«Έργο Δύο Προσώπων», του Τένεσι Ουίλιαμς: Πρεμιέρα Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 21:30, στο θέατρο Αλκμήνη

«Έργο Δύο Προσώπων», του Τένεσι Ουίλιαμς: Πρεμιέρα Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 21:30, στο θέατρο Αλκμήνη

Πανελλήνια πρώτη για την παράσταση

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί και παίζει, μαζί με τον Ιάσονα Λαγουτάρη, σε πανελλήνια πρώτη το την παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς "Έργο Δυο Προσώπων" στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Σάββατο 9.30 και Κυριακή 18.30.

Το έργο κάνει Πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 2023

Ο Τενεσί Ουίλιαμς είχε μεγάλη αδυναμία στο συγκεκριμένο έργο λέγοντας ότι είναι «Το πιο όμορφο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος» (πηγή: Wikipedia, Λήμμα Τενεσί Ουίλιαμς)

Είναι ένα έργο για την πορεία προς τη λύτρωση δυο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις ψυχικές επιπτώσεις της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης στις ήδη εύθραυστες ψυχές τους.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Δυο αδέλφια, η Κλερ κι ο Φελίς, που είναι ηθοποιοί, βρίσκονται παρατημένοι από το θίασό τους σε ένα θέατρο της επαρχίας, σε ένα μέρος που ονομάζεται Νέα Βηθεσδά.

Αντιμέτωποι (ίσως) από ένα κοινό που περιμένει μια παράσταση, αλλά περισσότερο για να λυτρωθούν από το φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, ερμηνεύουν το «Έργο δυο προσώπων». Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση μέσα σε μια ψευδαίσθηση, μια «κραυγή» από την απομόνωση, τον πανικό και τον φόβο.

Μέσα σε αυτή τη διπλή πλοκή με τη σύμβαση ενός έργου μέσα σε ένα έργο, οι χαρακτήρες της Κλερ (Clare) και του Φελίς (Felice) είναι ψυχολογικά κατεστραμμένοι από το να είναι μάρτυρες της τραυματικής δολοφονίας/αυτοκτονίας των γονιών τους.

Από το περιστατικό παρέμειναν κλεισμένοι στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να κάνουν διστακτικές επαφές με τον έξω κόσμο.

Ταυτόχρονα, καθώς οι ηθοποιοί βυθίζονται μέσα και έξω από την παράσταση, αυτοσχεδιάζοντας μέρη που δεν έχουν απομνημονευτεί ή δεν έχουν γραφτεί ακόμη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διαφοροποιηθούν οι ηθοποιοί από τους χαρακτήρες και η πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.

Ταυτότητα παράστασης:

Τίτλος: «Έργο δύο προσώπων»

Συγγραφέας: Τενεσί Ουίλιαμς

Απόδοση: Αλίκη Κατσαβού

Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού

Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Μουσική επιμέλεια : Τάσος Καρακατσάνης

Φωτογραφία: Μαρία Παγώνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σωσσάνα Χρονοπούλου

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Παραγωγή: Θεατρομάθεια 2023-24

Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Τιμές εισιτήριων: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω 65), ειδικές τιμές για γκρουπ

Παραστάσεις: Σάββατο 21.30, Κυριακή 18.30

Διάρκεια: 120 ́ (χωρίς διάλειμμα)

Τόπος παράστασης: ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ (Αλκμήνης 8-12, Γκάζι) https://www.theatro.gr

Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου 2023 (έως 14/1/2024)

Προπώληση: https://www.more.com/theater/ergo-dyo-prosopon/

Πληροφορίες:

Αλίκη Κατσαβού 6932434375 - 2109025025 (Θεατρομάθεια)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.theatromathia.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35