«Ο μικρός Κοπέρνικος  και οι Πειρατές του Φάρου» των Άγγελου Αγγέλου και Έμη Σίνη… στην προθήκη της αυλής μας

«Ο μικρός Κοπέρνικος και οι Πειρατές του Φάρου» των Άγγελου Αγγέλου και Έμη Σίνη… στην προθήκη της αυλής μας

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μα τι γίνεται; Άρχισε ξαφνικά να βρέχει αχινούς; Κι αυτός ο πειρατής, τι κρύβει μες στο σεντούκι του; Αυτή τη φορά, το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015, White Ravens 2016) μας παρουσιάζουν τη γνώριμη πια παρέα σε ένα βιβλίο θησαυρό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Θα σας άρεσε να είστε πειρατές; Να οργώνετε τις θάλασσες με τη γαλέρα σας, αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς; Ή μήπως φοβάστε τα κύματα και τρέμετε στην ιδέα ότι θα καταλήξετε ναυαγοί σε κάποιο ερημονήσι; Ε λοιπόν, αυτό ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα στον μικρό Κοπέρνικο και την παρέα του.

Μετά τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων, Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων και Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα Μυστικά, ήρθε η ώρα για το πιο περιπετειώδες βιβλίο. Η χιουμοριστική εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή «μυρίζει καλοκαίρι» και είναι γεμάτη πειρατικά πλοία, σεντούκια με θησαυρούς και κάστρα… στην άμμο!

κοπερνικος

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/02/12.657-KOPERNIKOS_OI-PEIRATES-TOY-FAROY_1o-Kef.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/mikros-kopernikos-kai-oi-peirates-tou-farou/?cmid=857160fd-468e-4e28-9181-db729032fe92

συγγ

O Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κερδίζουν το  Α΄ Βραβείο στον διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά για το έργο τους Ένα ανάποδο ταξίδι, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου και Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι, που μεταδίδονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος. Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει ως στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο,  στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και σε άλλα θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία τους Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή (2014), Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015), Ένα αλφάβητο ταξίδι (διεθνής διάκριση White Ravens 2016), Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες (2016), Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων, Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων (2018), O μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα Μυστικά (2019), Φίλοι πάνω κάτω (2019) και Ο μικρός Κοπέρνικος και οι Πειρατές του Φάρου (2021).

εικ

Η Λίλα Καλογερή ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην εταιρεία Spicy Toons, σπούδασε 3D animation, ενώ το 2002 αποφοίτησε από το UCE στο Birmingham με Μaster of Αrts στην Οπτική Επικοινωνία. Από τότε εργάζεται ως εικονογράφος στον χώρο των εκδόσεων και του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της δραστηριότητας αποτελούν τα κόμικ και η ζωγραφική. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με έπαινο στα βραβεία ΕΒΓΕ.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35