«Το σαλιγκάρι με την καρδιά στα δεξιά» της Maria Popova… στην προθήκη της αυλής μας

«Το σαλιγκάρι με την καρδιά στα δεξιά» της Maria Popova… στην προθήκη της αυλής μας

Το εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων που θα σας κλέψει την καρδιά είναι μια αληθινή ιστορία!

Η Μaria Popova –συγγραφέας, κριτικός βιβλίων και τέχνης αλλά και επιτυχημένη μπλόγκερ (The Marginalian)– αφηγείται σαν παραμύθι αλλά με επιστημονικότητα μια ξεχωριστή αληθινή ιστορία για την αγάπη, τη διαφορετικότητα και την εξέλιξη!

Βασισμένη σε ένα πραγματικό επιστημονικό γεγονός και εμπνευσμένη από ένα αγαπημένο πρόσωπο της συγγραφέως, αυτή είναι μια ιστορία με θέμα την επιστήμη και την ποιητικότητα της ύπαρξης· τον χρόνο και τις πιθανότητες, τη γενετική και το φύλο, την αγάπη και τον θάνατο, την εξέλιξη και το άπειρο – έννοιες συχνά πολύ αφηρημένες για να τις συλλάβει ο ανθρώπινος νους, συχνά πιο προσιτές στη νεανική φαντασία· έννοιες που πραγματώνονται στη συγκεκριμένη, πεπερασμένη ζωή ενός μικροσκοπικού, ασυνήθιστου πλάσματος που βρέθηκε σε έναν σωρό από κομπόστ, στη μέση ενός κήπου κάπου στην Αγγλία.

Από αυτή τη μοναδική ζωή αναδύεται μια λυρική, πανανθρώπινη πρόσκληση να μην παρανοούμε τη διαφορετικότητα ως ελάττωμα και να καλωσορίζουμε, σε αυτό το ακορντεόν του χρόνου και του χώρου, την ποικιλομορφία ως την πηγή της ομορφιάς και της προσαρμοστικότητας του σύμπαντος.

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2022/05/12722-TO-SALIGARI-me-KARDIA-DEXIA.pdf

SALIGARI

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2022/05/12722-TO-SALIGARI-me-KARDIA-DEXIA.pdf

SALIGARI SIGGRA

Στη Maria Popova αρέσει να κοιτάζει τ’ αστέρια και να χαϊδεύει τη χλόη, να διαβάζει και να γράφει για όσα διαβάζει στο The Marginalian (themarginalian.org – που μέχρι πρόσφατα ονομαζόταν Brain Pickings). Είναι η συγγραφέας του Figuring, η συνεπιμελήτρια του A Velocity of Being: Letters to a Young Reader, και η δημιουργός και οικοδέσποινα του The Universe in Verse, μιας ετήσιας φιλανθρωπικής γιορτής της επιστήμης μέσω της ποίησης. Έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των Forbes, Time και New York Times με τους πιο δημιουργικούς και επιδραστικούς ανθρώπους των media.

SALIGARI EIKO

Η Ping Zhu είναι μια μικρή αισθητηριακή κουκκίδα στο Σύμπαν. Το σαλιγκάρι με την καρδιά στα δεξιά είναι το δεύτερο παιδικό βιβλίο που εικονογραφεί.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35