Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;

Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;

Έτσι τα είδε το Φιλισάκι…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι, η Ελένη, που μία μέρα διαπίστωσε ότι τα μαλλιά της ήταν πάρα πολύ φουντωτά και της δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Αυτό τη στεναχωρούσε πολύ.

Την πρώτη μέρα στο σχολείο, ο Διονύσης της είπε: «Γεια σου αφάνα» και εκείνη του είπε: «Γεια σου και σε σένα».

Μία άλλη μέρα έπεσε σε ένα κλαδί και μπλέχτηκαν τα μαλλιά της, όλα τα παιδιά γελούσα. Ακόμα και στο σπίτι της, η μαμά της πήρε το πιστολάκι και τη βούρτσα και προσπάθησε να της τα ισιώσει. Η βούρτσα έσπασε και το πιστολάκι κάηκε…

Μία μέρα την είχανε καλέσει σε ένα πάρτι. Ήταν όλοι οι συμμαθητές της εκεί καθώς και ένα κορίτσι που δεν το ήξερε. Καθόταν μακριά απ’ όλους και  όλα τα παιδιά την αποφεύγανε.

Η Ελένη την πλησίασε και της έπιασε κουβέντα. Η Στεφανία δεν είχε μαλλιά και ζήτησε από την Ελένη, που είχε τα φουντωτά μαλλιά να της τα χάριζε για μια μέρα.

Η Ελένη πήρε μια μεγάλη απόφαση να της χαρίσει τα μαλλιά της για πάντα. Έτσι έκοψε τα δικά της μαλλιά και της τα έδωσε. Από εκείνη τη μέρα είχαν και οι δυο μαλλιά και ήταν χαρούμενες.

Μου άρεσε αυτό το βιβλίο γιατί κατάλαβα ότι δεν κάνει να κοροϊδεύομε και να στεναχωρούμε τους άλλους. Ακόμα να κάνουμε με όλους παρέα όπως και να είναι η εξωτερική τους εμφάνιση.

 

Φιλίσια Ανδριά

by aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35