«Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του Ωκεανού» της Αργυρώς Μουντάκη… στο γραφείο της Κάλλης

«Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του Ωκεανού» της Αργυρώς Μουντάκη… στο γραφείο της Κάλλης

Κάποιες φορές τα πράγματα αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι. Κάποιος που κάνει τον φίλο μπορεί να θέλει να μας εκμεταλλευτεί… Αλλά και κάποιος, που λόγω εμφάνισης μοιάζει επικίνδυνος, μπορεί να μην είναι. Πώς ξεχωρίζουμε λοιπόν τι στ’ αλήθεια συμβαίνει και αποφασίζουμε τι να κάνουμε;

Συνδυάζοντας λογική και θάρρος. Λογική για να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τις εντυπώσεις και θάρρος για να αντισταθούμε στην προκατάληψη.

Ένας μεγάλος με εμπειρία είναι εγγύηση για τη λογική σε μπερδεμένες καταστάσεις. Αλλά το θάρρος καθένας, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να το βρει μέσα του…

Το παραμύθι της Αργυρώς τολμά να ιστορήσει μια σκηνή ασάφειας και κινδύνου, όπου η λογική και το θάρρος πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουμε το σωστό. Κι έτσι ξετυλίγεται μια ιστορία ιπποτισμού, λογικής και ανθρώπινης επαφής με τον άλλον. Με μέσα απλά γεμίζει την καρδιά μας και ανοίγει το μυαλό μας!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου που μας περιγράφει ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας. Νομίζω ότι τα λέει όλα και ανοίγοντάς το θα το ανακαλύψεις και μόνος σου…

«Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του Ωκεανού» της Αργυρώς Μουντάκη, σε εικόνες της Κριστίν Μενάρ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ για παιδιά από 3- 6 ετών. ‘Ένα βιβλίο για θάρρος που κρύβεται μέσα μας…

Ένας αγαπημένος ήρωας- πρότυπο των μικρών παιδιών είναι ο πειρατής. Γιατί είναι δυνατός, θαρραλέος, τολμηρός, περιπετειώδης, ανακαλύπτει μυστικά και θησαυρούς και δεν μπορεί να τον νικήσει κανείς!!!

Ο Καπετάν Τσουγκράνας όμως είναι ακριβώς το αντίθετο… Είναι φοβιτσιάρης. Στο καράβι του συνταξιδιώτη έχει και τον μικρό Χριστόφορο που μαζί του θα αποφασίσει να βρουν ένα τέρας που αυτό πιστεύει θα του δώσει το θάρρος που δεν έχει. Θα τα καταφέρουν; Θα συναντήσουν εμπόδια και εκπλήξεις που ποιος ξέρει πως θα τα αντιμετωπίσουν!

Η Αργυρώ Μουντάκη έχει καταφέρει να γράψει μια όμορφη ιστορία γεμάτη περιπέτεια, διασκέδαση, χιούμορ, σκηνές και εικόνες που σε προβληματίζουν και σου εξάπτουν την περιέργεια αλλά και τη φαντασία. Βοηθώντας τον μικρό αναγνώστη να ανακαλύψει το θαυμαστό κόσμο της φιλίας, της εσωτερικής δύναμης που έχει ο καθένας μας, να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα… να βρει τα πατήματά του!

Όσο για την εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ αγκαλιάζουν το κείμενο χαρίζοντάς του ακόμα πιο ζωντανές εικόνες, με τα έντονα χρώματα που σε κάνουν να ταξιδέψεις σ’ αυτό το απέραντο μπλε του ωκεανού.

Η Αργυρώ Μουντάκη διαβάζει το βιβλίο της «Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του Ωκεανού»!:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=NGEMLoLtqfo&feature=emb_title

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

https://minoas.gr/product/o-kapetan-tsoygkranas-kai-oi-peirates-toy-okeanoy/

 

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35