Πωλείται η θρυλική Mercedes-Benz 190 του μεγάλου Λάουντα

Πωλείται η θρυλική Mercedes-Benz 190 του μεγάλου Λάουντα

Αυτή η εξαιρετική Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 «Nürburgring» του 1984 που βλέπουμε στις φωτογραφίες αποτελεί ένα αξιοσημείωτο κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ήταν μία από τις μόλις 21 μονάδες που προετοιμάστηκαν ειδικά για τον “Αγώνα των Πρωταθλητών” του 1984 στο Nürburgring, ένα αξέχαστο γεγονός που ανέδειξε τις ικανότητες τόσο της νέας σπορ σεντάν 190 E 2.3-16 όσο και της τελευταίας πίστας Grand Prix του Nürburgring.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου WDB2010341A076359, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το οδήγησε στην 2η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Νίκι Λάουντα.

Αυτό που κάνει αυτό το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι η αξιοσημείωτη κατάστασή του – παραμένει στην αρχική του διαμόρφωση “όπως αγωνίστηκε”, επαληθευμένη από τη Mercedes-Benz Classic και υποστηριζόμενη από αντίγραφα του ημερολογίου του οχήματος.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες Mercedes εκείνου του αγώνα, οι οποίες μετατράπηκαν πίσω στις αρχικές τους προδιαγραφές και πουλήθηκαν σε ιδιώτες.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35