«Υποκριτική της μεθόδου»: Σεμινάριο με τον Κωνσταντίνο Τσακανάκη

«Υποκριτική της μεθόδου»: Σεμινάριο με τον Κωνσταντίνο Τσακανάκη

Τσακανάκης

 

Ο Σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσακανάκης σε συνεργασία με την ψηφιακή πλατφόρμα Culture365 παρουσιάζουν το σεμινάριο Υποκριτική της μεθόδου, που θα πραγματοποιηθεί από 23 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου στο εργαστήρι τέχνης Pocket Star Gallery.

Το σεμινάριο

Εισαγωγή κι εισηγητές του νέου ρεύματος υποκριτικής – ιστορική ανασκόπηση. Ποια είναι τα δέκα κοινά σημεία της νέας θεωρίας – το “μαγικό αν’”. Κονσταντίν Στανισλάφκι: Ο θεμελιωτής του ψυχολογικού ρεαλισμού στο θέατρο και πώς η συγκινησιακή μνήμη άλλαξε τον τρόπο διδασκαλίας και παραγωγής της θεατρικής πράξης. Θεμελιωτές της αμερικάνικης σχολής θεάτρου: Actor’s Studio κι ασκήσεις βασισμένες σε αυτήν την σχολή με τη μορφή παιχνιδιού-αυτοσχεδιασμού. Μελέτη θεατρικών κειμένων, εφαρμογή των βασικών αρχών του Method Acting στη θεατρική τους απόδοση και παραγωγή καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τις προσωπικές συναισθηματικές/ ψυχολογικές τους διεργασίες κι ικανότητες στην έκφραση των επιθυμιών και των συναισθημάτων τους. Αποκτούν τους μηχανισμούς που τους βοηθούν σε πιο ενδελεχή μελέτη ρόλων και χαρακτήρων, διατηρώντας τη ρεαλιστική υπόσταση αυτών κι απελευθερώνουν προσωπικές τους δυσκολίες στην κατανόηση των άλλων με το να έρχονται σε πιο ουσιαστική επαφή με το μέσα τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες του θεάτρου (με ή χωρίς πρότερη θεατρική εμπειρία) αλλά και σε επαγγελματίες ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η περαιτέρω εξειδίκευσή τους στο κομμάτι της σύνδεσης θέατρο- ψυχολογία.

Ο εισηγητής

Ο Κωνσταντίνος Τσακανάκης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός,   απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Αθηναϊκή Σχολή” των Θ. Κάλβου και Μ. Καλαμπόκη. Σπούδασε Φιλοσοφία – Παιδαγωγική & Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή” των Θ. Κάλβου και Μ. Καλαμπόκη, ενώ, από το 2014 είναι υπεύθυνος διδάσκων των θεατρικών ομάδων των 3ου Γενικού Λυκείου & 6ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου. Έχει συμμετάσχει ως τώρα σε θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ θεάτρου ως ηθοποιός και σκηνοθέτης αποσπώντας πολλά βραβεία (Καλύτερης σκηνοθεσίας, Καλύτερης σκηνοθεσίας νέου σκηνοθέτη, 1ο Βραβείο κοινού & κριτικής επιτροπής κ.α.).

Θεατρικές παραστάσεις: “Αγαπημένο μου Εγώ – 10 μοναχικοί διάλογοι” (2020), “Μου λείπεις” (2018), “Ο προεστώς του χωριού” (2018), “Γκόλφω” (2017, 2018, 2019), “19η Μαΐου (2015, 2016, 2017), “Βλέπε & Φεύγα” (2016), “Έρως” (2016), “Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι” (2016), “Οιδίπους Τύραννος Σοφοκλέους” (2015), “Ca va sans dire” (2015), “Σ.Σ.Τ.” (2014), Κόκκινο κρασί (2014), “Γουρούνι στο σακί” (2013), “Έγκλημα στο Λουξεμβούργο” (2012), “Μονόλογοι τρέλλας & αυτοχειρίας” (2012)

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Κάθε Τετάρτη, από 23 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου

Διεύθυνση: Pocket Star Gallery, Κατσουλάκου 19, Νέο Φάληρο

Κόστος: 80€, (φοιτητές και άνεργοι 60€)

Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.culture365.gr/ypokritiki-tis-methodou/

Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35