«Τι δουλειά έχει ένα μπαμπούρι πάνω στη μύτη μου;» της Βέρας Πρατικάκη… στην προθήκη της αυλής μας

«Τι δουλειά έχει ένα μπαμπούρι πάνω στη μύτη μου;» της Βέρας Πρατικάκη… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο βιβλίο της Βέρα Πρατικάκη «Τι δουλειά έχει ένα μπαμπούρι πάνω στη μύτη μου;», σε εικόνες Ρένιας Μεταλληνού κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών.

320550958 639861444563578 3768635218473811338 n

«Μηη! Μη βγεις έξω! Μπορεί να σου συμβούν ένα σωρό κακά πράγματα!» τσίριξε το μπαμπούρι μόλις το αρκούδι πήγε να βγει από τη σπηλιά του. Μα όσο κι αν το αρκούδι προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη, τόσο το μπαμπούρι παρέμενε ανυποχώρητο.

Μια διασκεδαστική ιστορία για την ενσυνειδητότητα, που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, αλλά και τους γονείς να κατανοήσουν πώς μπορούν να τα διευκολύνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

https://apps.psichogios.gr/pdf/preview/el/25731

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.psichogios.gr/el/ti-doyleia-exei-ena-mpampoyri-panw-sth-myth-moy.html

 

βερα

Η ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και της Οξφόρδης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί δικό της γραφείο, όπου προσφέρει υπηρεσίες γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας και κλινικής υπνοθεραπείας σε ενηλίκους, καθώς επίσης και υπηρεσίες παιγνιοθεραπείας σε παιδιά. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό παραμύθι, Caterpillar Pauline, προσφέροντας όλα τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αγγλίας BeatBullying. Το επόμενο βιβλίο της, ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ, το οποίο βασιζόταν στην έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην Οξφόρδη, ήταν υποψήφιο στα Βραβεία Public 2016 στην κατηγορία «Παιδική Λογοτεχνία». Το βιβλίο της ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ! κέρδισε το Βραβείο Βιβλίου Public 2019 στην κατηγορία «Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία».

 

εικον

 

Η Ρένια Μεταλληνού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ και για μεγάλο διάστημα εργάστηκε ως γραφίστρια και art director σε περιοδικά και εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Το 2007, κερδίζοντας 2ετή υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου μόδας, ενώ παράλληλα συνέχισε να εργάζεται στον χώρο των εντύπων.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, και η δουλειά της έχει φιλοξενηθεί σε αρκετά ελληνικά αλλά και ξένα καλλιτεχνικά sites. Από το 2015 ασχολείται αποκλειστικά με την εικονογράφηση, κυρίως παιδικών βιβλίων, για εκδότες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 30 βιβλία. Ήταν υποψήφια στα World Illustration Awards 2017 για την εικονογράφηση του βιβλίου Όταν το σύμπαν συνωμοτεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Μένει σε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35