«Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων», «Φόβοι», «Φιλία» και «αυτοπεποίθηση» στο γραφείο της Κάλλης

«Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων», «Φόβοι», «Φιλία» και «αυτοπεποίθηση» στο γραφείο της Κάλλης

Τα βιβλία της σειράς «Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων», της ψυχοθεραπεύτριας Ιζαμπέλ Φιλιοζά, σε μετάφραση της Πελιώ Παπαδιά, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και  βοηθούν  τα παιδιά να αναζητήσουν, να αμφισβητήσουν αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ιδέες και αντιλήψεις που τα αφορούν.

Τρεις τίτλοι «Φόβοι, φίλοι ή εχθροί;», «Φιλία, οι φίλοι μου κι εγώ» και «Αυτοπεποίθηση» βρέθηκα στο γραφείο μου και ειλικρινά με βοήθησαν πολύ να κατανοήσω όλα αυτά που βρίσκονται στο μυαλό και στον ψυχισμό των παιδιών μας.

 

φιλια

 

Να αξιοποιήσω τις μεθόδους, τα παιχνίδια, τις δραστηριότητες, τις εκπλήξεις,  τα παραδείγματα στα παιδιά μου, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας, την  περίοδο του κορωνοϊού. 

Αυτή η σειρά βιβλίων προσφέρει στο παιδί   το ιδανικό πλαίσιο ώστε να ανακαλύψει και να μάθει παίζοντας. Αποδέχοντας και κατανοώντας τα συναισθήματά του, τα βοηθά να πάνε παρακάτω και ίσως να  τροποποιήσουν ορισμένες συμπεριφορές του, βοηθώντας τα να εξελιχθούν  και να είναι καλά με τον εαυτό τους.

 

φοβοι

 

Χρηστικά βιβλία, χωρίς ορολογίες και επιστημονικές κουραστικές προτάσεις και μεθοδολογίες,  με παραδείγματα, εύκολα νοήματα, έξυπνες δραστηριότητές ενθαρρύνει κάθε φορά το αντίστοιχο συναίσθημα του παιδιού, αλλά και του γονιού θα προσθέσω!

Και αυτό  γιατί στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει ένα ξεχωριστό βιβλιαράκι που απευθύνεται στους γονείς, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές αλλά και απαντήσεις σε διάφορες και σε αρκετές περιπτώσεις «δύσκολες» ερωτήσεις.

Η συγγραφέας καταφέρνει μέσα από αυτή τη σειρά  να τονίσει τη σημασία του να τροφοδοτούμε διαρκώς τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Αυτή αφορά την ικανότητα ρύθμισης των συναισθηματικών αντιδράσεων και του στρες, την αναγνώριση αυτού που βιώνουμε, την επίγνωση της ανάγκης να μιλάμε για ό,τι νιώθουμε, αφού πρώτα έχουμε κατανοήσει την πηγή του. 

 

αυτοπ

 

Δηλαδή να μπορούμε να έχουν την δυνατότητα να εκφράσομε με τον κατάλληλο τρόπο τα συναισθήματά μας ώστε να εισακουστούμε χωρίς να πληγώσουμε τους γύρω μας, τη γνώση ότι μπορούμε να κλάψουμε όταν είμαστε θλιμμένοι ή να πηδήξουμε από την χαρά μας όταν είμαστε ευτυχισμένοι.

Αν θες να τα αποκτήσεις, που στο συνιστώ ανεπιφύλακτα, και να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το κάθε βιβλίο ξεχωριστά και να ξεφυλλίσεις τις πρώτες του σελίδες,  μπορείς να μπεις στο παρακάτω λινκ:

https://aylogyros.blogspot.com/2020/08/blog-post_96.html

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by aylogyrosnews



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35