«Κύπρος από τον μύθο ως σήμερα» του Φίλιππου Μανδηλαρά… στη προθήκη της αυλής μας

«Κύπρος από τον μύθο ως σήμερα» του Φίλιππου Μανδηλαρά… στη προθήκη της αυλής μας

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία που αφορούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα της αρχαιότητας, όπως Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, της πιο σύγχρονης ιστορίας, όπως Το έπος του '40, καθώς και τα βιβλία που φωτίζουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσώπων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο που θα φωτίσει την ιστορία ενός νησιού, της Κύπρου, από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

«Κύπρος – από τον μύθο ώς σήμερα» είναι ο νέος τίτλος που έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά του Φίλιππου Μανδηλαρά «Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ» από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μια σειρά που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, αφού φέρνει με απλό και κατανοητό τρόπο τα παιδιά σε πρώτη επαφή με την ιστορία.

Ο βραβευμένος συγγραφέας, με το μοναδικό του ταλέντο να παρουσιάζει σε λίγα στιχάκια σημαντικά ιστορικά γεγονότα, δημιουργεί ένα ακόμα βιβλίο, στο οποίο μέσα σε λίγες σελίδες συμπυκνώνει την ιστορία αιώνων. Μέσα από την κωμική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια ζωντανεύουν εικόνες από την αρχαία εποχή έως το σήμερα, αναπαριστώντας πρόσωπα και στιγμές που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του πολύπαθου νησιού.

Σε αυτό το ταξίδι χιλιάδων χρόνων, μας συστήνει τη θεά Αφροδίτη, τον Πυγμαλίωνα, τον Μακάριο αλλά και τους περισσότερους κατακτητές που πέρασαν από το νησί, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Πέρσες, οι Άγγλοι και οι Τούρκοι, και μας παρουσιάζει την άρρηκτη σχέση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε μια ατέλειωτη περιπέτεια που θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να αγαπήσουν την ιστορία.

Η ιστορία της Κύπρου από τη μυθική αρχή της ώς σήμερα δοσμένη με απλά, διασκεδαστικά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με το νησί, την πολυτάραχη ιστορία και τον πολιτισμό του.

«Θυμώνει ο θεός της θάλασσας και δίνει ξάφνου μία,

σκορπίζει στη Μεσόγειο μια άκρη απ’ την Ασία.

Κι έτσι, λένε, σχηματίστηκε η Κύπρος,

μια πέτρα που άφησε στο πέλαγος του θεού ο χτύπος».

Μπες εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2020/09/12409-KYPROS.pdf

Αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/kupros/

Βρες εδώ όλα τα βιβλία της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ:

https://www.epbooks.gr/sylloges/i-proti-moy-istoria/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35