ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | Έναρξη αυτό το Σαββατοκύριακο των παραστάσεων στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | Έναρξη αυτό το Σαββατοκύριακο των παραστάσεων στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

 «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...»

Κάθε Κυριακή στις 12:15

Για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως και 5 ετών

H πλέον κλασική κι αγαπημένη παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, συνεχίζει να προσκαλεί τα μικρά παιδιά στον μαγικό της κόσμο! Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα «Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος...» ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές από την ομάδα του Θεάτρου Μορφές Έκφρασης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το «Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...» είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!

- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.

- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.

- «Όμως πού είσαι;»

- «Έλα να με βρεις!»

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους!

Τα παιδιά παίζουν μαζί μας:

Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Μουσική και τραγούδι:

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Αξίες και έννοιες:

Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι.

Συντελεστές: Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου

ΠΟΥ: Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ: Κάθε Κυριακή έως 26/11 στις 12:15.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά 8€ - Ενήλικες 10€ - Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€ - Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

«Ο Δράκος των χρωμάτων»

Κάθε Κυριακή στις 17:30 Για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών

Μια διαδραστική παράσταση παιχνίδι όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Ο «Δράκος των χρωμάτων» είναι μια ακόμα πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας «Μορφές Έκφρασης» που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της! Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά!

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει «κυριολεκτικά» τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι! Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα.

Το μήνυμα μας:

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, διαφορετικό ύψος, διαφορετικά κιλά, άνθρωποι που φοράνε γυαλιά, άνθρωποι που τρέχουν γρήγορα, άνθρωποι που περπατάνε με μπαστούνι, άνθρωποι που τραγουδάνε και άνθρωποι που φτιάχνουν διαστημόπλοια. Σε αυτή τη γη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη!

Συντελεστές: Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική σύνθεση: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης

Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης

ΠΟΥ: Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ: Κάθε Κυριακή στις 17:30.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά 8€ - Ενήλικες 10€ - Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€ - Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Χέη Χοπ! Παιχνίδια στη Φάρμα…

Κάθε Κυριακή στις 11:00 για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως και 5 ετών

Μια υπέροχη παράσταση – παιχνίδι για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών από τις αγαπημένες ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και την δημιουργό του «Κού-Κού! Μια βόλτα στο δάσος…» Άννα Σεβαστή Τζίμα.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα… Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; «Χέη Χόπ!» Ας καβαλήσουμε τα αλογάκι μας για να πάμε να βρούμε! Μια παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδι και παιχνίδι για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών! Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί και να βρούμε τα άτακτα ζωάκια της φάρμας!

Η Άννα Σεβαστή Τζίμα , η δημιουργός της sold out παράστασης για βρέφη και μικρά παιδιά «Κού-Κου! Μια βόλτα στο δάσος» και του «Λάλαλιλαλο! Χριστουγεννιάτικη έκπληξη..» μας προσκαλεί στους αγρούς για να ανακαλύψουμε τη ζωή σε μια φάρμα!

Ζωντανή μουσική

Η μουσική πρωταγωνιστεί στην παράσταση και παίζεται εξ ολοκλήρου ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας στα μικρά παιδιά να έρθουν κοντά στα όργανα παραγωγής του ήχου και της μουσικής.

Παιδαγωγική προσέγγιση

Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά και τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό πρώτο βίωμα με το Θέατρο. Η φαντασία και η συμμετοχή των μικρών παιδιών, ενεργοποιεί την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης.

Ας επικοινωνήσουμε

Η παράσταση αποτελεί για εμάς μια ξεχωριστή πρόσκληση σε κάθε παιδί, να επικοινωνήσει αυτόβουλα, να μεταφέρει τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του με αφορμή τα ερεθίσματα της παράστασης.

Συντελεστές: Κείμενα- μουσική- σκηνοθεσία: ‘Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης

Σκηνικά αντικείμενα- αλογάκια: ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Παίζουν: Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Φρουδαράκη

ΠΟΥ: Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ: Κάθε Κυριακή στις 11:00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά 8€ - Ενήλικες 10€ - Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€ - Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Ο πειρατής Μπου!

