«Η Μελίνα και το μέλι» της Βασιλικής Τσουρή… στην προθήκη της αυλής μας

«Η Μελίνα και το μέλι» της Βασιλικής Τσουρή… στην προθήκη της αυλής μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας οι εκδόσεις  Ελληνοεκδοτική έφτιαξε ένα παιδικό βιβλίο με απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη στα πιο θαυμαστά πλάσματα του πλανήτη, τις μέλισσες . «Η Μελίνα και το μέλι» της Βασιλικής Τσουρή, σε εικόνες της Μαριάννας Φραγκούλη, απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να γινόσουν μέλισσα για μια μέρα; Πώς θα ήταν άραγε να δουλεύεις ασταμάτητα για να πηγαίνεις φαγητό στο σπίτι σου; Θα ήσουν εργάτρια, κηφήνας ή μήπως βασίλισσα;

Διαβάζοντάς το ίσως  τις αγαπήσεις λίγο περισσότερο...

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι;

Μόνο οι μέλισσες το ξέρουν!

Και σίγουρα το μαθαίνει η Μελίνα

που δεν τις συμπαθεί και τόσο…

Με τα μάτια της γνωρίζουμε τον μελισσόκοσμο,

τι προσφέρει η μέλισσα στη Γη,

πώς γίνεται το μέλι μέσα στην κυψέλη…

μα και τι αλλάζει στη ζωή,

όταν η καρδιά μας θέλει!

ΥΓ. Για όλα αυτά, παιδιά, ευχαριστούμε τη σοφή μελισσούλα Αθηνά…

Στο Παράρτημα του βιβλίου οι μικροί μας φίλοι μπορούν να διαβάσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις μέλισσες, το μελίσσι και το μέλι!

 

μελι μελινα

 

Απόκτησέ το εδώ:

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/h-melina-kai-to-meli

 

τσου

Η Βασιλική Τσουρή γεννήθηκε στην Αθήνα τη χρονιά που οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το «Another brick in the wall». Με το που έμαθε να διαβάζει και να γράφει, ερωτεύτηκε τις λέξεις και τις ιστορίες που κρύβονταν πίσω τους. Πάντα απορούσε πώς παλιότερα, χωρίς τις σημερινές τεχνικές ευκολίες, κατάφερναν να συνεννοηθούν άνθρωποι εντελώς διαφορετικών φυλών και πολιτισμών. Για παράδειγμα, πώς οι Ισπανοί κατακτητές έμαθαν να μεταφράζουν ινδιάνικες γλώσσες και, αντιστρόφως, πώς έμαθε κινέζικα ο Μάρκο Πόλο από ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα από ιταλικά, πώς «συνομίλησαν» με τους Αβορίγινες οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι κ.λπ. Για να λύσει τις απορίες της, σπούδασε Γλωσσολογία και Διδακτική των γλωσσών στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αμέσως μετά ξεκίνησε να εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων. Παράλληλα άρχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Λίγα χρόνια αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και ασχολείται με τις διεθνείς και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι μαμά του μικρού Κωνσταντίνου.

 

εικ

 

Η Μαριάννα Φραγκούλη γεννήθηκε στην Αθήνα, μιαν ηλιόλουστη μέρα του Αυγούστου. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, κρατούσε μολύβια και πινέλα στα χέρια της. Ζωγράφιζε ασταμάτητα καθετί, αφήνοντας το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα παντού. Όσο μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και το όνειρό της να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά.

Το 2010 αποφοίτησε από τη σχολή ΑΚΤΟ με ειδικότητα Sketch, Comic, Cartoon. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Το 2016 συμμετείχε σε έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και δίδαξε σε ολιγομελή τμήματα ζωγραφικής για παιδιά.

Με τις εικόνες της έχει ζωντανέψει βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που γέμισαν χρώματα και χαρά τη φαντασία των παιδιών: Οι Oμπρελίτσες – Νταν Νταν Τέλης, ο σοφός Κουνέλης – Ένα αστέρι για την Ευτυχία – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που καπνίζουν – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που μαλώνουν – Dreamland, η μεγάλη περιπέτεια – Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι – Αστυπάλαια με λένε.

Πάντα με πολλή αγάπη δημιουργεί φανταστικούς φίλους και ήρωες που ξεπηδούν μέσα σε όμορφες ιστορίες.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35