«Εις το όνομα της μητρός» της Φιλομήλα Λατάτα… στην προθήκη της αυλής μας!

«Εις το όνομα της μητρός» της Φιλομήλα Λατάτα… στην προθήκη της αυλής μας!

Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της Φιλομήλα Λαπάτα από την «Τριλογία της διασποράς» με τίτλο «Εις το όνομα της μητρός» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο θεματικός άξονας των βιβλίων που συνθέτουν την τριλογία αυτή, είναι για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Οι άλλοι δυο προηγούμενοι τίτλοι είναι «Οι κόρες του νερού» και «Το δάκρυ του Χριστού».

Κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης ιστορικής και πολιτισμικής έρευνας που ξεκίνησε η συγγραφέας από το 1995, όπου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως  η πραγματική εθνικότητά μας είναι η ανθρωπότητα και ότι δεν υπάρχουν σύνορα στον κόσμο, παρά μόνο αυτά που βάζουμε οι ίσιοι στον εαυτό μας από φόβο και προκατάληψη.

Θεός φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τον Παράδεισο, και ένας ολόκληρος κόσμος κινείται ασταμάτητα σε ένα δραματικό ναπολιτάνικο παλκοσένικο του 19ου αιώνα. Οι πρωταγωνιστές πολλοί: άνθρωποι, άγγελοι, δαίμονες, φαντάσματα…

Η ηρωίδα Αμαλία Χάρβεϊ ξεκινάει ένα ταξίδι στη Νάπολη της Ιταλίας σε αναζήτηση της μητέρας της, για να καταλήξει στην αυτογνωσία. Ένας μεγάλος έρωτας, ένα αβάσταχτο μίσος, ένα τραγικό έγκλημα. Μια ιστορία γεμάτη πάθος, όπου μπερδεύονται πραγματικότητα και φαντασία, μνήμη και μύθος, πόθοι και έχθρες, έγκλημα και τιμωρία. Ένα καλειδοσκόπιο χαρακτήρων, ένα μυθιστόρημα που προσεγγίζει τα θέματα της δυσκολίας των σχέσεων, της αναζήτησης ταυτότητας, της νοσταλγίας, του έρωτα, της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού μέσα στο χάος των ανθρώπινων παθών.

Πού τελειώνει η ζωή και πού αρχίζει το παραμύθι; Πού τελειώνει το παραμύθι και πού αρχίζει η πραγματικότητα; Τι είναι ο αληθινός έρωτας; Είναι παντοτινός ή έχει ημερομηνία λήξης;

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ:

https://apps.psichogios.gr/pdf/preview/el/22911

Αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://www.psichogios.gr/el/h-trilogia-ths-diasporas-3-eis-to-onoma-ths-mhtros.html 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35