«Οι περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Βερν» του Μιγκέλ Γκαρθία… στο γραφείο της Κάλλης

«Οι περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Βερν» του Μιγκέλ Γκαρθία… στο γραφείο της Κάλλης

Η σειρά περιπέτειας και μυστηρίου «Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας του  Μιγκέλ Γκαρθία μετρά ήδη έξι τίτλους στην Ελλάδα,  για αναγνώστες από 9 ετών και πάνω. Στο γραφείο της Κάλλης έφτασαν τέσσερις από αυτούς. «Το χαμένο νησί», «Η πύλη της αβύσσου», «Στον βυθό της θάλασσας» και «Παγιδευμένοι στη Σελήνη».

Τα βιβλία αυτά είναι οι σημειώσεις του πλοίαρχου Νέμου, από τον οποίο εμπνεύστηκε μετέπειτα ο Ιούλιος Βερν, όταν μεγάλωσε και έγραψε τα διάσημα βιβλία του 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και το Μυστηριώδες νησί.

Ο συγγραφέας  τρυπώνει τα νεανικά χρόνια του Ιούλιου Βερν. Για να δημιουργήσει τον μυστηριώδη και συναρπαστικό Νέμο των μυθιστορημάτων του, ο Ιούλιος Βέρν εμπνεύστηκε από τον ναυτικό που οι φίλοι του κι αυτός είχαν γνωρίσει πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο.

Τον 19ο αιώνα στη Νάντη ο νεαρός Ιούλιος Βερν και οι φίλοι του δημιουργούν τη «Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα». Φανατικοί οπαδοί της προόδου, θεωρούν ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα συμβάλουν στην ευτυχία της ανθρωπότητας. Δεν διστάζουν, λοιπόν να εμπλακούν σε τρομερές περιπέτειες έχοντας ως σύνθημα: «Εμπρός για ένα μέλλον πιο δημιουργικό, δίκαιο και ευχάριστο για όλους!»

«Το χαμένο νησί»

Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν, φίλοι και συμμαθητές, έχουν ιδρύσει τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Όταν στην πόλη τους ανακοινώνεται η παρουσίαση ενός αερόστατου, δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να το εξετάσουν στα κρυφά. Καθώς τα παιδιά εξερευνούν το εσωτερικό του καλαθιού, σαμποτέρ λύνουν τα σκοινιά και ο αέρας παρασύρει το αερόστατο στη θάλασσα. Έπειτα από ένα απίστευτο ταξίδι θα προσγειωθούν σε ένα μυστηριώ­δες, έρημο νησί. Μια τρομερή περιπέτεια θα αρχίσει και οι τέσσερις φίλοι για να επιβιώσουν θα πρέπει να αξιοποιήσουν την εξυπνάδα τους, το θάρρος τους και, πάνω από όλα, τη φιλία τους.

«Η πύλη της αβύσσου»

Νάντη (Γαλλία), άνοιξη του 1840. Ο εντεκάχρονος Ιούλιος Βερν, εξερευνητής και εφευρέτης, είναι πολύ χαρούμενος. Επιτέλους, καλά νέα για την πρόοδο και τη γνώση στην πόλη του. Σπουδαίοι καθηγητές και επιστήμονες καταφθάνουν για ένα επιστημονικό συνέδριο, ενώ μια νέα σιδηροδρομική γραμμή θα ενώσει σύντομα τη Νάντη με το Παρίσι. Ωστόσο, μια τρομερή εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να δεχθεί την εξέλιξη αυτή. Έτσι, σχεδιάζει την απαγωγή των επιστημόνων προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για τους δικούς της δόλιους σκοπούς. Θα καταφέρουν οι τέσσερις φίλοι να αποκαλύψουν τα σχέδια της οργάνωσης;

«Στον βυθό της θάλασσας»

Νάντη (Γαλλία), καλοκαίρι του 1840. Ο Ιούλιος και οι φίλοι του παρατηρούν κατάπληκτοι τους ψαράδες της πόλης να γυρίζουν στο λιμάνι με τις βάρκες τους γεμάτες πρασινωπά ψάρια που μυρίζουν άσχημα. Κάτι μυστηριώδες δηλητηριάζει τα νερά και τα ψάρια είναι νεκρά πολύ πριν πιαστούν στα δίχτυα.

Ο Ιούλιος και οι φίλοι του αποφασίζουν να εξερευνήσουν τον βυθό της θάλασσας και δεν διστάζουν να επιβιβαστούν στον Ναυτίλο μαζί με τον πλοίαρχο Νέμο για ν’ ανακαλύψουν την αιτία της καταστροφής.

«Παγιδευμένοι στη Σελήνη»

Νάντη (Γαλλία), τέλη του καλοκαιριού του 1840. Φέτος ο Εθνικός Διαγωνισμός Νεαρών Εφευρετών πραγματοποιείται στη Νάντη. Η ευκαιρία φαντάζει μοναδική για τον Ιούλιο, που θέλει να παρουσιάσει έναν πύραυλο που θα ταξιδέψει στη Σελήνη. Ωστόσο, μια συνωμοσία υφαίνεται… κι ο Ιούλιος με τους φίλους του θα βρεθούν μακριά από τη Γη.

Κοιτάζοντας γύρω τους δεν βλέπουν ούτε ένα δέντρο, ούτε ένα φυτό… Μόνο κάτι τεράστιους κρατήρες σαν εκείνους που προκαλεί η πτώση μετεωριτών. Το έδαφος είναι τόσο στεγνό σαν να μην έχει πέσει ποτέ ούτε μια σταγόνα νερό πάνω του και η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν αποπνικτική. Το τοπίο που απλώνεται μπροστά τους μοιάζει σεληνιακό. Ο Ιούλιος, η Μαρί, ο Χουάν κι η Καρολίνα νιώθουν ότι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια ιστορία επικίνδυνη και σκοτεινή…

IROES

«Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν» είναι μια καλογραμμένη σειρά που κρατά το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη μέχρι και την τελευταία λέξη! Περιμένοντας φυσικά να διαβάσει την επόμενη περιπέτεια.

Αγωνία, ανατροπές, ευρηματικότητα, μυστήριο, φαντασία, ανατροπές… δοσμένες μέσα από ένα προσεγμένο λεξιλόγιο, έξυπνους διαλόγους, ατμοσφαιρικά τοπία, περιπετειώδες πλοκή, που διαβάζεται ευχάριστα.

Το κάθε βιβλίο είναι χωρισμένο σε ενότητες, κάτι που βοηθά και μικρότερους αναγνώστες να το διαβάσουν, γιατί απλά  λατρεύουν την περιπέτεια, τη δράση, το μυστήριο και την λύση δύσκολων αποστολών!

«Εμπρός για ένα μέλλον πιο δημιουργικό, δίκαιο και ευχάριστο για όλους!» συντροφιά με τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα.

Αν θες να αποικήσεις τη σειρά «Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν», μπες εδώ:

https://minoas.gr/seira/nearos-ioylios-vern/

 

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35