Κάθε Σάββατο στις 17:30, για μικρά παιδιά 2-5 ετών

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και παιχνίδι για τον ΦόΒΟ, το ΘάΡΡος και τους θαλάσσιους φίλους του που χρειάζονται την βοήθεια μας!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης! Ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό!

Το σεντούκι με το Θάρρος!!!

Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον βυθό της θάλασσας.

Μαθαίνουμε τα συναισθήματα , και γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας.

Το μήνυμα μας:

Τελικά, κύριε Μπου, δεν πρέπει να φοβάσαι γιατί είσαι πιο δυνατός απ’ όσο νομίζεις και η αλήθεια είναι πως τα πλάσματα της θάλασσας σε χρειάζονται!

Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι θέμα όλων μας, τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του Πειρατή Μπου θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θαλάσσια πλάσματα να επιβιώσουν

Συντελεστές

Επιστημονική σύμβουλος: Στεφανία Πολλάκη Περιβαλλοντολόγος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κείμενο - σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Σκούρτης Δημήτρης

Παίζουν: Δημήτρης Σκούρτης, Ιωάννα Φρουδαράκη, Αλίκη Ζωγράφου

ΠΟΥ: Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ: Κάθε Σάββατο στις 17:30: Ο Πειρατής Μπου!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά 8€ - Ενήλικες 10€ - Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€ - Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

«Η Μεγάλη Γιορτή»

Κάθε Κυριακή στις 15:00 Για μικρά παιδιά 3 έως 8 ετών

Μια παράσταση που σε κάνει να νικάς τα πονηρά λιοντάρια!

Παρατήρησε – Σκέψου – Εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις!

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τα «πονηρά λιοντάρια» που κάνουν τους φίλους, αλλά έχουν άλλους σκοπούς;

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου «Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού» γίνεται παράσταση-παιχνίδι. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί όλους να συναντηθούμε με χορό, και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη Μεγάλη Γιορτή και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει.

Η Μεγάλη Γιορτή, με πολύ παιχνίδι, τραγούδι και υπέροχες μελωδίες δίνει βήμα στα παιδιά να εκφραστούν και να αναπτύξουν βιωματικά δεξιότητες σημαντικές για τη ζωή τους.

Το παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ! Όμως, ένα μικρό αλεπουδάκι, που δεν ήταν σαν όλα τα ζώα, θυμήθηκε τι έλεγαν οι μεγαλύτερες αλεπούδες: «Παρατήρησε, σκέψου κι εμπιστεύσου αυτό που νιώθεις». Έτσι, κατάλαβε την παγίδα και γλίτωσε από τα δόντια του λιονταριού, γιατί ήξερε, όχι μόνο να ΑΚΟΥΕΙ, αλλά και να ΒΛΕΠΕΙ.

Η παράσταση

Η Μεγάλη Γιορτή, όπως όλες οι παραστάσεις της Άννας Τζίμα και των Μορφών ¨Έκφρασης είναι γεμάτες από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια που παίζονται επί σκηνής. Με παιχνίδι, χορό και με τη συμμετοχή των παιδιών, ζούμε όλοι μαζί αυτήν την φανταστική περιπέτεια!

Παιδαγωγική προσέγγιση

Η παράσταση είναι δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κατανοητό το μήνυμά μας στα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα τους προσφέρει μια ξεχωριστή και δυναμική θεατρική εμπειρία. Με τη συμμετοχή τους στη δράση καλλιεργούν βιωματικά δεξιότητες που θα είναι σημαντικές για τη ζωή τους: παρατηρητικότητα, εμπιστοσύνη στον εαυτό και την κρίση τους, θάρρος της γνώμης, να επικοινωνούν γι αυτά που τα απασχολούν.

Η παράσταση αυτή δημιουργήθηκε για να απαντήσει στις ανάγκες της εποχής μας και να βοηθήσει τα παιδιά να είναι πάντα νικητές!

Συντελεστές

Διασκευή-κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική-τραγούδια: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Ενορχήστρωση: Κωστής Παπάζογλου, Δημήτρης Σκούρτης

Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος

ΠΟΥ: Στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Οδός Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).

ΠΟΤΕ: Κάθε Κυριακή στις 15:00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά 8€ - Ενήλικες 10€ - Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€ - Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr

Τηλεφωνικές κρατήσεις – πληροφορίες: 210 3464903, 210 3464002

Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35