«Η μεγάλη οικογένεια» της Καμίγ Κουσνέρ… στην προθήκη της αυλής μας

«Η μεγάλη οικογένεια» της Καμίγ Κουσνέρ… στην προθήκη της αυλής μας

Η Καμίγ Κουσνέρ υπογράφει το βιβλίο «Η μεγάλη οικογένεια» από τις εκδόσεις Κάκτος. Ένα βιβλίο που συνδέθηκε με το μεγαλύτερο, ίσως, σκάνδαλο στη Γαλλία το 2020, και με το κίνημα MeTooInceste, υπέρ της προστασίας και της δικαίωσης των παιδιών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης.

«Το θυμάσαι, μαμά; Ήμασταν τα παιδιά σου.»

Κ. Κ.

Η ιστορία μιας μεγάλης οικογένειας που διαφωνεί, γελάει και χορεύει, μιας οικογένειας που αγαπάει τον ήλιο και το καλοκαίρι. Η φλογερή αφήγηση μιας γυναίκας που τόλμησε να μιλήσει γι’ αυτό που έκανε τη μεγάλη οικογένεια να σωπαίνει για καιρό.

Με γρήγορη, κοφτή γραφή, και με συνταρακτική, συχνά σπαρακτική ειλικρίνεια, η Κουσνέρ περιγράφει όσα συνέβησαν στην δική της "μεγάλη οικογένεια". Μια οικογένεια που ανήκει στην ελίτ της Γαλλικής κοινωνίας και διανόησης, υπεράνω κάθε υποψίας.

Η συγγραφέας περιγράφει το δράμα του να υφίστασαι το έγκλημα και επιπλέον να υποχρεώνεσαι από τους πιο δικούς σου ανθρώπους -αυτούς που ως παιδί εμπιστεύεσαι να σε προστατεύσουν- να σιωπήσεις και να "ξεχάσεις" στο όνομα της "φυσιολογικής ζωής" και της "οικογένειας"...

 

οικογενεια

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.kaktos.gr/el/kousner-kamig-i-megali-oikogeneia-978-960-382-068-0.html

 

καμιγ

Η Καμίγ Κουσνέρ γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1975. Είναι δικηγόρος και πανεπιστημιακός, κόρη του πολιτικού και γιατρού, ιδρυτή των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Μπερνάρ Κουσνέρ, και της πολιτικού και συγγραφέως Εβελίν Πιζιέ, καθώς και ανιψιά της γνωστής Γαλλίδας ηθοποιού Μαρί-Φρανς Πιζιέ.

Μετά το διαζύγιο των γονιών της, ανατράφηκε από τον δεύτερο σύζυγο της μητέρας της, τον πολιτικό και πανεπιστημιακό, πρώην ευρωβουλευτή, Ολιβιέ Ντυαμέλ.

Τον Ιανουάριο του 2021, με το βιβλίο της Η μεγάλη οικογένεια (La familia grande), το ο­ποίο προκάλεσε αίσθηση στη γαλλική και παγκόσμια κοινή γνώμη, κατηγόρησε τον πατριό της για τη σεξουαλική κακοποίηση, επί σειρά ετών, του δίδυμου αδελφού της.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35