«Οι Μεγάλοι… μικροί: Οι μουσικοί» της Αγγελικής Δαρλάση… στην προθήκη της αυλής

«Οι Μεγάλοι… μικροί: Οι μουσικοί» της Αγγελικής Δαρλάση… στην προθήκη της αυλής

Το τέταρτο βιβλίο μιας σειράς με ιστορίες από την παιδική ηλικία σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, για παιδιά από 9 ετών είναι «Οι μουσικοί» της Αγγελικής Δαρλάση, σε εικόνες της Σοφίας Παπαδοπούλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

338904893 771655754608073 5999314797911165710 n

Γιατί φταίει η μουσική που ο μικρός Νίκος πρέπει να φύγει από την αγαπημένη του Χαλκίδα; Θα καταφέρει ο Βασίλης ν’ αγγίξει το μπουζούκι; Γιατί η μικρή Ευαγγελία δε θέλει ν’ ακολουθήσει τους άλλους στην εκκλησία; Θ’ αντάλλαζε πράγματι η Μαίρη την όμορφη φωνή της; Τι μπορεί να κρύβει ένα κρυφτό για τον Μίκη; Γιατί ξαφνικά βάζει τα κλάματα το βράδυ της Ανάστασης ο Μάνος; Μήπως σχεδιάζει κάτι πίσω από την πλάτη της η κυρά της υπηρετριούλας, της Δόµνας; Θα καταφέρει ο Νίκος ν’ αποκτήσει αυτό που τόσο λαχταρά; Και τι ονειρεύεται να γίνει η Αργυρώ-Νικολέτα;

Οι ιστορίες του βιβλίου αφορούν τους παρακάτω μουσικούς:

Νίκος Σκαλκώτας

Βασίλης Τσιτσάνης

Μαρίκα Νίνου

Μαρία Κάλλας

Μίκης Θεοδωράκης

Μάνος Χατζιδάκις

Δόμνα Σαμίου

Νίκος Ξυλούρης

Αρλέτα

Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό:

https://assets.metaixmio.gr/files/Ekpaideftiko_yliko-Oi_megaloi_mikroi_oi_mousikoi.pdf

Για να (ξανα)δούμε τους Μεγάλους μουσικούς με «μικρά» μάτια!

Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ

Αποκτήστε το εδώ

 

337559129 540602511329291 5513064680418494172 n

Η Αγγελική Δαρλάση είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Δουλεύει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα, Η Ελιά, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς, (σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας), Η ξύπνια βασιλοπούλα και Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά (σειρά Μικρές Καληνύχτες), Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο (μυθιστορήματα). Άλλα βιβλία της: Εικονογραφημένες ιστορίες: Το παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη (2014) και Το δέντρο που είχε φτερά, εκδόσεις Παπαδόπουλος (2010). Μυθιστορήματα: Οι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων (2013), Με λένε… Σύννεφο ή οι άγραφες σελίδες µιας Νεφέλης (2012), Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο (2009), Ονειροφύλακες (2003) – όλα από τις εκδόσεις Πατάκη. Και το CD Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Puzzlemusik. Για βιβλία κι έργα της έχει τιμηθεί µε: Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Αγόρι στο θεωρείο, εκδόσεις Μεταίχμιο

  • Αναγραφή στον Διεθνή τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη • Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και White Raven από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας Μονάχου για το Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας για το Ονειροφύλακες, εκδόσεις Πατάκη• Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (2010 & 2018) • Έπαινο στον διαγωνισμό συγγραφής του ΚΘΒΕ • Βραβείο σε νέο θεατρικό συγγραφέα Γ.Γ.Ν.Γ- Θέατρο του Νότου.

Είναι υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 (Hans Christian Andersen Award – HCAA), έπειτα από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

337537691 128045363473091 4515828403689651604 n

Η Σοφία Παπαδοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με την ολοκλήρωση των σπουδών της άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, έχοντας δουλέψει πάνω από 30 τίτλους έως τώρα (Μεταίχμιο, Κέδρος, Ψυχογιός). Για την εικονογράφηση του βιβλίου Δεν είμαι τέρας σου λέω (Κέδρος, 2011), το οποίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην Ιταλία από τις εκδόσεις Anicia, ήταν υποψήφια για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω. Παράλληλα με την εικονογράφηση, διδάσκει γραμμικό σχέδιο σε μαθητές για την εισαγωγή σε αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές σχολές και είναι συντονίστρια παιδικών εργαστηρίων αρχιτεκτονικής και τέχνης για παιδιά, υπό το όνομα «Ar.ch.t Cube».



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35