«Η Ξεχασιάρα Μελίσσα», Vault Plus, Κυριακές από 21/1 στις 12μ. και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις

«Η Ξεχασιάρα Μελίσσα», Vault Plus, Κυριακές από 21/1 στις 12μ. και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις

Mια Μελισσοκόμος - μέσα στις σκοτούρες της - βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρό-κειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμή-νος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού. Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και… δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας - με λίγο σπρώξιμο από τη Μελισσοκόμο- εξάλλου δικό της είναι το όνειρο! - θα χρειαστεί να δια-λέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

Φτιάξαμε μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική και παραδοσιακό παιχνίδι ενταγμένο στη δράση. Την προσαρμόσαμε για δύο ηθοποιούς, αλλά τα πρόσωπα είναι περισσότερα. Σύγχρονη αφήγηση και μεταμόρφωση είναι η σκηνική μας γλώσσα. Κάθε ηλικία, από την προσχολική ως και την προεφη-βεία βρίσκουν κάτι διαφορετικό στην παράσταση να τους κερδίσει! Η ενσυναί-σθηση των θεατών σε σχέση με τα επείγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα α-κονίζεται με τρόπο θεατρικό...δηλαδή βιωματικό, μέσα από μια πρωτότυπη ι-στορία αγάπης.

Η παράσταση που φέτος παρουσιάζεται από την νεοσύστατη θεατρική εται-ρεία ΤΡΟΠΗ (Turn Theatre) έχει παρουσιαστεί από την ομάδα 2+2 (2011-13) σε θέατρα στην Αθήνα (Εliart και Επί Κολωνώ) και (2015-18) στη Θεσσα-λονίκη (Τ, Άνετον, Αυλαία, Σοφούλη) σε σχολεία και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα ("Καρναβάλι της Πάτρας", "Απόκριες στο Ίλιον" για δύο χρονιές, "Η Αθήνα Γιορτάζει"), και στη Θεσσαλονίκη (3ο "Theater Festival ΔΕΘ για παιδιά κι εφή-βους"). Κυκλοφορεί ως θεατρικό έργο για παιδιά από το 2017 με πρωτοβου-λία των εκδόσεων Αρμός.

Κείμενο, σκηνοθεσία: Άννα Γαρεφαλάκη

Χορογραφίες: Ελένη Γκιούρα

Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς

Κοστούμια: Άννα Γαρεφαλάκη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης

Ενορχήστρωση/ εκτέλεση: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Παίζουν: Άννα Γαρεφαλάκη, Τάσος Χρυσόπουλος

Διάρκεια 60 λεπτά Κυριακές στο Vault Plus , Μελενίκου 26, 21/1- 28/4/2024 στις 12 το μεσημέρι

Επικοινωνία: 6947712629

Προπώληση: more.com 

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρω

Με την ευγενική υποστήριξη: aladano, evia apiculture, η αγρια μέλισσα, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Mellinikon, Copy Plus



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35