Μεταβολισμός μετά τα 30: Έτσι μπορείτε να τον βελτιώσετε

Μεταβολισμός μετά τα 30: Έτσι μπορείτε να τον βελτιώσετε

Γράφει η Βασιλειάδου Χριστίνα, Γυμνάστρια – Χαλκίδα

Αν ξεπέρασες το 30ο έτος της ηλικίας σου και ψάχνεις τρόπους για να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου ακολούθησε τις συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω.

Ο μεταβολισμός είναι όλες οι χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, οι οποίες είναι υπεύθυνες να διατηρούν το σώμα σε λειτουργία. Με απλά λόγια είναι η διαδικασία μέσω της οποίας το σώμα καταφέρνει να μετατρέπει το φαγητό μας σε ενέργεια.

Πολλές φορές με τον όρο μεταβολισμός εννοούμε τον μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ο αριθμός των θερμίδων που καίει ο κάθε οργανισμός και όσο υψηλότερος είναι, καίμε περισσότερες θερμίδες άρα χάνουμε πιο εύκολα βάρος ή διατηρούμε πιο εύκολα ένα μειωμένο βάρος.

Τί συμβαίνει μετά τα 30;

Πολλοί ίσως θα έχετε συνειδητοποιήσει πως μετά τα 30 δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος και πολλά από τα φαγητά που απολαμβάναμε πλέον χωρίς τύψεις ίσως χρειάζεται να τα μειώσουμε ή το ποσό των θερμίδων που καταναλώναμε σε μια μορφής άσκησης δεν είναι πλέον το ίδιο.

Στην πραγματικότητα ο μεταβολισμός δε σταματάει ποτέ να δουλεύει, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε! Αυτό που κάνει τη διαφορά σε κάθε άνθρωπο αλλά και μετά την ηλικία των 30 είναι το πόσες θερμίδες καίμε σε καθημερινή βάση.

Οι δραστηριότητες μας έχουν αλλάξει και το ποσό κινούμαστε μέσα στην ημέρα σε σχέση με κάποιο άτομο που βρίσκεται στην ηλικία των 20 ή 25 καθώς επίσης και οι ορμονικές αλλαγές που δεχόμαστε χρόνο με τον χρόνο με τις γυναίκες να το βιώνουν αρκετά περισσότερο από τους άντρες.

Πάντως το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει ολική μεταμόρφωση του μεταβολισμού μετά τα 30 έτη της ζωής μας, παρά μια αλλαγή δραστηριοτήτων, προτεραιοτήτων και ωραρίων από εμάς τους ίδιους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35