«Οι φάλαινες βγήκαν από τις θάλασσες» του Nick Bland… στην προθήκη της αυλή μας

«Οι φάλαινες βγήκαν από τις θάλασσες» του Nick Bland… στην προθήκη της αυλή μας

Τι θα συνέβαινε αν ξαφνικά οι φάλαινες έβγαιναν από τις θάλασσες και πήγαιναν στις πόλεις και στα χωριά; Θα ήταν αρμονική η συνύπαρξη με τους ανθρώπους;

Όταν, λοιπόν, οι φάλαινες βγαίνουν στη στεριά, οι άνθρωποι απορούν, παραξενεύονται και δυσανασχετούν γιατί βρίσκονται παντού! Στα εστιατόρια, τα τρένα, τα θέατρα. Οι πόλεις και τα χωριά ασφυκτιούν και οι προμήθειες τελειώνουν. Τι οδήγησε όμως τις φάλαινες στην πράξη αυτή; Μήπως κάτι τις ανάγκασε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να βγουν στη στεριά;

Ένα βιβλίο που ευαισθητοποιεί τα παιδιά για τη μόλυνση του υδάτινου περιβάλλοντος και για τα θαλάσσια πλάσματα που υποφέρουν εξαιτίας της αυθαιρεσίας των ανθρώπων.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο «Οι φάλαινες βγήκαν από τις θάλασσες» σε κείμενο και εικόνες του  Nick Bland, μετάφραση της Πετρούλα Γαβριηλίδου, για παιδιά από 3 ετών.

 

φαλαινες

 

Διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2022/03/12.699_OI-FALAINES-BGHKAN-APO-TIS-THALASSES_1O-Kef.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/oi-falaines-bghkan-sti-steria/

 

σφαλ

Ο Nick Bland γεννήθηκε σε μια φάρμα στην κοιλάδα Γιάρα κοντά στη Μελβούρνη. Οι γονείς του ήταν και οι δύο δάσκαλοι. Όταν μετακόμισε στην ενδοχώρα, στα έξι του, ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο και η δημιουργικότητά του άνθισε. Στα είκοσί του ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα βιβλιοπωλείο, κι έτσι κατάφερε να παντρέψει τις δυο του αγάπες: τη συγγραφή με την εικονογράφηση. Αφού διάβασε όλα τα παιδικά βιβλία που βρήκε στα ράφια, άρχισε να ανακαλύπτει το δικό του ύφος. Έχει λάβει διάφορα βραβεία για τα βιβλία του όπως το Children’s Book Council of Australia, το Kids Own Australian Literature Award και το Australian Book Industry Award.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35