Καύσωνας και άσκηση: 10 τρόποι για να μην σταματήσετε τη γυμναστική

Καύσωνας και άσκηση: 10 τρόποι για να μην σταματήσετε τη γυμναστική

Γράφει η Νάντια Μαρκοπούλου, Γυμνάστρια, Αθήνα

Είναι κρίμα όταν έχουμε έναν στόχο να συναντούμε εμπόδια! Ευτυχώς, είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε το αν θα αφήσουμε τον καύσωνα να γίνει φραγμός της προσπάθειά μας να είμαστε, να νιώθουμε και να φαινόμαστε υγιείς!

Παρακάτω ακολουθούν 10 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την προσπάθειά σας, παρά τις δύσκολες συνθήκες!

Προτιμήστε τις (πολύ) πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου, οι ώρες όπου ανατέλλει ο ήλιος είναι πιο δροσερές και με λιγότερο υγρασία, από ό,τι οι ώρες γύρω στο ηλιοβασίλεμα. Επιπλέον, μια προπόνηση νωρίς το πρωί θα σας ενεργοποιήσει και θα σας προσφέρει ενέργεια σε συνδυασμό με ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης, προετοιμάζοντάς σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Κολυμπήστε

Το κολύμπι αποτελεί ιδανική  και πλήρη μορφή άσκησης. Το θαλασσινό νερό προφέρει το απαραίτητο για την υγεία ιώδιο, μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μηχανισμού σας και σε συνδυασμό με το μαγνήσιο που περιέχει μπορεί να σας αφήσει με ένα αίσθημα ηρεμίας!

Αντίστοιχα, το κολύμπι σε μια πισίνα μπορεί να σας προφέρει την απόλαυση μιας «μοναχικής» και χαλαρωτικής κολύμβησης, ενώ η μείωση της άνωσης καθιστά την κολύμβηση  πιο δύσκολη και άρα ιδανική ευκαιρία για πιο έντονη γυμναστική.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35