Έρχονται εκπλήξεις στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024;

Έρχονται εκπλήξεις στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024;

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας, που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Τι έρχεται;

Κάθε τέτοια εποχή, η συζήτηση για τα Τέλη Κυκλοφορίας φουντώνει. Και αυτό γιατί Ελληνικές Κυβερνήσεις αφήναν… εκπλήξεις για το τέλος του έτους στους κατόχους οχημάτων.

Δυσάρεστες εκπλήξεις φυσικά, αφού ο τελευταίος φόρος της χρονιάς, ήταν και αυτός που πολλές φόρες κάλυπτε τρύπες του προϋπολογισμού, αν και ο κύριος σκοπός τους (σύμφωνα με την αντίστοιχη απόφαση) είναι «η χρηματοδότηση της συντήρησης και ανάπτυξης των υποδομών των οδών της χώρας».

Αναμφίβολα τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν ένα από τα βασικά έσοδα του ελληνικού δημοσίου…

Η κλιματική κρίση και το αυξημένο κόστος που επιφέρει αυτή για τα κράτη, έχουν οδηγήσει πολλές χώρες της Ε.Ε. σε «πράσινα χαράτσια» εφαρμοσμένα κυρίως στα Τέλη Κυκλοφορίας.

Μία μικρή αύξηση θα έφερνε τεράστια έσοδα, τα οποία θα προορίζονταν για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Αρκετοί φορείς έχουν εισηγηθεί την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας σε όλα τα οχήματα μα ακόμα περισσότερο στα παλαιότερα, εφαρμόζοντας το… ευρωπαϊκό «ο ρυπαίνων να πληρώνει».

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση προς το παρόν δε συζητάει κάποια αύξηση στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2024. Ούτε να αλλάξει τις βαθμίδες εκπομπής ρύπων. Φυσικά όλα είναι ρευστά…

Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να ανέβουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35