφιόζου ως συνεργάτη, ώστε να αποφύγει τα αντίποινα, κλείνει αγώνες, ετοιμάζει την αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες, αλλά για να αντεπεξέλθει στα έξοδα δανείζεται από τον τοκογλύφο κο Πεκ.

Σύντομα χρωστάει αρκετά και περιμένει τη μεγάλη βραδιά για να πάρει τα μετρητά, ενώ ζητεί δανεικά και από την Έλεν.

Ο μαφιόζος δεν αργεί να του προκαλέσει μπελάδες και ο Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με όλους.

Μπορεί ο Φάμπιαν να τα καταφέρει;

«H νύχτα και η πόλη» είναι μια αμερικανική νεο-νουάρ αστυνομική δραματική ταινία του 1992 και ένα ριμέικ του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950 που είχε σκηνοθετήσει ο Ζιλ Ντασέν, στην ίδια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Τζέραλντ Κερς του 1938.

15:30  |  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 3.10 -   «Έκλεψα τη γυναίκα μου»

Κωμωδία, παραγωγής 1964

Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης

Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Μήλας

Μοντάζ: Γιώργος Τσαούλης

Σκηνογραφία: Τάσος Ζωγράφος

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Τραγουδούν: Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα, Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Παίζουν: Σταύρος Παράβας, Σιμόνη Κυριακίδου, Λαυρέντης Διανέλλος, Κώστας Ρηγόπουλος, Κώστας Μποζώνης, Χρόνης Εξαρχάκος, Πόπη Δεληγιάννη, Χριστόφορος Ζήκας, Γιάννης Μωραΐτης, Γεράσιμος Λειβαδάς, Ζωή Βουδούρη, Λίλιαν Σουρτζή, Λέλα Δερλίκου, Μικαέλα Βαγενοπούλου, Νενέλα Κακαλέτρη, Ασπασία Αναγνωστοπούλου, Θόδωρος Χατζής, Κική Λογαρά, Γεράσιμος Μαλιώρης, Λεωνίδας Καρβέλας

Διάρκεια: 76΄

Υπόθεση: Ο νεόπλουτος Πέτρος, που πιστεύει ότι τα πάντα αγοράζονται, ακόμα και η ανθρώπινη συνείδηση, τα «σπάει» καθημερινά στα μπουζούκια με διάφορες κοπέλες, μέχρι που γνωρίζει τη Λένα, μια νέα που αδιαφορεί για τα χρήματά του και τον αποκρούει.

Για να κάμψει την αντίστασή της, την προσλαμβάνει στο γραφείο του, αλλά εκείνη εξακολουθεί να τον αγνοεί.

Ακολουθώντας την προτροπή του δικηγόρου του, την παντρεύεται για να νομιμοποιήσει τις ορέξεις του και μετά να τη χωρίσει, εκείνη όμως το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου κι έτσι ο Πέτρος αναγκάζεται να την κλέψει.

Μετά ταύτα, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι στον κόσμο δεν υπάρχει μόνο το χρήμα, αλλά και άλλες αξίες, πιο ανθρώπινες και άκρως απαραίτητες για τη ζωή όλων μας.

Η Μαίρη Λίντα ερμηνεύει το τραγούδι «Τέτοια χαρά δεν θα τη δεις», σε στίχους και μουσική Μανώλη Χιώτη και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης το τραγούδι «Η Νήσος των Αζορών», σε στίχους Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

22:00  |   ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 3.10 -     «Στον λαβύρινθο» (Into the Labyrinth / L'Uomo del Labirinto)

Θρίλερ, παραγωγής Ιταλίας 2019

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ντονάτο Καρίζι

Φωτογραφία: Φεντερίκο Μασιέρο

Μοντάζ: Μάσιμο Κουάλια

Μουσική: Βίτο Λο Ρε

Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ντάστιν Χόφμαν, Βαλεντίνα Μπελέ, Βινίσιο Μαρτσιόνι

Διάρκεια: 121΄

Υπόθεση: Ένα χειμωνιάτικό πρωινό, καθώς η Σαμάνθα πηγαίνει στο σχολείο πέφτει θύμα απαγωγής.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ξυπνάει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου με καμιά ανάμνηση του παρελθόντος.

Δίπλα της κάθεται ο Δόκτωρ Γκριν, ένας ψυχίατρος που ισχυρίζεται ότι θα τη βοηθήσει να επαναφέρει τη μνήμη της και να συλληφθεί το τέρας.

Όμως, την προειδοποιεί ότι το κυνήγι αυτού του τέρατος δεν είναι έξω στον αληθινό κόσμο αλλά μέσα στο μυαλό της.

