«Ο Σέλτον ανησυχεί» της Μαρίας Κωνσταντινοπούλου… στην προθήκη της αυλής μας

«Ο Σέλτον ανησυχεί» της Μαρίας Κωνσταντινοπούλου… στην προθήκη της αυλής μας

Ξέρατε ότι οι Ομπρελίνοι είναι πιγκουΐνοι που ζούνε στην Ανταρκτική; Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας πιτσιρίκος Ομπρελίνος που έχει όλα τα καλά του κόσμου. Μόνο που, τώρα τελευταία, οι γονείς του όλο μαλώνουν... Τι να φταίει;

«Εγώ φταίω που θα φύγει ο μπαμπάς μου από το σπίτι», λέει ο Σέλτον στον Σάμι, τον διπλανό του στο σχολείο.

Όμως ο Σάμι διαφωνεί! Βλέπετε, είναι κι αυτός πιγκουϊνάκι χωρισμένων γονιών, και ξέρει τι βιώνει ο φίλος του...

Άραγε, μέσα από την ήρεμη κουβέντα τους, θα καταλάβει ο Σέλτον πως δεν φταίει ο ίδιος για την απόφαση της μαμάς και του μπαμπά του να χωρίσουν; Θα καταφέρει να εκφράσει όλα τα συναισθήματα που κρύβει μέσα του και να νιώσει καλύτερα;

σελτον 3.3

«Ο Σέλτον ανησυχεί» της Μαρίας Κωνσταντινοπούλου, σε εικόνες του Δημήτρη Καραντινόπουλο, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Ένα  βιβλίο που βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να κατανοήσουν πως οι τσακωμοί ή και ο χωρισμός των γονιών δεν είναι ευθύνη των παιδιών. Ταυτόχρονα, τους μαθαίνει πόσο ανακουφιστικό είναι να μοιράζονται τα συναισθήματά τους με κάποιον που εμπιστεύονται, αλλά και πώς μπορούν να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα που τα ανησυχεί.

Στο τέλος του παραμυθιού θα βρείτε σελίδες με δραστηριότητες, για να παίξουν τα παιδιά, αλλά και να ζωγραφίσουν τη δική τους φανταστική πιγκουϊνοχώρα!

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας.

Αποκτήστε το ΕΔΩ

 

σελτον 3.3 συγγ

Μαρία Κωνσταντινοπούλου σπούδασε Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και στην ψυχοθεραπεία με άμμο (Sandplay therapy). Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική αγωγή, με έμφαση στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Εκπαιδεύτηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη στην εκπαίδευση και τον συντονισμό Σχολών Γονέων. Ακολούθησαν διάφορες μετεκπαιδεύσεις πάνω στην ψυχοθεραπεία και την ειδική αγωγή. Έχει σπουδάσει υποκριτική θεάτρου και έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και τις παιδικές ομάδες θεάτρου. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση και ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 11 χρόνια ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως ειδική παιδαγωγός σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ενώ παράλληλα συντονίζει ομάδες γονέων. Διατηρεί στην Ηλιούπολη Αττικής το ιδιωτικό ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο αρχήΖΩ και το αρχήΖΩ junior. Τέλος αρθρογραφεί αναλύοντας θέματα δυσκολιών μάθησης και ψυχολογίας σε διάφορους ιστότοπους.

 

σελτον 3.3 εικ

Ο Δημήτρης Καραντινόπουλος σπούδασε ζωγραφική, multimedia και παιδαγωγικά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα. Πήρε το Master του στο Graphic Design από το University of the Arts London, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφίων. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες και τη διαφοροποιημένη διδασκαλία. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αγγλία, Σκωτία, Ισπανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Έχει δουλέψει σε παραγωγές για το Εθνικό Θέατρο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Θέατρο Από Κοινού, το Θέατρο Χυτήριο κ.α. Έχει εργαστεί ως γραφίστας σε εκδόσεις και έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία. Παράλληλα διδάσκει εικαστικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε εργαστήρια ζωγραφικής.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35