«Το πέταγμα της πεταλούδας» της Θεοδώρας Σαρδέλη, στην προθήκη της αυλής

«Το πέταγμα της πεταλούδας» της Θεοδώρας Σαρδέλη, στην προθήκη της αυλής

Η ιστορία πραγματεύεται το συγκλονιστικό πορτρέτο δύο αδελφών, οι οποίες αναζητούν να συνδέσουν τα σκόρπια νήματα της ζωής τους, όταν μια γυναίκα καταφέρνει να φέρει τα πάνω κάτω.

 

8c05e348 66e6 4552 9de8 35854e432da5

 

Η πάλη ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει», στα «πρέπει» και τα «μπορώ» είναι άνιση, εφόσον περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους χωρίς οι ίδιες να το έχουν επιλέξει, σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Μέχρι που έρχεται ο έρωτας στα ξαφνικά. Ο ενθουσιασμός τους, όμως, σύντομα υποχωρεί. Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και τα σαρώνει όλα…

«Σε κάθε περίπτωση, σημασία είχε το αποτέλεσμα. Η σωστή μεθόδευση πράξεων και κινήσεων, που την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο μονοπάτι της κάθαρσης. Ωραία ήταν η χαρά της εκδίκησης. Υπέροχη η γεύση του μίσους. Πάντα πίστευε στην ανταποδοτική δικαιοσύνη. Όσοι την επιζητούν, αρέσκονται στο να προκαλούν οι ίδιοι την οδύνη. Δεν περιμένουν το σύμπαν να ισοσκελίσει τα τεφτέρια».

Αποκτήστε το εδώ

 

 

Η Θεοδώρα Σαρδελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η σχέση της με το βιβλίο είναι πάρα πολύ παλιά, γιατί διαβάζει από πολύ μικρή, σχεδόν από μωρό. Αυτό που λένε ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, για εκείνη, είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Από την άλλη, το γράψιμο δεν απαιτεί μόνο πολύ χρόνο, απαιτεί πολλή ζωή. Έτσι, λοιπόν, είναι η ζωή της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο λόγος που συνδέθηκε τόσο στενά μαζί του είναι ότι μέσω αυτού βρήκε σχετικά νωρίς την Ιθάκη της, τον δικό της παράδεισο επί της γης, όπως συνηθίζει να λέει. Και τίποτα έκτοτε δεν την έκανε να αναθεωρήσει πως αυτός ήταν πάντα ο πιο φυσικός, ο πιο αυθόρμητος τρόπος να εκφράζεται.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35