«Είναι ένα παιχνίδι, σωστά;» επαναλαμβάνει αυτή αβέβαιη.

15:30  | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 4.10 -  «Οι τρεις ψεύτες»

Κωμωδία, παραγωγής 1970

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Νίκος Σταυρίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαζήσης, Ειρήνη Κουμαριανού, Γρηγόρης Βαφιάς, Γιάννης Μπουρνέλης, Μπάμπης Ανθόπουλος

Διάρκεια: 84΄

Υπόθεση: Η είδηση μιας απροσδόκητης κληρονομιάς αναστατώνει τη ζωή της διάσημης ηθοποιού Λίζας Πλωμάρη (Μάρω Κοντού). Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ανακαλύπτει ότι προϋπόθεση για την είσπραξή της είναι ο γάμος με έναν άνδρα που θα εγκρίνουν οι τρεις θείοι της. Για να τα καταφέρει, πείθει έναν κομπάρσο (Γιώργος Πάντζας) του στούντιο στο οποίο εργάζεται ότι είναι ερωτευμένη μαζί του και σκοπεύει να τον παντρευτεί εφόσον τον εγκρίνουν οι θείοι της.

22:00  | ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 4.10 - «Δεσμοί διαστροφής» (Malice)

Θρίλερ μυστηρίου, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Καναδά 1993

Σκηνοθεσία: Χάρολντ Μπέκερ

Σενάριο: Άαρον Σόρκιν, Σκοτ Φρανκ, Τζόνας Μακ Κορντ

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γκόρντον Γουίλις

Μουσική: Τζέρι Γκόλντσμιθ

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Άλεκ Μπάλντουιν, Μπιλ Πούλμαν, Αν Μπάνκροφτ, Τζορτζ Σι Σκοτ, Μπίμπι Νιούγουιρθ, Πίτερ Γκάλαχερ, Τζόζεφ Σόμερ, Τόμπιν Μπελ, Ντέμπρα Φαρεντίνο, Γκουίνεθ Πάλτροου

Διάρκεια: 103΄

Υπόθεση: Ο Άντι και η Τρέισι είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα σε ένα προάστιο της Βοστόνης. Εκείνος είναι κοσμήτορας σε ένα τοπικό κολέγιο, εκείνη διδάσκει νήπια και θέλουν πολύ να αποκτήσουν δικά τους παιδιά.

Έτσι αποφασίζουν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι.

Επειδή όμως τα χρήματα λιγοστεύουν, παίρνουν την απόφαση να νοικιάσουν στον γοητευτικό χειρουργό Τζεντ ένα διαμέρισμα στον πάνω όροφο του σπιτιού.

Ο κόσμος του Άντι ξαφνικά καταρρέει. Κάποιος έχει βιάσει δύο φοιτήτριες στο κολέγιο που διευθύνει και μία τρίτη έχει σκοτωθεί, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει να υποπτεύεται αυτόν.

Η ευτυχισμένη ζωή του ζεύγους θα διακοπεί απότομα, όταν η Τρέισι θα εγχειριστεί εσπευσμένα από τον χειρουργό, ο οποίος φαίνεται να έχει απώτερους σκοπούς.

Σχέσεις αγάπης, μίσους και προδοσίας σε ένα ανατρεπτικό θρίλερ για γερά νεύρα.

15:30 | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 5.10 - «Ο τετραπέρατος»

Κωμωδία, παραγωγής 1966

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος

Σενάριο: Γιώργος Ασημακόπουλος

Φωτογραφία: Νίκος Μήλας

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Ρίζος, Νίκος Φέρμας, Άννα Παϊτατζή, Αντώνης Παπαδόπουλος, Τάκης Χριστοφορίδης, Γιώτα Σοϊμοίρη, Γοργώ Χρέλια, Νίκος Πασχαλίδης, Βάσω Βενιέρη, Γιώργος Κυριακίδης

Υπόθεση: Ένας επαρχιώτης ιδιοκτήτης καφενείου, προσπαθεί και ελπίζει να κατακτήσει μια κοπέλα του χωριού.

Μια περίεργη συγκυρία θα τον κάνει να μεγαλοπιαστεί σαν επιχειρηματίας σε εταιρεία πετρελαίων.

Η μικροαπάτη του, όμως, θα έχει ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακάλυψη πετρελαίου.

Έτσι θα αποκτήσει μια αμύθητη περιουσία, θα γίνει βουλευτής και θα παντρευτεί την κοπέλα των ονείρων του.

