«Τα μανικετόκουμπα: μια ποιητική μεταγραφή του αλγεινού έρωτος» της Χαραλαμπίας Πνευματικού, στην προθήκη της αυλής μας

«Τα μανικετόκουμπα: μια ποιητική μεταγραφή του αλγεινού έρωτος» της Χαραλαμπίας Πνευματικού, στην προθήκη της αυλής μας

Η Χαραλαμπία Πνευματικού, εμπνεόμενη από ερεθίσματα εξωτερικά, έργα χαρακτικά που υπήρχαν – και εξακολουθούν – έξω από εκείνη να αναπνέουν, εμπνεύστηκε και θέλησε να αποδώσει ποιητικά την ιδέα του έρωτα που πονά – τόσο ο ίδιος όσο και η ψυχή που τον υφίσταται – αγκυλωμένου επάνω στη γυναικεία ύπαρξη.

 

63103e74 90da 427c a64d dae2ed7e2e27

 

Τα μανικετόκουμπα είναι η μεταγραφή του θείου Έρωτα επάνω και μέσα βαθιά στη γυναικεία σάρκα με συνεκφορές απροσδόκητες, λέξεις πλασμένες στη βάση της δημώδους παράδοσης, εικόνες ολότελα παράταιρες μα κατανοητές απόλυτα στην ελεύθερη – και έτοιμη προς ταύτιση – καρδιά του αναγνώστη.

Μ' αυτό το υπέροχο ποιητικό βιβλίο οι Εκδόσεις Κυβέρτι εγκαινιάζουν τη νέα  σειρά βιβλίων #kyverti_pocket. Μια σειρά pocket size βιβλίων με τη μοναδική πληροφορία στο εξώφυλλο να αποτελεί ο τίτλος.

Το βιβλίο περιέχει qr code με το τραγούδι «Στο πλάι σου» σε στίχους, μουσική και ερμηνεία της Χαραλαμπίας Πνευματικού, καθώς και την παρτιτούρα του τραγουδιού.

 

 

Η Χαραλαμπία Πνευματικού γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στο χωριό της, τη Δήμητρα Αρκαδίας. Είναι απόφοιτη Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημόσιας Ιστορίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από νωρίς ακολούθησε την αγάπη της για τη μουσική και μυήθηκε στον κόσμο της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής πλάι στη διεθνώς διακεκριμένη ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού ενώ το 2023 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό τραγούδι σε στίχους και μουσική της ίδιας με τίτλο «Στο πλάι σου». Πολυσχιδής κι ανήσυχη προσωπικότητα, πολύ σύντομα διοχέτευσε τη δημιουργικότητά της και στη γραφή. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της ποιητικό βιβλίο με τίτλο «Σε τρίτο ερωτικό-χαϊκού» από τις εκδόσεις Ιωλκός. Με «Τα μανικετόκουμπα: μια ποιητική μεταγραφή του αλγεινού έρωτος» ουσιαστικά ξανασυστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με την πραγματική ποιητική της ταυτότητα.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35