«ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ» της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη – Από το  Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο θέατρο Μικρό Άνεσις

«ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ» της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη – Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στο θέατρο Μικρό Άνεσις

Από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο θέατρο Μικρό Άνεσις παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ η οποία είναι βασισμένη στο «Κύκνειο Άσμα» του Αντόν Τσέχωφ σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και παραγωγή της A PRIORI. Τους δύο ήρωες του έργου ενσαρκώνουν ο καταξιωμένος ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης και ο ανερχόμενος ηθοποιός Χρήστος Σωνάκης.

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ενσαρκώνοντας τον κεντρικό ήρωα του έργου, ο οποίος μέσα από το επίπονο -μα ταυτόχρονα λυτρωτικό- ταξίδι του, αποκαλύπτει στους θεατές, βίαια και τρυφερά, με χιούμορ και με συγκίνηση, το πόσο σημαντικό είναι να παραμένει καθαρή η ψυχή του ανθρώπου στο διάβα της ζωής του παρά τις δυσκολίες που συναντά. Η σκηνοθέτρια ακολουθεί την κεντρική ιδέα του Τσέχωφ στο «Κύκνειο Άσμα» (το «Κύκνειο Άσμα» πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Τσέχωφ «Ο Κάλχας» το οποίο γράφτηκε το 1887) και βάζει τους θεατές σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Να συναντούν μια νύχτα σε ένα άδειο και σκοτεινό θέατρο έναν ηθοποιό μετά το τέλος της παράστασής του κατά την οποία υποδύεται τον Βασιλιά Ληρ του Σαίξπηρ.

«Αν δεν αντισταθείς στον εγωισμό σε καταπίνει και μαζί με σένα καταπίνει όλα σου τα παιδικά όνειρα και μαζί μ’ αυτά όση αλήθεια έφερες κάποτε μέσα σου.»

Υπόθεση

Ένας ηθοποιός, στη δύση πια της ζωής και της καριέρας του, εγκλωβίζεται μια βροχερή χειμωνιάτικη νύχτα στο θέατρο. Μετά το τέλος της παράστασης όπου υποδυόταν τον Βασιλιά Ληρ, αποκοιμιέται στο καμαρίνι του. Χωρίς να το γνωρίζουν, οι τεχνικοί του θεάτρου τον κλειδώνουν μέσα. Δεν είναι όμως μόνος. Ένας νεαρός θεατής, βρίσκεται κι αυτός εγκλωβισμένος μέσα στο θέατρο. Η γνωριμία τους, η συναναστροφή τους και η σταδιακή γεφύρωση των δύο γενεών, μέσα από κωμικές και δραματικές στιγμές, φέρνουν τον ηθοποιό αντιμέτωπο με το παρελθόν του, τις επιλογές του κι εν τέλει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Προλαβαίνει να αντισταθεί έστω και τώρα στον εγωϊσμό του; Να αποδεχτεί τα λάθη του και να θυμηθεί τα όνειρά του; Να ζήσει αληθινά για… λίγο ακόμα;

Δημιουργική ομάδα

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου

Πρωτότυπη μουσική/Sound design: Γιάννης Οικονόμου

Στίχοι/Μουσική τραγουδιού: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Αργύρης Θέος

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάμελα Οικονομάκη

Creative Agency: Grid Fox

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παίζουν οι ηθοποιοί

Χρήστος Βαλαβανίδης

Χρήστος Σωνάκης

Πληροφορίες παράστασης

Θέατρο Μικρό Άνεσις

Πρεμιέρα 12 Νοεμβρίου 2022

Πέμπτη στις 21.15

Σάββατο και Κυριακή στις 18.00

Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

15€ Ζώνη Α / 12€ Ζώνη Β

Οι ηθοποιοί μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν επιδεικνύοντας την ατέλειά τους στο ταμείο του θεάτρου.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ»

Προπώληση – TICKETMASTER

https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005871.html 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΑΝΕΣΙΣ τηλ. κρατήσεις: 2107718943

- TICKETMASTER τηλ. κέντρο 2111981535

- MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25), τηλ: 2117502946

- MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14), τηλ: 2117502947

Πρόσβαση στο θέατρο

Μικρό Άνεσις

Λεωφόρος Κηφισίας 14 (μετρό Αμπελόκηποι)

Χάρτης: https://www.google.com/maps?ll=37.987058, 23.762135&z=16&t=m&hl=el&gl=GR&mapclient=embed&cid=8621646509064978716 

Σημείωμα Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

Πριν πέντε χρόνια διάβασα το «Κύκνειο Άσμα» του Τσέχωφ το οποίο με ταξίδεψε και μου έδωσε την απαραίτητη ώθηση ώστε να γράψω το «Λίγο Ακόμα». Έμεινε στο συρτάρι (όπως γίνεται κάποιες φορές λόγω έλλειψης χρόνου κυρίως) και πριν λίγους μήνες ανέτρεξα σε αυτό. Το ξαναδιάβασα και ένιωσα ότι ήρθε η στιγμή να το παρουσιάσω στους θεατές μαζί με τον Χρήστο Βαλαβανίδη. Τον Χρήστο δεν τον γνώριζα προσωπικά, διαβάζοντας όμως ξανά το κείμενο ήταν ο πρώτος και ο μόνος ηθοποιός που θέλησα να δω να ενσαρκώνει αυτόν τον υπέροχο ρόλο. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με έναν τεράστιο ηθοποιό όπως είναι ο Βαλαβανίδης και ακόμα μεγαλύτερη τιμή μου να τον αισθάνομαι φίλο μου γιατί πέρα από το ταλέντο του τον θαυμάζω για την δοτικότητά του, την απλότητά του, καθώς και για την αλήθεια και το πάθος που κουβαλάει. Αυτά, καθώς και δεύτερή μου συνεργασία με τον ταλαντούχο ηθοποιό Χρήστο Σωνάκη (η πρώτη μας είναι στον «Όλιβερ Τουίστ») αποτελούν την έμπνευση και τη δύναμή μου και με κάνουν να θέλω να δώσω ότι καλύτερο και ότι ουσιαστικότερο έχω σ’ αυτή τη νέα μας δημιουργία.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού | 6932 25 80 73 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35