THE LAST DRIVE «Underworld Shakedown» & «Overloaded»: H ιστορία του σπουδαίου συγκροτήματος μέσα από δύο εκδόσεις

THE LAST DRIVE «Underworld Shakedown» & «Overloaded»: H ιστορία του σπουδαίου συγκροτήματος μέσα από δύο εκδόσεις

Δύο ξεχωριστές εκδόσεις για τους θρυλικούς Last Drive μόλις κυκλοφόρησαν, αναδεικνύοντας την αξία του συγκροτήματος, μέσα από κείμενα, αναλύσεις, συνεντεύξεις αλλά και πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό της διαδρομής τους.

Το μικρού μεγέθους βιβλίο του Μπάμπη Λάσκαρι "The Last Drive: Underworld Shakedown", επιχειρεί μια βουτιά στο μουσικό κλίμα της δεκαετίας του ’80 στον ελλαδικό χώρο, υπό το πρίσμα της ανεξάρτητης ροκ σκηνής που ανέδειξε τους Last Drive ως το πρώτο και σημαντικότερο όνομα στο πλαίσιο αυτό και της αξίας του Underworld Shakedown, του πρώτου LP του συγκροτήματος και δίσκου-ορόσημο για το ροκ εν γένει.

Μέσα από διάφορες αναφορές στον ευρωπαϊκό, διεθνή και ελληνικό Tύπο της εποχής, ιστορίες και συνεντεύξεις, ξεδιπλώνεται μια εποχή κι ένας ήχος.

Στο βιβλίο και στις 232 συναρπαστικές σελίδες του, μιλούν οι Αλέξης Καλοφωλιάς, Γιώργος Καρανικόλας, Χρήστος Μιχαλάτος, Νίκος Κοντογούρης, Αιμίλιος Κατσούρης, αλλά και δαιμόνιοι μουσικόφιλοι, δημιουργοί και θιασώτες του ροκ στη χώρα μας. Το βιβλίο είναι μέρος της σειράς 33 1/3, της διεθνούς σειράς βιβλίων που ζωντανεύουν με λόγια όλα αυτά τα σπουδαία άλμπουμ που καθόρισαν τη μουσική του 20ου αιώνα, που έσπρωξαν μπροστά -μερικές φορές ακόμη και «βίαια»- την εξέλιξη της μουσικής και σημάδεψαν τους ακροατές τους προσφέροντας τροφή για σκέψη και πνευματικό περιεχόμενο.

Η δεύτερη κυκλοφορία, είναι ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "The Last Drive: Overloaded" που καταγράφει την πορεία των Last Drive, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Μυλωνά, που τους ακολουθούσε επί χρόνια πιστά σε κάθε τους live. Ένα μοναδικής αξίας αρχείο που αποτυπώνει στιγμές καθαρόαιμης rock n roll ενέργειας, ιδρώτα και αναμνήσεων για όσους έζησαν έστω κι ένα live του συγκροτήματος.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και σε μία περιορισμένη έκδοση 300 αντιτύπων με καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, το οποίο θα περιλαμβάνει μία αφίσα και μία φωτογραφία του συγκροτήματος.

Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Οξύ.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Ο Μπάμπης Λάσκαρις γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι συγγραφέας, ανθρωπολόγος, ιστορικός τέχνης και μουσικός. Σχετίζεται με τους Last Drive και την ευρύτερη ανεξάρτητη σκηνή της χώρας από το 1985, ενώ έχει εκδώσει άλλα τρία βιβλία σχετικά με τις όψεις του ροκ

Ο Δημήτρης Μυλωνάς είναι Έλληνας φωτογράφος που από το 1991 ακολούθησε τα βήματα των Last Drive ως ο μόνιμος φωτογράφος στις μουσικές εμφανίσεις τους, σε στούντιο και περιοδείες καθώς και στις φωτογραφήσεις για την προώθηση των άλμπουμ τους.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35