«Ρακοσυλλέκτης» της Μαρίνας  Κουλούρη… στην προθήκη της αυλής μας

«Ρακοσυλλέκτης» της Μαρίνας Κουλούρη… στην προθήκη της αυλής μας

Η συγγραφέας Μαρίνα Κουλούρη βάζει στο λογοτεχνικό της μικροσκόπιο θραύσματα από τις ζωές των ανθρώπων και παραδίδει στον αναγνωστικό κοινό το νέο της βιβλίο, μία συλλογή διηγημάτων με τον γενικό τίτλο Ρακοσυλλέκτης, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρόκειται για δώδεκα διηγήματα που ψηλαφίζουν πλευρές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας δοκιμάζοντας να την κάνουν λίγο πιο οικεία, πιο ανθρώπινη, κι ίσως πιο βιώσιμη. Δώδεκα διηγήματα, δώδεκα προσωπικές ιστορίες εξομολόγησης, αναπόλησης, προβληματισμού και διακωμώδησης της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια των ηρώων τους να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Σε μια εποχή που τα δεδομένα ανατρέπονται, στο επίκεντρο των ιστοριών βρίσκονται θέματα όπως η ταυτότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο ρατσισμός, οι κοινωνικές δράσεις, η σχέση του σημερινού ανθρώπου με την ιστορία και το παρελθόν, αλλά και η ενδοσκόπηση, η αναζήτηση του νοήματος και της ευτυχίας.

Ένας ξένος βρίσκει τον εαυτό του μέσα από την επαφή με έναν άστεγο. Ένας υπάλληλος των τρένων και ένας ναρκομανής, μέσα από το βλέμμα ενός παλιάτσου στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά.

Ένας μετανάστης-διερμηνέας συναντά τη μισαλλοδοξία.

Μια γιαγιά αναπολεί τους αγώνες της για επιβίωση.

Ένας δημόσιος υπάλληλος αυτοσαρκάζεται και ανακαλύπτει πτυχές παρακμής και ελπίδας στη σύγχρονη Αθήνα.

Σκέψεις και συναισθήματα αναμοχλεύονται όταν ένας αγαπημένος πέφτει σε κώμα.

Ο θάνατος ενός συγγενή πυροδοτεί τον εσωτερικό κόσμο μιας συγγραφέως. Μια παράσταση στο μπλόκο της Κοκκινιάς αφυπνίζει έναν παριστάμενο.

Η ιστορία της Ευτυχίας μέσα από τα μάτια ενός μνηστήρα.

Ένα ημερολόγιο κάνει μία κοπέλα να αναρωτηθεί για το σήμερα.

Η επίσκεψη ενός άνδρα στον καρδιολόγο εξελίσσεται σε καταβύθιση στον μυστικό κήπο της ύπαρξής του.

Ένας ρακοσυλλέκτης διηγείται την ιστορία του σε δύο άστεγους που μάζεψε με το τρίκυκλό του για να τους φιλοξενήσει.

 

ρακο

 

Απόκτησέ το εδώ:

http://likofos.gr/index.php?route=product/product&product_id=182

 σρακο        

Η Μαρίνα Κουλούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ κατάγεται από την Κέρκυρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Επικοινωνία και ΜΜΕ, καθώς και Αγγλική Φιλολογία. Μαθήτρια ακόμη, άρχισε να γράφει διηγήματα και στίχους. Έχει γράψει ένα θεατρικό έργο και σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και έχει βραβευθεί στο London Greek Film Festival (2008) και στη Μικρογραφή (2010). Έχει, επίσης, ασχοληθεί με μεταφράσεις λογοτεχνικών κειμένων και σεναρίων. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Το φως στο σκοτάδι (εκδ. Κέδρος). Το βιβλίο Ρακοσυλλέκτης, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, είναι συλλογή δώδεκα διηγημάτων.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35