Ρότζερ Φέντερερ: Η μέρα που έκλαψε ο «Βασιλιάς»

Ρότζερ Φέντερερ: Η μέρα που έκλαψε ο «Βασιλιάς»

Ήταν λίγο γύρω στις 2 ξημερώματα Σαββάτου, όταν ολοκληρωνόταν η τελευταία «παράσταση» του βασιλιά Federer στην O2 arena του Λονδίνου.

Μία στιγμή που όλοι οι απανταχού φίλαθλοι του τένις αλλά και του αθλητισμού γενικότερα θα εύχονταν να μην είχε έρθει. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και η στιγμή της αποχώρησης του Roger Federer από το τένις είναι πλέον γεγονός. Όταν ο ίδιος ανακοίνωνε το αντίο του την Πέμπτη (15/9) όλοι αδημονούσαν για το τελευταίο του ματς. Ένα ματς που ήρθε εν τέλει όπως εκείνος ήθελε και παρόλες τις δυσκολίες με το γόνατο του, κατόρθωσε να μπει στο court για μία τελευταία φορά.

Το αντίο του λοιπόν ήρθε έμελλε να έρθει στο Laver Cup του Λονδίνου, σε ένα παιχνίδι διπλού όπου είχε για συμπαίκτη τον επί χρόνια αντίπαλο του εντός των γηπέδων αλλά και επιστήθιο φίλο του Rafael Nadal, αλλά και συμπαίκτες στην ίδια ομάδα με τους άλλου μεγάλους αντιπάλους του Novak Djokovic και Andy Murray (Team Europe).

Μιλάμε για το Big 4 που κονταροχτυπήθηκε στα courts του τένις και έδωσε συναρπαστικές μάχες τα τελευταία χρόνια. Απέναντι τους βρέθηκαν ο Jack Sock και Francis Tiafoe από την Team World.

Πριν το τελευταίο παιχνίδι του Federer είχε προηγηθεί η νίκη του Ruud επί του Sock, η ισοπέδωση του Schwartzman από τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και η ήττα του Andy Murray από τον Alex De Minaur. Μιλάμε για 3 εντυπωσιακά παιχνίδια που αποτέλεσαν το ιδανικότερο πρόγευμα για το τι θα ακολουθούσε.

Ο Federer με το Nadal μπήκαν στο court γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα για να δώσουν μία τελευταία παράσταση Το αρχικό μούδιασμα ξεπεράστηκε γρήγορα με τους  “Fedal” να επικρατούν τελικά στο πρώτο σετ με 6-4. Το δεύτερο σετ κύλισε σε ποιο αργούς ρυθμούς με τις 2 ομάδες να κρατούν το σερβίς τους και τη λύση να δίνει το tie-break. Η team World κατέκτησες το 2ο σετ στο tie-break 7-2 δίνοντας παράταση στην παραμονή του Federer στους αγωνιστικούς χώρους.

Η νίκη θα ερχόταν μέσω του match tie-break (super tie-break) δηλαδή μέσω ενός παιχνιδιού στους 10 πόντους (κάθε νικήτρια ομάδα θα πρέπει να έχει διαφορά 2 πόντων από την ηττημένη). Το match tie-break ήταν συναρπαστικό με αλλεπάλληλα mini breaks και εναλλαγές στην πρωτοπορία του tie- break.

Ο επίλογος του παιχνιδιού ήρθε μέσα όχι με τον προσδοκώμενο τρόπο για τους Federer και Nadal καθώς ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες 11-9. Έτσι λοιπόν το συνολικό σκορ διαμορφώθηκε στο 2-1 υπέρ της team World. Ωστόσο, στο τέλος του αγώνα κάνεις δεν θα θυμάται το σκορ ή τις εκπληκτικές off-balance άμυνες του Sock, ή το εκπληκτικό αλλά άκυρο πέρασμα της μπάλας του Federer μεταξύ του φιλέ και το σημείου στήριξης του, αλλά ούτε και τα vintage χτυπήματα των δύο θρύλων στην άνοδο τους στο φιλέ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35