Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων 8ου Διαγωνισμού Νέων ΣΠΕΚ «Για την Κατερίνα Αγγελάκη»

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων 8ου Διαγωνισμού Νέων ΣΠΕΚ «Για την Κατερίνα Αγγελάκη»

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 8ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Ποιητικού Στοχασμού “Για την Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ”. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με ισχυρή συμμετοχή 200 νέων από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια, μελέτησε τις συμμετοχές που κατατέθηκαν και επέλεξε τις 77 που ξεχώρισαν.

Τα έργα που διακρίθηκαν θα ενταχθούν σε ειδική ανθολογία με τίτλο “Για την Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ”, η οποία θα κυκλοφορήσει από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας τέλη Νοεμβρίου 2023 και θα παρουσιαστεί 15 – 16 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 6ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, υπό την αιγίδα του Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, των Επίσημων Φορέων της πόλη και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Οι αριστεύσαντες και οι 77 διακριθέντες του διαγωνισμού θα τιμηθούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, 13:00-20:00, στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας 38, αίθουσα τέχνης), όπου θα παρουσιάσουν το έργο με το οποίο συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διακρίθηκαν. Το πρόγραμμα και το ωράριο των ημερών θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Τα τρία (3) πρώτα βραβεία του 8ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του ΣΠΕΚ “Για την Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ” απονέμονται στους:

  • Βραβείο Πρώτο: Σαμπάνης Στέφανος, έργο με τίτλο “Το παιδί μέσα μου” | ΕΠΑΘΛΟ: έκδοση βιβλίου με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα
  • Βραβείο Δεύτερο: Αναγιωτός Μενέας, έργο με τίτλο “Ακόμη μια φορά” | ΕΠΑΘΛΟ: έκδοση e-book με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα
  • Βραβείο Τρίτο: Σολωμού Νατάσα, έργο με τίτλο “Ο πρώτος κτύπος” | ΕΠΑΘΛΟ: έκδοση audiobook με συγγραφικό πόνημα του βραβευθέντα

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός ήταν ελεύθερος και δωρεάν, δίχως τέλη συμμετοχής. Η ανθολογία ποίησης και πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού που θα εκδοθεί “Για την Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ” θα διατίθεται προς πώληση την ημέρα της εκδήλωσης από τις εκδόσεις Αρχύτας, το eShop του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, αλλά και όλα τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια, φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα, κατόπιν ζήτησης. Οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα αγοράζουν την ανθολογία με ειδική έκπτωση. Οι διακριθέντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα λάβουν ηλεκτρονικά με email τιμητική διάκριση.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, εκ μέρους της Επιτροπής Αξιολόγησης, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, συγχαίροντάς τους για την ποιοτική προσπάθεια και παράλληλα εκφράζει ειδικές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τον θεσμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού και συνέβαλλαν στην ευρύτερη επικοινωνία του. Είθε η πνευματική καλλιέργεια, η εκλεπτυσμένη αισθητική, η γόνιμη φαντασία, η ευρηματικότητα, η καινοτομία, ο σεβασμός προς την Ελληνική γλώσσα, το μεράκι και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο να μας χαρακτηρίζουν, να μας ευλογούν και μαζί να χαράζουμε δρόμους φωτεινούς με όραμα και στόχους για ευγενή δημιουργία και ζωή που αξίζει να ζεις και να αγωνίζεσαι για το καλό καγαθό! 

Τέλος, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για το φωτισμένο και υψηλό έργο τους, την προσφορά τους στον Πολιτισμό και την αγαστή συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους εκλεκτούς αξιωματούχους, καθηγητές και επιστήμονες που τίμησαν την υπό έκδοση ανθολογία με τον χαιρετισμό τους.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση παρακαλούμε επικοινωνείτε με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου τηλεφωνικώς καλώντας στο (0030) 2310 313 143 καθημερινά 9:30-16:30 και με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για να αποκτήσετε την ανθολογία παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τις εκδόσεις Αρχύτας είτε καλώντας στο (0030) 210 3605305, είτε με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ 77 ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35