«Μια περιπέτεια από την ομάδα ΑΤΛΑΣ»… στο γραφείο της Κάλλης

«Μια περιπέτεια από την ομάδα ΑΤΛΑΣ»… στο γραφείο της Κάλλης

Από τις εκδόσεις Γράφημα στο γραφείο της Κάλλης, έχει έρθει μια όμορφη σειρά βιβλίων που δίνει στα παιδιά  επιστημονικές ιδέες και θεωρίες με έναν τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό.

τελος

Αυτή η σειρά δεν είναι άλλη από τις Περιπέτειες της ομάδας ΑΤΛΑΣ, για παιδιά από 9 ετών.

Η ομάδα ΑΤΛΑΣ είναι μια ομάδα φίλων, που δεν είναι άλλοι από τους  Φανή, ο Βασίλης, ο Οδυσσέας και η Ζωή. Αυτοί που τους ξέρουν τους φωνάζουν «ομάδα ΑΤΛΑΣ» γιατί τους αρέσει να παίζουν με μια μπάλα-υδρόγειο και να λένε μισοαστεία μισοσοβαρά ότι κουβαλούν τη Γη στα χέρια τους σαν τον μυθικό γίγαντα. Οι περιπέτειες της ομάδας ΑΤΛΑΣ είναι ατελείωτες: στο χωριό, στο σχολείο, στις διακοπές, παίζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν! Αυτά τα παιδιά φτάνουν μέχρι το διάστημα και ζουν μαγικές στιγμές με αληθινούς ή φανταστικούς φίλους. Έλα κι εσύ στην παρέα, η περιπέτεια αρχίζει...

σκαλα

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Η κλεμμένη σκάλα»,  έχουν γράψει οι  Φανή Σέρογλου και Χριστίνα Κωνσταντινίδου και έχει εικονογραφήσει η Δωροθέα Λούκρη.

Αυτή τη φορά η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται να ανακαλύψει αν ο νικητής του διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και συγκεκριμένα η διευθύντρια του μουσείου, η Σμαραγδένια, είναι ο πραγματικός και αν αξίζει να έχει το  έπαθλο.

Μια ακόμα καλογραμμένη ιστορία, στο ίδιο ύφος και στυλ με το προηγούμενο βιβλίο, με πολλά μηνύματα, αρκετό μυστήριο και στο τέλος ηθική δικαίωση…

Ο μικρός αναγνώστης ταυτίζεται με την ομάδα των παιδιών και μέσα από την περιπέτειά τους, μαθαίνουν το πόσο σημαντικό είναι το να είναι σωστοί και δίκαιοι στη ζωή τους, να μην λένε ψέματα, να υπερασπίζονται την αλήθεια, με οποιοδήποτε κόστος,  να μην εκμεταλλεύονται τον συνάνθρωπό τους για κανένα λόγο, και πόσο μάλιστα για το δικό τους όφελος.

παραταμε

Το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Τι έγινε; Τα παρατάμε;» το έχουν γράψει οι Ζωή Τσαρσιώτου και η Φανή Σέρογλου, σε εικόνες της Δωροθέας Λούκρη.

Ένα βιβλίο τόσο επίκαιρο όσο ποτέ! Κάθε καλοκαίρι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις φωτιές… Το ίδιο συμβαίνει και με το χωριό των παιδιών της Πλατανιά. Έπιασε μεγάλη φωτιά στο δάσος της Πλατανιάς. Η απογοήτευση, η στεναχώρια, η απελπισία είναι χαραγμένες στις ζωές των ηρώων μας. Τι θα είναι αυτό που θα τους δώσει ελπίδα  να μην τα παρατήσουν;

Μια ακόμα καλογραμμένη ιστορία, αυτή τη φορά γραμμένη σε μορφή ημερολογίου και αφήγησης, με πλοκή που σε κρατάει μέχρι και την τελευταία σελίδα!

Για μια ακόμα φορά η ταύτιση των παιδιών με τους ήρωες της ομάδας ΑΤΛΑΣ,  τα βοηθά να έρθουν αντιμέτωπα με σημαντικά προβλήματα και  προβληματισμούς τους. Αυτή τη φορά μαθαίνουν πως η ομαδικότητα, η επιμονή, η προσπάθεια, μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις πολλά! Πρώτα απ’ όλα να μην εγκαταλείπεις  και να μην απογοητεύεσαι. Να μην τα παρατάς, όσο και δύσκολη να είναι μια κατάσταση.

Ακόμα και αν όλα τελειώσουν η ελπίδα υπάρχει και είναι αυτή που δίνει ζωή σε ότι έχει καταστραφεί!

 

πυρετο

Για το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η Γη μας έχει Πυρετό», μπορείς να διαβάσεις εδώ:

https://aylogyros.blogspot.com/2019/07/blog-post_16.html

Μια όμορφη σειρά που αξίζει να μπει στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας ή του σχολείου σας.

Μπείτε στην ιστοσελίδα: http://atlaswikigr.wikifoundry.com/atlasbooks

για δραστηριότητες, εκπαιδευτικό υλικό, αφηγήσεις και ταινίες.

Αν θες να την αποκτήσεις μπες ΕΔΩ

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35