Γράφει η Ελίνα Ασημακοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, Καλύβια Αττικής
Η Ελλάδα είναι μία από τις θερμότερες χώρες της Ευρώπης όπου, πλέον, ο υδράργυρος κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για αρκετούς μήνες μέσα στο χρόνο. Ειδικά το καλοκαίρι η θερμοκρασία αγγίζει πολύ συχνά τα κόκκινα.
Είναι επομένως σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα μεγάλα διατροφικά ναι και όχι για τις πολύ ζεστές ημέρες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι και προστατευμένοι.
Καύσωνας
Ο Ιούλιος μπήκε ορεξάτος με υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία. Συνδυασμός που προκαλεί δυσφορία, έντονη εφίδρωση και αίσθημα εξάντλησης.
Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες των ειδικών καλό είναι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και όσοι δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να παραμείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες.
Όλοι όμως, ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης, είναι σημαντικό να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης ένα εκ των οποίων αφορά τη διατροφή.
Διατροφή τις μέρες με πολύ ζέστη
Η διατροφή τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη αφού επηρεάζει κατά πολύ τις αντοχές του οργανισμού.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