«Η νύχτα της αλήθειας»… στο γραφείο του Παύλου

«Η νύχτα της αλήθειας»… στο γραφείο του Παύλου

«Ό,τι πίστευες για τη ζωή ανατρέπεται σε μία μόλις νύχτα...

Ένα βρέφος βρίσκεται βουτηγμένο στο αίμα. Όχι το δικό του, αλλά της μητέρας του. Τα στοιχεία οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στον πατέρα, ο οποίος και συλλαμβάνεται. Αποδέχεται την κατηγορία και καταδικάζεται.

Η μικρή Φένια εξαφανίζεται από την κατασκήνωση και σιγά σιγά ξεφυλλίζεται ένα παλιό βιβλίο που κρύβει δεκάδες ανοιχτές πληγές.

Ο ηλικιωμένος Διονύσης κρατάει κλειδωμένα μέσα του τα πιο βαθιά μυστικά, ενώ τα πάντα θα διαταράξει η καταλυτική ορμή της Ελευθερίας.

Εκεί όπου ακροβατεί ο έρωτας με το μίσος, η πίστη με την απιστία και το χρήμα έχει τη δύναμη να καθορίσει τις ζωές, η ανθρωπιά θα βρει έδαφος να ανθίσει σαν ένα ξεχωριστό λουλούδι.

Η Ιθάκη και τα βουνά της Ευρυτανίας γίνονται ο καμβάς για τις πιο συναισθηματικές πινελιές και η Νύχτα της Αλήθειας κρύβει στον ουρανό της μόλις τρία αστέρια. Τρία ολόχρυσα αστέρια».

Αυτά είναι τα όσα γράφει ο Σπύρος Πετρουλάκης στο οπισθόφυλλο του νέου μυθιστορήματός του, ενός βιβλίου που δεν σου επιτρέπει από τη στιγμή που θα το πάρεις στα χέρια σου να το αποχωριστείς…

Ξεκινώντας με μια σοκαριστική σκηνή που «δυστυχώς» σε φέρνει από νωρίς αντιμέτωπο με τη σκληρότητα της κοινωνίας μας, ο συγγραφέας απλώνει τα κομμάτια ενός περίεργου παζλ με πρωταγωνιστές ανθρώπους που η ζωή τους «χρέωσε» ένα βαρύ φορτίο, για να συνεχίσει με τη συναρμολόγησή του… και την εξέλιξη της ιστορίας.

Με απλή γραφή και κινηματογραφική ροή, τα συναισθήματα μπλέκονται, η ένταση μεγαλώνει και όλα βρίσκουν το δρόμο τους, όταν η εξομολόγηση του πατέρα, «κλονίζει» τον ψυχικό κόσμο του παιδιού του.

Ο Σπύρος, γνωρίζει μέχρι που φτάνει η συγγραφική του πένα, ξέρει μέχρι που μπορεί ν’ αγγίξει και να περιγράψει τη φύση δύσκολων και σκοτεινών μονοπατιών της κοινωνίας… αναγκασμένος να μιλήσει για θέματα που ιντριγκάρουν τη σκέψη, όπως φυλακή, απαγωγή… ενδοοικογενειακή βία.

Κανείς δεν είναι αυτός που είναι, κανείς δεν θα έχει το ρόλο που ο συγγραφέας μας τον παρουσίασε στην αρχή, εκτός από την Ελευθερία… μιας και μ’ αυτή ελευθέρωσε τη σκέψη του και απλόχερα μας χάρισε αυτό του το νέο δημιούργημα.

Και πιστέψτε με, δεν ήταν μια νύχτα αρκετή για να βρουν όλα το δρόμο τους!

Χρειάστηκαν κάποια χρόνια, κάποιες μικρές και μεγάλες θυσίες, πολλά λάθη, αμέτρητα ψέματα, υποχωρήσεις, ανέκφραστοι όρκοι υποταγής αλλά και αρκετές ανατροπές…

Όμως, μέσα σε μια νύχτα, τα πάντα άλλαξαν, δείχνοντας σε όλους μας πως τίποτα δεν είναι ικανό σε τούτη τη ζωή να κρύψει την αλήθεια.

Διαβάστε και ακολουθήστε με προσοχή τη ζωή των ηρώων, μιας και εκεί ο Σπύρος Πετρουλάκης ρίχνει όλο το βάρος, καθώς η αλήθεια και η ελευθερία, γίνονται ένα…

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

https://minoas.gr/product/i-nychta-tis-alitheias/

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35