Το τελευταίο κεφάλαιο μιας υπέροχης δημιουργικής σχολικής διαδρομής

Το τελευταίο κεφάλαιο μιας υπέροχης δημιουργικής σχολικής διαδρομής

Παρουσίαση των δράσεων του 3ου Γυμνασίου Πύργου με τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και σε ένα ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Πύργου με τη στήριξη της διευθύντριας κ. Μαρμαρινού, των καθηγητριών και των καθηγητών τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 21 Ιουνίου το βράδυ με την παρουσία των γονέων και των φίλων τους.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό της διευθύντριας, η οποία αναφέρθηκε στις πολλές δράσεις που υλοποίησε το σχολείο με τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς, εξήρε το πνεύμα συνεργασίας και την εργατικότητα όλων, ενώ τόνισε την αξία που έχουν οι δραστηριότητες αυτές στην παροχή ευκαιριών στους μαθητές, γιατί "Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, γιατί τα όνειρα κινητοποιούν τις αισθήσεις, το μυαλό και έτσι πάμε πιο ψηλά, για να καταφέρουμε να τα αδράξουμε".

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι παρουσίασαν με πολλή χαρά και ικανοποίηση τις δράσεις τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης μίλησαν για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς Λογοτεχνίας, Ζωγραφικής, Μαθηματικών, Βιολογίας και Ρητορικής. Επίσης, επεσήμαναν ότι το σχολείο για πρώτη φορά συμμετείχε σε δίκτυο οκτώ γυμνασίων (μετά από πρόσκληση του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας) με θέμα «Οι θησαυροί της παλιάς μας πόλης» και υπεύθυνες καθηγήτριες τις Δ. Παπαγγελή, Ρ. Παπαδάτου και Δ. Βλάσση. Κατά τη συνεργασία τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της πόλης μας, δρόμους και πλατείες, ενώ ασχολήθηκαν και με το θέμα της σταφίδας και την σημασία του για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Όλα τα παραπάνω παρουσίασαν προβάλλοντας βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα, προέβαλαν φωτογραφίες από τις σχολικές γιορτές, τις παγκόσμιες μέρες (π.χ. Ποίησης), τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές κατασκευές.

Κατόπιν, οι απόφοιτοι του σχολείου, «αξιοποιώντας τη διάθεση, τις ικανότητες και την προθυμία τους, όντας τυχεροί που συμμετείχαν όλοι», όπως είπαν, παρουσίασαν με έμμετρο σατιρικό λόγο, μοντέρνο και παραδοσιακό (κερκυραϊκό) χορό και προβολή φωτογραφιών και βίντεο από τις δράσεις τους κατά την τετραήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα τα τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποίησαν με υπεύθυνους καθηγητές τους: Μ. Παπουτσή, Γ. Καλδή, Α. Νταρζάνου, Α. Ηλιοπούλου, Ν. Κεφαλούρου, Θ. Μάρκου, Σ. Παπαπάσχου, Κ. Διακουμάκου, Γ. Κωνσταντίνου και Γ. Αγγελόπουλο. Αυτά ήταν τα εξής: «Το χρήμα δεν το λογαριάζω, όταν τα μάτια σας κοιτάζω» (Αγωγής Υγείας), «Γλυκό του κουταλιού» (Αγωγής Υγείας), «Καντούνια και καντάδες» (πολιτιστικό) και «Ζούμε, δρούμε, αναρτούμε» (πολιτιστικό).

Τέλος, αξίζει να επαινεθεί η έκθεση που λειτούργησε σε αίθουσα του σχολείου με κατασκευές στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας (υπεύθυνοι Γ. Στεφανίδης και Ε. Σπίνος) καθώς και έργα των μαθητών και μαθητριών στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η οποία είχε τον τίτλο «Ονειρεύομαι να», «μια φράση που δόθηκε ως πλαίσιο που θα έδινε χώρο στα παιδιά, ώστε να εκφράσουν από το πιο απλό όνειρο έως τις πιο μεγάλες προσδοκίες», όπως σημείωσε η καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Ε. Καλλιμάχου.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35