«Νυχτοπερπατήματα» της Λέϊλα Μοτλι από τις Εκδόσεις Ψυχογιός… στην προθήκη της αυλής μας

«Νυχτοπερπατήματα» της Λέϊλα Μοτλι από τις Εκδόσεις Ψυχογιός… στην προθήκη της αυλής μας

Η Κιάρα κι ο αδερφός της ο Μάρκους τα βγάζουν με το ζόρι πέρα σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο ανατολικό Όκλαντ, που, παρά την ονομασία του, Regal-Hi, μόνο «βασιλικό» δεν είναι. Και οι δύο έχουν παρατήσει το σχολείο, με την οικογένειά τους να ’χει διαλυθεί από τον θάνατο και τη φυλακή.

 

414831176 358231210167030 6499524148155896278 n

 

Ενώ όμως ο Μάρκους ονειρεύεται να γίνει σταρ της ραπ, η Κιάρα ψάχνει για δουλειά για να πληρώνει το νοίκι, που έχει υπερδιπλασιαστεί, και να προσφέρει φαγητό κι ασφάλεια σ’ ένα εννιάχρονο γειτονόπουλο εγκαταλειμμένο από τη μητέρα του. Μια νύχτα, ό,τι αρχίζει σαν παρεξήγηση μ’ έναν ξένο, υπό την επήρεια του αλκοόλ, μετατρέπεται σε δουλειά που η Κιάρα ποτέ δε διανοήθηκε πως την ήθελε, αλλά τώρα τη χρειάζεται απελπισμένα: το νυχτερινό «πεζοδρόμιο». Κι ο κόσμος της καταρρέει κι άλλο, όταν το όνομά της βγαίνει στην επιφάνεια σε μια έρευνα, που αποκαλύπτει πως αυτή είναι ο βασικός μάρτυρας σ’ ένα τεράστιο σκάνδαλο μέσα στην αστυνομία του Όκλαντ.

Γεμάτα ακατέργαστη ομορφιά κι ένταση που ηλεκτρίζει, και με μια ευαισθησία βαθιά συγκινητική, το ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ σηματοδοτεί τη συγκλονιστική ανάδυση μιας φωνής που όμοιά της δεν έχουμε ακούσει ξανά.

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ

Αποκτήστε το εδώ

Το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς

The New Yorker, The Washington Post, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle, TIME

Ένα καταιγιστικό και ηλεκτρισμένο μυθιστόρημα με φόντο τους δρόμους του Όκλαντ, όπου η πρωταγωνίστριά του η Κιάρα θα έρθει αντιμέτωπη με το δικαστικό σύστημα που καταπιέζει τις νεαρές μαύρες γυναίκες. Μια μαγευτική ιστορία. Ο Φύλακας στη σίκαλη για τη νέα γενιά.

Κριτική επιτροπή του βραβείου Booker

Τολμηρό και όμορφο.

Publishers Weekly

Μεστό και καθηλωτικό.

Kirkus Reviews

Η ενέργειά του ξεχειλίζει.

Library Journal

 

415084555 771660341441987 6820125602880898789 n

 

H ΛΕΪΛΑ ΜΟΤΛΙ γεννήθηκε το 2003 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται. Το ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ, το πρώτο της μυθιστόρημα, ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker το 2022, βρέθηκε στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times και επιλέχθηκε ως τίτλος για τη Λέσχη Ανάγνωσης της Όπρα. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, το 2018, η Μότλι ανακηρύχθηκε Διακεκριμένη Νεαρή Ποιήτρια του Όκλαντ, τίτλος για τον οποίο ήταν υποψήφια ακόμα δύο χρονιές. Έχει παρουσιάσει το ποιητικό της έργο και έχει συμμετάσχει σε διάφορα εργαστήρια ποίησης, ενώ έχει δημοσιεύσει ποιήματά της σε διάφορα περιοδικά και ανθολογίες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και στους New York Times. Άρχισε να γράφει το ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ σε ηλικία δεκαεφτά ετών και εξέδωσε το βιβλίο πριν κλείσει τα είκοσι. Έχει γράψει άλλα δύο μυθιστορήματα, τα οποία ολοκλήρωσε όσο ήταν μαθήτρια στο λύκειο και ακόμη δεν έχουν εκδοθεί.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35