22:00  |  ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ 5.10 - «Απαγορευμένες συναντήσεις» (The Reports on Sarah and Saleem)

Κοινωνικό δραματικό θρίλερ, συμπαραγωγής Παλαιστίνης-Γερμανίας-Ολλανδίας-Μεξικού 2018

Σκηνοθεσία: Μουάγιαντ Άλαγιαν

Σενάριο: Ράμι Άλαγιαν

Φωτογραφία: Σεμπάστιαν Μποκ

Μοντάζ: Σαμίρ Κουμσιγιέ

Παίζουν: Αντίμπ Σαφαντί, Σιβάν Κρέτσνερ, Ισάι Γκόλαν, Μάισα Αμπτ Ελχαντί, Μοχάμεντ Έιντ, Χάναν Χίλο, Κάμελ Ελ Μπάσα, Μπασάρ Χασούνε, Αμέρ Καλίλ, Τζαν Κουν

Διάρκεια: 127΄

Υπόθεση: Η Σάρα είναι Ισραηλινή και έχει μία καφετέρια στη δυτική Ιερουσαλήμ.

Ο Σαλίμ είναι Παλαιστίνιος από την ανατολική Ιερουσαλήμ και κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Σάρα.

Παρόλο που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, η Σάρα και ο Σαλίμ διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, ρισκάροντας έτσι τη φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή των οικογενειών τους.

Όταν μία ριψοκίνδυνη μεταμεσονύχτια συνάντησή τους πάει στραβά, ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν όλα μεγαλώνει και οι δυο τους παρακολουθούν ανήμποροι τις εξελίξεις να τους προσπερνούν.

Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον αμείλικτο κατοχικό μηχανισμό και στις κοινωνικοπολιτικές πιέσεις, ο Σαλίμ και η Σάρα βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα πλέγμα εξαπάτησης και παρανοήσεων, που ούτε η αλήθεια δεν μπορεί να σταματήσει την εξάπλωσή του.

Μία απαγορευμένη ερωτική σχέση στην καρδιά της διχασμένης Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί ένα μπαράζ απρόβλεπτων εξελίξεων και δραματικών ανατροπών στο καθηλωτικό κοινωνικό θρίλερ του Μουάγιαντ Άλαγιαν, που κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου και το Βραβείο Κοινού HBF στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

15:30  | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ 6.10 - «Αυτή η γη είναι δική μας»

Κοινωνική περιπέτεια, παραγωγής 1967

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τάκης Καλαντζής

Μοντάζ: Παύλος Φιλίππου

Μουσική επιμέλεια: Σοφία Μιχαλίτση

Παίζουν: Πέτρος Φυσσούν, Ελένη Ανουσάκη, Θανάσης Μυλωνάς, Μάκης Ρευματάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Βασίλης

Ανδρονίδης, Χριστόφορος Ζήκας, Αντώνης Βούλγαρης

Διάρκεια: 75΄

Υπόθεση: Ο μπάρμπα-Ζάχος είναι επιστάτης του κτηματία Θανάση Δημούλια και ο γιος του Κωνσταντής είναι ερωτευμένος με την κόρη του αφεντικού του, τη Βασιλική. Όταν όμως αυτή αρραβωνιάζεται έναν πρωτευουσιάνο γεωπόνο, τον Πέτρο Μανουηλίδη, ο Κωνσταντής απογοητεύεται πλήρως και δεν τον χωράει πλέον ο τόπος. Για τούτο ετοιμάζεται να μεταναστεύσει.

Ο ξαφνικός θάνατος του Δημούλια ωθεί τον Πέτρο στην κλοπή των χρημάτων του τραπεζικού δανείου που είχε προσφάτως συνάψει ο νεκρός, αλλά για την κλοπή τεχνηέντως εμπλέκεται και κατηγορείται ο Κωνσταντής, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάζεται. Με τη συνδρομή όμως ενός συνετού και ευφυούς εργάτη, του Γιάννη Πατούλη, η όλη πλεκτάνη αποκαλύπτεται και έτσι λάμπει η αθωότητα του Κωνσταντή, ο οποίος αποφυλακίζεται και ακολούθως νυμφεύεται τη Βασιλική.

22:00  | ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  (Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) 6.10 -     «Η Φωλιά» (The Nest)

Θρίλερ, συμπαραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου - Καναδά 2020

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σον Ντέρκιν

Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Ούνα Ρος, Τσάρλι Σότγουελ, Μάικλ Κάλκιν

Διάρκεια: 99΄

Υπόθεση: Ο Ρόρι είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από τη γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’80.

Καθώς η σύζυγός του Άλισον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά-σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35