«Το κρυμμένο χαμόγελο» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου… στην προθήκη της αυλής μας

«Το κρυμμένο χαμόγελο» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Το κρυμμένο χαμόγελο», σε εικόνες της Μαριάννας Φραγκούλη,  κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση του οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", για παιδιά από 4 ετών και πάνω.

«Το Κρυμμένο Χαμόγελο» είναι μία ιστορία που ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών και μεγάλων αναγνωστών και μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δύναμη και τη θέληση ενός παιδιού που είναι ικανή να μεταμορφώσει μία κοινωνία.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, καλλιεργεί αισθήματα ελπίδας και καταφέρνει να αποτυπώσει περίτεχνα την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται και δεν γυρνούν την πλάτη σε όσους έχουν χάσει το χαμόγελό τους.

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον 10χρονο ιδρυτή του οργανισμού, Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του. Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Όπως μεταδόθηκε το χαμόγελο του ήρωα της ιστορίας, έτσι και το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 25 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να φωτίζει τα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Γιατί, όπως αναφέρει και ο ταξιδιώτης της ιστορίας: «να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει από πού ξεκινά και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα χαμόγελο».

Η διαδρομή αυτή όμως δεν έχει τέλος, χάρη στις πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί στο όραμα του μικρού Ανδρέα και μοιράζονται ένα κοινό στόχο, να μην υπάρχουν κρυμμένα χαμόγελα στη δική μας πολιτεία!

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με την αγορά κάθε βιβλίου ενισχύεται τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με 2 ευρώ.

 

χαμογελο

 

Απόκτησέ το εδώ:

https://grafima.com.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%87%ce%b1%ce%bc%cf%8c%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bf/

Ξεφυλλίστε το εδώ:

https://grafima.com.gr/wp-content/uploads/images/Site-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-48.pdf

Ακούστε το τραγούδι "Το ταξίδι του Χαμόγελου" στίχοι & μουσική του Βαγγέλη Μακρή:

https://www.youtube.com/watch?v=6PJoqo8eJxM&t=8s

Ακούστε το τραγούδι "Ένα Χαμόγελο" , στίχοι & μουσική του Βαγγέλη Μακρή :

https://www.youtube.com/watch?v=ftspKpF7M08&t=5s

Ακούστε την αφήγηση από τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου:

https://www.youtube.com/watch?v=YXq11HZG1MA

Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι-Τραγούδι: Βαγγέλης Μακρής

Αφηγητής: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Παιδική Χορωδία: Ρεγγίνα Μάλαμα, Βίκτωρ-Νικήτας Νέβιλ,

Δανάη Καναρά, Κωνσταντίνα Καραθανάση, Χριστίνα Καραθανάση, Εβελίνα Κυριαζή, Αντώνης Περράκης, Βασίλης Τσίμαρης

Soli: Εβελίνα Κυριαζή, Βασίλης Τσίμαρης

Μουσική Προετοιμασία: Όλγα Αλεξοπούλου, Μαρία Κοκολάκη

Χορωδία Ενηλίκων: Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου, Ιωάννης Δουκίρης, Φωτεινή Καψετάκη, Μέγκι Κολυλά, Ανδρέας Λαζαράκος, Βαγγέλης Μακρής,

Κατερίνα Μελίτη, Αιμιλία Τσιμιδάκη, Δανάη Χαντά-Μάρτιν

Πιάνο: Όλγα Μακρή

Η ηχογράφηση έγινε στο Artracks Recording Studios

 

κωνσταντ

 

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Από την αρχή έως σήμερα μεταμορφώνει τα βιβλία της σε εκδηλώσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες σε συνεργασία με σχολεία, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 2009 με το βιβλίο "Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες" (επανέκδοση 2010). Το επόμενο βιβλίο της "Μια Ζαχαρένια Συνταγή" (Ιανός, 2015) τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η πρώτη του έκδοση ενίσχυσε με το σύνολο των εσόδων της την παγκόσμια εκστρατεία Back2School, που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων, ενώ η δεύτερη (2018, "Ελληνοεκδοτική") τη διάδοση της παγκόσμιας εκστρατείας #WithRefugees. Τον Ιανουάριο του 2018 η ιστορία του βιβλίου έγινε θεατρική παράσταση στο θέατρο "Φούρνος", σε διασκευή Ελεάννας Σαντοριναίου και μουσική Χρήστου Θηβαίου.

Τον Φεβρουάριο του 2016 τιμήθηκε από την "Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα" ως υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια για τη συμβολή της στο έργο του Οργανισμού, τους σκοπούς του οποίου συνεχίζει να στηρίζει ενεργά. Έχει, επίσης, διοργανώσει και συμμετάσχει σε σημαντικές δράσεις για τους πρόσφυγες με τη συνδρομή Οργανισμών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ιδιαίτερη αγάπη και η ευαισθησία της στο θέμα των προσφύγων την οδήγησαν να γράψει το εικονογραφημένο βιβλίο "Μέσα από τα μάτια τους, 12 παιδιά, 12 ιστορίες, 12 όνειρα για το αύριο!" (2017, "Ελληνοεκδοτική"), για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που συνάντησε η ίδια. Μέρος των εσόδων της έκδοσης αυτής στηρίζει τις δομές φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων στις δομές φιλοξενίας της ΑMΚΕ PRAKSIS.

Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται: "Ο τυροκοφτερός - περιπέτειες που τα σπάνε" (2016) για τη διατροφική αξία του τυριού, ενώ για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες το βιβλίο "Μέρλο - περιπέτεια στα σύννεφα" (2017), τα έσοδα του οποίου προσφέρει στην ΑΜΚΕ "Καρκινάκι".

Το βιβλίο της "Μαργαρίτα, Στραβά κι ανάποδα ζητούν λύση" (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) διατίθεται δωρεάν ως εφαρμογή σε tablets με λειτουργικά Android και iOS (εφαρμογή με διαδράσεις), σε μορφή pdf (Ελληνικά, Αγγλικά) καθώς και σε ηχητικό αρχείο (Ελληνικά).

Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο TEDxPatras 2017 με θέμα "Στιγμές - Moments" και ήταν υποψήφια του θεσμού "Γυναίκες της χρονιάς" του περιοδικού "Beaute" στην κατηγορία "Γυναίκες της προσφοράς".

 

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

 

Η Μαριάννα Φραγκούλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2010 αποφοίτησε από τη σχολή ΑΚΤΟ με ειδικότητα Sketch, Comic, Cartoon. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Το 2016 συμμετείχε σε έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και δίδαξε σε ολιγομελή τμήματα ζωγραφικής για παιδιά.

Με τις εικόνες της έχει ζωντανέψει βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που γέμισαν χρώματα και χαρά τη φαντασία των παιδιών: Οι Oμπρελίτσες – Νταν Νταν Τέλης, ο σοφός Κουνέλης – Ένα αστέρι για την Ευτυχία – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που καπνίζουν – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που μαλώνουν – Dreamland, η μεγάλη περιπέτεια – Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι – Αστυπάλαια με λένε.

Πάντα με πολλή αγάπη δημιουργεί φανταστικούς φίλους και ήρωες που ξεπηδούν μέσα σε όμορφες ιστορίες.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35