"ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ" του Θεοδόση Πελεγρίνη: Ζωντανεύουμε το θέατρο  - εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις!

"ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ" του Θεοδόση Πελεγρίνη: Ζωντανεύουμε το θέατρο - εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις!

STREAMING ΠΡΕΜΙΕΡΑ για την Θεατρική παράσταση   "ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ" του Θεοδόση Πελεγρίνη από το viva.gr

Στις 9 και 10 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ.,  μπορείτε να παρακολουθήσετε την streaming θεατρική παράσταση «Το τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/to-trypio-vareli/?fbclid=IwAR35f2bqSIoaNkA3UWlh8UdjA5gmPXmYJjoqcZeLyKfTOCZPViAlaDGgofg

τρυπιο βαρελι

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Σ΄ έναν κόσμο που η κοινοτοπία τρέφεται από τις σάρκες της κι από το υλικό της ανούσιας ανθρώπινης καθημερινότητας, το έργο, το «Τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη, αποτυπώνει το άνευ ουσίας νόημα της ύπαρξής μας.  Μια φιλοσοφική ιδέα  για το πως καθορίζουν τα ασήμαντα περιστατικά την ουσία της ζωής μας.

Το Τρύπιο Βαρέλι  είναι μια «γκρίζα κωμωδία»  με «χάρτινους»  ήρωες, τόσο αληθινούς και συνάμα τόσο ανυπόστατους που λες και ξεπηδούν από της σελίδες ενός κόμικ για να μας διηγηθούν την ιστορία του Τίποτα.  Είναι το παράλογο και το γκροτέσκο που αναδύεται μέσα από τις ζωές των μεγαλουπόλεων. Μέσα από τους αυτοεγκλεισμούς μας στους τέσσερεις τοίχους των διαμερισμάτων μας. Την  τιποτολαγνεία μας, την  έλλειψη ουσιαστικών ενδιαφερόντων μας.
 Ένα θεατρικός καθρέφτης που μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας και την ύπαρξή μας. (Συμπτωματικά μοιάζει πολύ με αυτό που βιώνουμε και στις μέρες μας.)

Ο Μάκης και ο Λάκης, δυο μεσήλικες και παραπάνω ίσως, για τους οποίους δεν ξέρουμε τίποτα (ποια είναι η σχέση τους, ποιο είναι το παρελθόν τους, ποιος είναι ο χαρακτήρας τους, ποια είναι η ταυτότητά τους), ζουν μόνοι τους στο σπίτι τους ήσυχα με την πλήξη να τους τριγυρίζει. Δεν θέλουν να την σκέπτονται, αλλά είναι υποχρεωμένοι να την ζουν.

Γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και εκείνη της σιωπής.

-Έχεις ανησυχία για το μέλλον της φυλής μας;

- Ανησυχία;  Απλή περιέργεια για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

- Στο τέλος της. Ό,τι αρχίζει, κάποτε τελειώνει»…

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος.

Σκηνοθεσία – Σχεδ. Φωτισμών:   Άννα Σωτρίνη

Σκηνικά – Κοστούμια: Πάγια Βεάκη

Video art – Φωτογραφίες- flyer: Ευάγγελος Κάλλοου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φιλήμων Ορκόπουλος

Αφίσα: Άγγελος Μπάκας                          

Φιλική συμμετοχή στα video art, Χρήστος Κάλλοου.

-----------------------------------------------------------------

H Ατρειδών Κύκλος σε συνεργασία με την "FaceDot" ξεκινά  streaming θεατρικές παραστάσεις δικής της παραγωγής ή και συμπαραγωγής με άλλες θεατρικές ομάδες, προσφέροντας τη δυνατότητα πρόσβασης στις παραστάσεις που διακόπηκαν λόγω της επιβολής του απαγορευτικού ή παραστάσεις που επιθυμούσατε αλλά δεν προλάβατε να δείτε, να "ζωντανέψουν" και πάλι!

"Πρεμιέρα"  streaming με την θεατρική παράσταση "Το τρύπιο βαρέλι" του Θεοδόση Πελεγρίνη!

Η μετάδοση της θεατρικής παράστασης από το θέατρο Αλκμήνη στο σπίτι σας, θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: www.viva.gr για τις 9 και 10/4, 2021 και ώρα 8.30, με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).

Ευχόμαστε να σας προσφέρουμε στιγμές ψυχικής ανάτασης η οποία είναι σημαντικότατη λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35