«Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης», στο γραφείο της Κάλλης

«Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης», στο γραφείο της Κάλλης

Μέρες που έρχονται δε λείπουν από τα γιορτινά τραπέζια οι παραδοσιακές συνταγές, που περνάνε από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά. Ένα τέτοιο βιβλίο, γεμάτο πολίτικες παραδοσιακές συνταγές  είναι και το… «Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης... και στην κορφή κανέλα» της Ξούλα Χαλκούση, καλλιτεχνική επιμέλεια Fabio Pataiani, μοντάζ Κώστας Χόνδρος, φιλολογική επιμέλεια Γιάννης Ν. Δρίνης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τσουκάτου.

«Μια γλυκιά ανάμνηση που έχω απ’ τις γιορτές μας στην Πόλη, είναι τ’ απογεύματα της παραμονής».

Δεν είναι λίγοι από εμάς που περισσότερο ταυτίζουν την Πόλη με γεύσεις και μυρωδιές. Βέβαια, το να περιορίζεις όλο αυτό το θαύμα της μακραίωνης ιστορίας στη μαγειρική είναι και άδικο και άτοπο…

Το βιβλίο αυτό έχει πάρα πολλές  συνταγές με όλα τα καλούδια από τον πλούσιο κήπο της Πολίτικης κουζίνας.

Καταγεγραμμένες με μεράκι, αναμνήσεις, συναισθήματα, μνήμες… που μαγειρεύοντας, σου τις ξυπνούν θες δε θες!

Αναδρομή σε οικογενειακές μνήμες και εμπειρίες, πλούσιες εικόνες τις εποχές, ακόμα και χειρόγραφες συνταγές από πολίτικες οικογένειες, από Βόσπορο, Θεραπειά, Ζάππειο, Σεπτεμβριανά, απελάσεις.

Ντολμάδες με φύλλα δράνας, αρνάκι καπαμά με μαρούλια, τεμπέλ, ιτς ρύζι, σουτζουκάκια,  Kadin budu kofte, γιαουρτλού κεμπάπ, μενεμένη, μπουρεκάκια τσιγαράκια ή τρίγωνα, πίτες, λαχανικά, ψαρικά, σαλάτες, σάλτσες, πιλάφια, τουρσιά, ωγκρατέν… και ό, τι άλλο δε βάζει ο νους σου!!!

Φυσικά δε λείπουν και τα τραταρίσματα!!! Βύσσινο γλυκό, καρυδωτή, κεκ μαρμπρέ, κυδώνια, λικέρ, μπατόν σαλέ, αγιοβασιλιάτικη πίτα, σαλάμι γλυκό, τσουρέκια πασχαλινά χαλβάς, χαλκαδάκια…

Ένα βιβλίο, πολλές συνταγές, ιστορίες, μυρωδιές… κάτι που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι, για να τιμήσουμε και να μην ξεχνάμε τις παραδόσεις!

132326787 436865027693666 6141979135145124672 n

Για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας και όχι μόνο. Με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

https://aylogyros.blogspot.com/2018/03/blog-post_37.html

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- παιδαγωγός- εμψυχώτρια

by aylogyrosnews 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35